En Sıcak Konular

CHP'liler tapelerin imha işlemine katılmayacak

7 Ocak 2015 17:36 tsi
Dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, tapelerin imhasının suç olduğunu belirterek "Komisyon gündemine getirilmedi. Hem Meclis Başkanlığına hem komisyon başkanlığına hem de Cumhuriyet Başsavcılığına bu fiilin gerçekleşmesi olasılığına karşı gerekli suç duyurularını ve ihtarları çekmiş bulunuyoruz. Bundan sonra hem imha edenler hem imha kararını verenler hem de uygulayanlar suçlu sayılacaktır. Delil karartmaya girer bu. Yok edilemez bu tapeler. Bu yok etme sizin görev alanına giremez, yaparsanız da suçlu olacaksınız, kaldı ki AKP'de üçüncü dönemin sonu Hakkı Köylü'nün, yargılanması için de elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuştu.

"DELİLLERİN YOK EDİLMESİ SUÇU İŞLENMİŞ OLUR"

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ise soruşturmanın henüz bitmediğini söyledi. "TBMM karar verdiği zaman soruşturma sona erecektir. Soruşturma bitmeden delillerin ortadan kaldırılması da kabul edilemez." diyen Türmen, "Delillerin ortadan kaldırılırsa Türk Ceza Kanununun 281. Maddesi gereğince delillerin yok edilmesi suçu işlenmiş olur. Cezası 6 ay 5 yıl arasında değişir. Eğer kamu görevlisi göreviyle bağlantılı olarak bu işi yapmışsa, bu suçu işlemişse yarı oranında artırılır. Demek ki, 9 ay 7 yıl arasında cezası değişir. Hakkı Köylü ille de bu suçu işlemek istiyorsa biz buna engel olmayız. Bu AKP'li komisyon üyelerinin yapmak istediği şu; öyle bir üstünü örtelim ki delilleriyle birlikte bunu toprağın altına gömelim." şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk de Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun bu konuda iki içtihadı olduğunu hatırlattı. "Bu içtihada karşı bir harekette bulunursa bu ciddi bir suç haline gelir. Komisyon üyeleri hepsi teker teker bundan suçlu olurlar." dedi.

"DELİLLERİN ORTADAN KALDIRILMASINA YÖNELİK BİR ÇABA VAR"

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "Soruşturma komisyonunun çalışmalarının hiçbir noktasında bu delillerin ortadan kaldırılması, delillerin yok edilmesi, tapelerin imha edilmesiyle ilgili bir görüşme olmadı, bir konuşma olmadı. Komisyon Başkanı bugüne kadar böyle bir şey söylemedi. Ama birden bire karar verildikten sonra birden bire Komisyon Başkanı tapelerin imha edilmesi gerektiğine dair fikir söyledi ve bununla ilgili bir oylama da yapmadı, bir görüş de bir istişare de bu noktada oluşmadı. Genel Kurul'da yapılacak gizli oylamada Yüce Divana gitme noktasında bir karar çıkabilir. O olasılık dahilinde. Nasıl gidecek, içi boşaltılmış olarak mı gidecek. Deliller ortadan kaldırılmış olarak mı gidecek. Anladığımız kadarıyla bir noktada önlem alma telaşı, olur da gizli oylamada bu Yüce Divana giderse içinden deliller ayıklanmış olarak Yüce Divan'a gitsin çalışması, biz bunu anlıyoruz." şeklinde konuştu. Köprülü, delillerin ortadan kaldırılmasına yönelik bir çaba olduğunu da söyledi.

"MECLİS BAŞKANI DA SORUMLU"

"Meclis Başkanının da bir sorumluluğu olur mu?" sorusuna Aksünger, "Kesinlikle olur." karşılığını verdi. Bir başka soru üzerine ise Aksünger, "DVD'ler vardı zaten, biz dinleyemedik, dijital kayıtlar vardı, biz dijital hiçbir kaydı dinleyemedik, kapalı bir zarf içerisinde hepsi geldi ama açamadığımız için biz dinleyemedik." dedi.

Korutürk, "Kimseye haber vermeden imha da etmiş olabilirler." şeklinde konuştu. Tapelerin imhasına ilişkin toplantıya katılıp katılmayacaklarına ilişkin soruya da CHP'li komisyon üyeleri, "Katılmayacağız." dedi.

(CİHAN)

Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs