En Sıcak Konular

Erdoğan'dan saldırıyla ilgili ilk açıklama

7 Ocak 2015 12:40 tsi
Erdoğan'dan saldırıyla ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet'teki bombalı saldırıya ilişkin ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Devletimizin ve milletimizin varlığı ve bekası için tüm kurumlarımızın mutabakatıyla resmen tehdit olarak tanımlanan bu yapının, diğer yerlerle birlikte üniversitelerdeki etkinliğini de sona erdirme kararlılığındayız... Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum: Bu can bu tende oldukça, bu yapıya karşı mücadelemi sürdüreceğim. Bunu açıkça söylemek istiyorum." şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, "PKK ile PYD birbirinin aynıdır. Dertleri, Kuzey Suriye'de bir devlet oluşturmaktır. Biz, buna Türkiye olarak sıcak bakamayız." dedi.
 
Erdoğan, Sultanahmet'teki bombalı saldırıya ilişkin de "Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi? Nasıl bu hale getirildi? Bunu yapmakla ne elde edeceksin? Oradaki Kenan kardeşimizin ne suçu, günahı vardı? Türkiye'nin en önemli turizm noktasındaki destinasyonlardan bir tanesi olan o Sultanahmet meydanında böyle bir şeyi yaparak insanların, turistlerin buraya gelmesini engellemek için mi bunu yaptı? Buralar güvenli bölge değil, bunu ispatlamak için mi bunu yaptı?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Adalet ve emniyet bürokrasisi içinde yuvalanmış bir çetenin başını çektiği demokrasi darbesi teşebbüsünü de milletimizin desteği ve ferasetiyle bertaraf etmeyi başardık. Bu yapının özellikle hedef aldığı yerlerden birinin de üniversitelerimiz olduğunu biliyoruz. Devletimizin ve milletimizin varlığı ve bekası için tüm kurumlarımızın mutabakatıyla resmen tehdit olarak tanımlanan bu yapının diğer yerlerle birlikte üniversitelerdeki etkinliğini de sona erdirmek kararlılığındayız" dedi.

Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilkent Yerleşkesi'ndeki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Temel Bilimleri ve laboratuvarları binasının açılışı ve Esenboğa Merkez Kampüsü'nün temelinin atılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşma konusunda en büyük desteği üniversitelerden beklediklerini belirterek, Türkiye'yi bilgiyi ve teknolojiyi ithal eden ve kullanan ülke olmaktan çıkarmanın ötesine geçip, bilgiyi ihraç eden, bilgiyi üreten bir ülke konumuna getirmek istediklerini söyledi.

Mühendislikten sosyal bilimlere kadar tüm alanlarda yeni Türkiye'nin iktisadi ve sosyal mimarisini üniversitelerin biçimlendireceğini ifade eden Erdoğan, bilimin, toplumun önünde yürümek, ona rehberlik etmek durumunda olduğunu kaydetti.

Toplumun gerisine düşen bilimin her şeyden önce saygınlığını kaybedeceğini, işlevini yitireceğini belirten Erdoğan, "Türkiye'nin geçtiğimiz 12 yılda yaşadığı büyük değişim, dönüşüm sürecine baktığımızda maalesef diğer pek çok kurum gibi bilimin de üniversitelerin de, özür dileyerek söylüyorum, milletin gerisinde kaldığını görüyoruz. Bu iş hayatında da sosyal gelişmelerde de siyasette de böyle" dedi.

Üniversitelerin sadece toplumun gerisinde kalmadığını, aynı zamanda farklı dönemlerde, farklı vesayet anlayışlarının aracı haline dönüştüğünü ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin birtakım güçler tarafından biçimlendirilme çabalarına en büyük desteğin akademisyen sıfatı taşıyan bazı kimseler tarafından verilmesini üzüntü verici bulduğunu söyledi.

-"Bu can bu tende oldukça" 

Yeni Türkiye'nin üniversitelerinde ne 27 Mayıs ve 12 Eylül sürecinde ne de 28 Şubat döneminde yaşanan üzüntü verici görüntülere bir daha şahit olunmayacağına inancını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Son olarak geçtiğimiz yıl, adalet ve emniyet bürokrasisi içinde yuvalanmış bir çetenin başını çektiği demokrasi darbesi teşebbüsünü de milletimizin desteği ve ferasetiyle bertaraf etmeyi başardık. Bu yapının özellikle hedef aldığı yerlerden birinin de üniversitelerimiz olduğunu biliyoruz. Devletimizin ve milletimizin varlığı ve bekası için tüm kurumlarımızın mutabakatıyla resmen tehdit olarak tanımlanan bu yapının diğer yerlerle birlikte üniversitelerdeki etkinliğini de sona erdirmek kararlılığındayız. Diğer vesayet odakları yanında bu yapının da Türkiye'nin geleceğinde yeri olmadığını buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu can bu tende oldukça bu yapıya karşı mücadelemi sürdüreceğim buradan açıkça söylemek istiyorum."

Bundan 12 yıl önce milletin teveccühüyle Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu üstlendiklerinde, ülkeyi eğitim, sağlık, adalet, emniyet temelleri üzerinde yükselteceklerinin sözünü verdiklerini anımsatan Erdoğan, milli bütçeden eğitime ayrılan payı ve personeli birinci sıraya çıkardıklarını söyledi.

"Eğitimde öyle veya böyle başarılı olmaya, bunu halletmeye mecburuz" diyen Erdoğan, bu sözlerinde durduklarını kaydetti.

-"Üniversite sayısını 176'ya çıkardık"

Sağlıkta da aynı şekilde ideali yakalamak üzere oluklarını belirten Erdoğan, şehir hastaneleriyle birlikte bu olayın çok daha farklı bir konuma geleceğini ifade etti.

Erdoğan, 235 bin yeni derslik yaptıklarını, sınıflardaki öğrenci sayılarını 30'lu rakamlara indirdiklerini, hatta bunun da altında sınıfların bulunduğunu, maddi imkansızlık nedeniyle eğitimden mahrum kalmasın diye ihtiyacı olan tüm öğrencilere kredi veya burs verdiklerini anlatarak, ilköğretimden ortaöğretime, üniversiteye, yüksek lisansa, doktoraya kadar eğitimin tüm kademelerindeki öğrenciler için güçlü bir destek sistemi bulunduğunu söyledi.

Bir dönem Türkiye'de en büyük sorunun üniversiteye gitmek olduğunu, sınava giren her 10-20 kişiden ancak birinin üniversiteye kayıt yaptırma hakkını elde edebildiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu çarpıklığa dur dedik. Yığılma nerede diye baktık, üniversiteye girişte olduğunu gördük. Hemen kolları sıvadık, 76'dan aldığımız üniversite sayısını 100 ilave ederek 176'ya çıkardık. Bugün üniversite imtihanlarına giren öğrencilerimizin yüzde 80'nin yerleşebileceği kadar kontenjan var. Artık üniversitede kayıt olabilecek yer bulmakta değilen cazip bölümleri, en iyi fakülteleri, en beğenilen üniversiteleri seçme konusunda hamdolsun Türkiye'de bir yarış var" diye konuştu.

Türkiye'nin geleceği için öncelikle gördükleri bir diğer alanın ise sağlık olduğunun altını çizen Erdoğan, burada da çok büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini, açılışı yapılan tıp fakültesi ve sağlık bilimleri fakültesi ile uygulama birimi olan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

-"İlk etapta 30 şehir hastanesi"

Erdoğan, hem yetişmiş insan kaynağı hem fiziki altyapı hem de işleyiş bakımından Türkiye'nin sağlık sisteminin pek çok ülke tarafından örnek alındığını, incelendiğini ve  takdir edilen bir düzeye geldiğini belirterek, "Bugün ülkemizde verilen sağlık hizmetlerinin kalitesini ve yaygınlığını Avrupa'da ve Amerika'da dahi bulabilmeniz zor" dedi.

Türkiye'ye Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından sağlık hizmeti için insanların geldiğini vurgulayan Erdoğan, teşhis, tedavi için vatandaşların yurt dışına gittiği günlerden, yurt dışından insanların Türkiye'ye geldiği günlere ulaşıldığını kaydetti.

"Muayene, tedavi olmanın, ilaç bulabilmenin katlanılmaz bir çile olduğu günlerden işte bu günlere geldik. Bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi" diyen Erdoğan, merhum gazeteci Savaş Ay'ın, İzmir ve İstanbul'daki SSK hastanelerinin durumunu gösteren, yanlış tedavileri ve kirliliği anlatan programını hatırlattı.

Erdoğan, artık böyle görüntülerin yaşanmayacağını, şehir hastaneleriyle birlikte çok daha iyi bir konuma gelineceğini vurguladı.

Bilkent'e bir şehir hastanesi inşa ettiklerini hatırlatan Erdoğan, aynı şekilde Türkiye'nin pek çok şehrinde, ilk etapta 30 büyükşehirde, şehir hastanesi kuracaklarını, inşaatların sürdüğünü bildirdi.

-"Geriye itilen bir Türkiye yok"

En modern cihazları, en yeni teknolojileri Türkiye'ye kazandırdıklarını belirten Erdoğan, bunun yanında, her vatandaşı genel sağlık sigortası kapsamına alarak, adil ve işleyen bir sistem kurduklarını söyledi.

Tıp, sağlık bilimleri fakültelerinde yetişenlere daha ileri standartlarda hizmet verebilmek için adeta yarıştıklarını ifade eden Erdoğan, adalet ve güvenlik alanlarında da hem fiziki altyapı hem insan gücü anlamında çok büyük adımlar ve atılımlar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğan, Türkiye'yi 2023 hedeflerine bu şekilde ulaştıracaklarını vurgulayarak, 2053 ve 2071 vizyonlarına kavuşturacak nesilleri de bu şekilde yetiştireceklerini, Türkiye'nin bu potansiyele, milletin bu birikime, iradeye, kararlılığa sahip olduğunu belirtti.

-"Yeter ki üzerimizde oynanan oyanların farkında olalım"

"Yeter ki kendimize olan güvenimizi kaybetmeyelim. Yeter ki üzerimizde oynanan oyanların farkında olalım" diyen Erdoğan, artık her 10 yılda bir krizlerle, darbelerle, müdahalelerle yerle yeksan edilen, kazanımları heba edilen, geriye itilen bir Türkiye'nin olmadığını söyledi.

Artık dirayetli, ferasetli, medeniyet müktesebatının bilincinde olan, geleceğe ilişkin hedefleri bulunan ve bu doğrultuda azimle ilerleyen bir Türkiye'nin olduğunu belirten Erdoğan, "Biz sadece yeni üniversiteler kurmadık, yeni okullar, hastaneler yapmadık, yeni yollar, toplu konutlar, barajlar, havalimanları inşa etmedik, sadece demokrasimizi güçlendirmedik, mazlum ve mağdur tüm toplumların, devletlerin ümidi haline gelmedik, biz aynı zamanda milletimizin yüzlerce yıllık hayallerini, beklentilerini, taleplerini gerçeğe dönüştürdük. Biz işte bu şekilde yeni Türkiye'nin temellerini attık. Sütunlarını yükselttik" diye konuştu.

-"Dert başka"

 Erdoğan, gençlerin, gelecek nesillerin başının dik, zihninin berrak, yüreğinin sağlam olmasını sağlayacak bir iklim tesis ettiklerine dikkati çekerek, "Geçmişinden gurur duyan ve oradan aldığı güçle geleceğine güvenle bakan bir ülke olarak yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz" dedi.

Necip Fazıl'ın "Yarın elbet bizim, elbet bizimdir, gün doğmuş, gün batmış elbet bizimdir" dizelerini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletlerarası hukuk noktasında şahsıma tevdi edilen fahri doktora sebebiyle özellikle dünya beşten büyüktür tezimi, uluslararası gündeme taşıma konusundaki hassasiyetim sebebiyle... Son olarak da Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda bu konuya ciddi manada ağırlık verdim. Ve gittiğim her uluslararası toplantıda da bunu işliyorum, işlemeye de devam edeceğim. Dünya beşten büyüktür. Çünkü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin beş tane daimi üyesinin bir tanesinin dudaklarının arasına siz tüm dünyayı mahkum edemezsiniz. 195 ülke o bir dudağın arasına mahkum edilemez. 'O ne derse odur' olamaz. Öyle olursa işte Suriye'de 350 bin insanın ölümüne seyirce kalırsınız. Öbür tarafta Libya'da şu anda olanları biliyorsunuz. Irak'ta hergün olanları biliyorsunuz, binlerce, onbinlerce insan öldürüldü. Ses var mı? Yok. Müdahale var mı? Yok. Söylenen ne? 'İşte efendim havadan bombalarım.' Karadan? 'Ona karışmam.' Yapacaksan bir işi tam hakkıyla yap. Bizimle yapacaksan, o zaman bizim söylediklerimize de önem, değer vereceksin. Ne yapıyorlar? 'Hayır' diyorlar. Dert başka."

Erdoğan, Kobani'de, Ayn El-Arap'da yaşananların çok açık ortada olduğunu, sadece havadan bombardımanla bu işin çözülemeyeceğini söylediklerini hatırlattı.

Rasmussen'in Gaziantep'teki Hasan Kalyoncu Üniversitesinde verdiği derste bu konuya girdiğini, "Sadece havadan bu işi çözmenin mümkün olmadığını, kara harekatının da olması gerektiğini" söylediğini belirten Erdoğan, "Biz karaya girmeyiz diyorlar. Biz de onlara dedik ki siz girmeyecekseniz o zaman gelin Özgür Suriye Ordusu'nu destekleyin. Özgür Suriye Ordusu'nu desteklemediler. Kimi desteklediler? DEAŞ ile Kobani'de savaşan bazı grupları desteklediler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Maalesef PYD ile PKK bir birin aynıdır ve dertleri nedir? Dertleri Kuzey Suriye'de bir devlet oluşturmaktır. Ve bu devleti Afrin, Kobani ve Kamışlı'ya kadar o bölgede, Suriye'nin kuzeyinde kurmaktır. Biz buna Türkiye olarak sıcak bakamayız" dedi.

Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilkent Yerleşkesi'ndeki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Temel Bilimleri ve laboratuvarları binasının açılışı ve Esenboğa Merkez Kampüsü'nün temelinin atılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde, "PYD'nin de PKK gibi bir terör örgütü olduğunu" söylediğini belirterek, şunları kaydetti:

 "Onların orada devlet kurmasına müsaade etmenin yollarını mı aralıyorsunuz? Kabine açıkladı bunlar, ona mı aldanıyorsunuz? Maalesef PYD ile PKK bir birin aynıdır ve dertleri nedir? Dertleri Kuzey Suriye'de bir devlet oluşturmaktır. Ve bu devleti Afrin, Kobani ve Kamışlı'ya kadar o bölgede, Suriye'nin kuzeyinde kurmaktır. Biz buna Türkiye olarak sıcak bakamayız. Hemen ardından Fransa'ya gittim, sayın Hollande orada konuştum bu konuyu. O da Kobani'yi sordu. Dedim, Kobani'yi sormayın. Gelin Halep'i sorun, Halep bizim için önemli. Çünkü Halep'te 1 milyon 200 bin insan var. Kobani'de artık insan yok, bunların artık hepsi zaten bizim ülkemize geçti. Onlar şu anda Türkiye'deler. Ama Halep'te 1 milyon 200 bin insan var. Halep'de ekonomi var. Halep'te kültür var, Halep'te tarih var, Halep'te medeniyet var. Orada bu çökertiliyor şu anda. Gelin buna müdahale edin veya müdahale edelim. Ve orayı bir kenara koydular, sadece yattılar kalktılar 'Kobeni' dediler.  'İki günde Kobani bitecek' dediler. 'Onun için biz oraya yardım göndermemiz gerekir' dediler. Ve üç tane C 130 uçağıyla yardım indirdiler. Bu yardımların bir kısmı DEAŞ'ın eline, bir kısmı da PYD ve PKK eline geçti. Dünyaya bunların nasıl baktığını anlatma bakımından bunu söylüyorum. "

"Dünya beşten büyüktür" sözünü tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki 5 daimi üyeye bütün dünyanın mahkum olamayacağını söyledi.

Onun için dünyada gittiği ülkeleri bu noktada uyardıklarını belirten Erdoğan, "Diyoruz ki gelin bu konuda sesinizi yükseltin. Peki ne olacak? Olacak olan şey şu: Bu sayı 15 mi olur? Şu anda biliyorsunuz 10 tane geçici üye var. 15-20 mi olur 20, dönerli olsun. Her yıl veya iki yılda bir daimi 20 üye değişsin. Bu 20 üye değişirken, dini durumlar, kıta temsili tüm bunlar göz önüne alınsın. Hatta hatta etnik yapılar bile göz önüne alınsın. Tüm bunlar değerlendirmek suretiyle yapılsın" dedi.

Şu anda üç kıtanın temsil edildiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Avrupa, Asya ve Amerika... Daimi üyelerin arasında başka yok. Dini durumdan baktığınızda bir tane Müslüman ülke yok. 1,5 milyarlık bir İslam dünyası var. O zaman bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ne işe yarar? Ben orada temsil edilmiyorum. Benim temsil edilmediğim bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, benim adıma  konuşamaz zaten. Şimdi biz onun beledilini ödüyoruz. Onun için dünya 5'ten büyüktür tezini dünyaya yayacağız. Ve şu anda STK'lar oluşuyor. STK'lar çalışmaya başladı bu konuda. İnşallah bu daha da yaygınlaşacak. Bu fahri doktora unvanının gerçekten milletler arası hukuk dalında verilmiş olması, benim için bir gurur abidesi olacak."

-Rektör Doğan'ın konuşması

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, önce Türkiye'de daha sonra da dünyada, sessiz milyonların sesi, mazlumların koruyucusu, insan haklarının en cesur savunucusu ve yardıma muhtaç olanların yardımcısı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 21'nci yüzyılın felsefesini belirleyecek olan adalet, hakkaniyet, özgürlük ve insan hakları kavramlarının, dili, dini, ırkı ve sosyal statüsü ne olursa olsun insana verilmesini savunduğunu belirten Doğan, "21'nci yüzyılın gerçek lideri oldunuz. İşte bu özelliklerinizden dolayı üniversitemiz senatosu size bu unvanı vermeyi uygun gördü. Aslında sizi milletimiz ve dünya milletleri bağrına basmıştır. Gerçekten, herhangi bir unvana da ihtiyacınız yoktur" diye konuştu.

Doğan, daha sonra Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hakkında bilgi verdi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora

Törende, milletler arası hukuka yaptığı katkılar dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi. Cübbe giyen Erdoğan'a, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğan tarafından doktora belgesi de takdim edildi. 

Erdoğan'a fahri doktora unvanı verilmesine ilişkin Senato kararı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Uşan tarafından okundu. Kararda, şu ifadeler yer aldı:

"Medeniyetler İttifakı sürecinin 2005 yılından itibaren başlatılması ve eş başkanlığının yürütülmesi çerçevesinde, Birleşmiş Milletler Örgütünün temel amaçlarından birisi olan 'devletler arasında dostça ilişkilerin geliştirilmesi'ne ve Milletlerarası Hukuk'ta 'milletlerarası sorunların barışçıl yöntemlerle çözümü' prensibine vermiş oldukları destekler,

İsrail Devleti'nin 2007 yılından beri, Filistin'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka ve tecridin bertaraf edilmesi yönünde, liderlik ettiği politikalar ve gösterdiği kişisel tepkiyle, Milletlerarası Hukuk'un temel prensiplerinden olan 'devletlerin egemenliğine saygı' ve 'temel insan haklarına saygı' ilkelerinin güçlenmesine yapmış oldukları katkılar,

3 Temmuz 2013 tarihinde Mısır'da halk tarafından seçilmiş iktidara yönelik gerçekleştirilen askeri darbeyi yapanlara verilen milletlerarası destek karşısında, hukukun üstünlüğü, demokrasinin vazgeçilmezliği ve halkın iradesinin savunulması yönünde göstermiş oldukları çabayla, Milletlerarası Hukuk'un temel ilkelerinden olan 'devletlerin egemenliği' esaslarının güç kazanmasına yönelik faaliyetleri,

Mart 2012'de, Suriye'de başlayan iç çatışmalar sonucunda Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan yüz binlerce Suriye vatandaşına Türkiye'nin kapılarını açıp, ayrım gözetmeksizin tüm göçmenlere insani şartlarda barınma ve yaşama imkanı sunmasına öncülük etmesiyle, Milletlerarası Hukuk'un temel prensiplerinden olan, kişileri zulüm görecekleri ülkeye 'geri göndermeme  (non-refoulement)', 'temel insan haklarına saygı' ve 'hakkaniyet' ilkelerinin güç kazanması konusunda gösterdikleri çabalar,

Milletlerarası barışın ve güvenliğin korunmasına ilişkin Birleşmiş Milletler Örgütü'nden beklenen görevin, Güvenlik Konseyi'nde beş ülkeye tanınmış veto yetkisi nedeniyle tıkanması karşısında, 'Dünya beşten büyüktür' değerlendirmesi ve bu değerlendirmesini her platformda güçlü bir şekilde ifade etmesiyle, Milletlerarası Hukuk'ta  'devletlerin egemen eşitliği', 'barış ve güvenliğin korunması' ve 'hukukun üstünlüğü' prensiplerine yaptıkları katkılar,

Nihayet, Milletlerarası Hukuk alanında, adalet, eşitlik, hukukun üstünlüğü, hakkaniyet ve temel insan haklarına saygı prensiplerinin yerleşmesi konusunda ortaya koydukları olağanüstü çabalar nedenleriyle Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, 'Milletlerarası Hukuk' alanında, fahri doktora unvanı takdim edilmesine oybirliği ile karar verildi."

-Erdoğan, siyaset bilimi dersi verdi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Temel Bilimleri Binası'na gelişinde kurdele keserek açılış yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık alanında önemli bir adım atıldığını belirterek, hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, ayrıca telekonferans bağlantısıyla, Esenboğa Merkez Külliyesi'nin temelini attı. Erdoğan, temel atma için inşaat alanında bulunan TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fatih Vehbi Çelebi'ye bağlandı. Ömer Bulut'un "Esenboğa külliyesinden arkadaşlarımız ve işçi kardeşlerimizin saygı ve şükranlarını sunuyorum" demesi üzerine Erdoğan, "Evet, küllüye tuttu. Hayırlı olsun" dedi.

Ekrana yansıtılan görüntülerden inşaat alanını inceleyen Erdoğan, "Ya Allah Bismillah" diyerek, külliyenin temelini attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılan TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın, "İnşaatın, bu yılın Aralık ayında bitirileceğini" söylediğini aktardı.

-Beyazıt'ın tuğrası hediye edildi

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yıldırım Beyazıt'ın tuğrası hediye edildi.

Temel atma ve fahri doktora töreninin ardından Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Temel Bilimleri Binası'nda incelemelerde bulundu. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk ve Siyasal öğrencilerine siyaset bilimi dersi veren Erdoğan, üniversitede yaklaşık 1,5 saat kaldı. Törenin ardından gerçekleşen ziyaret, basına kapalı yapıldı.

Açılışa, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.

aa



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,640 µs