En Sıcak Konular

8 Ocak tatil mi yarın okullar bu illerde tatil

7 Ocak 2015 11:51 tsi
Ankara, Sakarya, Giresun, Konya, İstanbul, Zonguldak, Bursa ve bir çok ilde okullar bugün tatildi peki 8 Ocak perşembe günü okullar tatil mi?

8 Ocak perşembe günü okullara tatil kararı veren illerden ilki Ankara oldu. Sakarya ve Giresun'dan da 8 Ocak için tatil kararı çıktı.

Ankara İstanbul ve Bursa başta olmak üzere birçok ilde okullar bugün tatil edildi. Meteorolojinin bugün için yoğun kar yağışı uyarısı verdiği illerden yeni tatil kararları gelmeye başladı. Kar yağışı ve don yaratan soğuklar sebebiyle kar tatili uzamaya başladı.

İşte 8 Ocak Perşembe günü için de okullarda tatil kararı alan iller;

ANKARA VALİLİĞİ 8 OCAK TATİL KARARI

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve don yaratan soğuklar sebebiyle 7 ocak çarşamba gününün yanı sıra 8 Ocak perşembe günü de okulların tatil edildiği ilan edildi. Ankara'da eğitim 9 ocak cuma günü kaldığı yerden devam edecek.

SAKARYA 8 OCAK'TA OKULLARI TATİL ETTİ
Meteorolojinin bugün için yoğun kar alarmı vererek uyardığı Sakarya'da valilik 8 Ocak perşembe gününü de tatil etti. Sakarya'da bugün de okullar tatil olmuştu.

Sakarya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında bugün ve 8 ocak perşembe günü eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

GİRESUN KAR TATİLİNİ YARINA UZATTI
Giresun'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt'un yaptığı açıklamaya göre Akkurt ve Şebinkarahisar ilçelerinde yarın yani 8 Ocak Perşembe günü de okullar tatil edildi.

Giresun'da bugün kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Alucra, Çamoluk, Dereli, Doğankent ve Güce ilçesinin tamamında, Giresun kent merkezi ile Bulancak ve Yağlıdere ilçelerinin köylerinde eğitime ara verilmişti.

7 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER LİSTESİ
Türkiye balkanlar ve kutaplardan gelen kar yağışı ile dondurucu soğukların etkisi altında. Kar yağışı ve soğuk hava perşembe günü de etkili olacak. Bugün bir çok ilde okullar eğitime ara vermek zorunda kaldı. İşte okulların tatil olduğu iller;

İSTANBUL
İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 7 Ocak Çarşamba günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu.

ERZİNCAN
Erzincan il merkezi ve 7 ilçe ile Kırşehir'in Akçakent ilçesinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Erzincan merkez ile Çayırlı, İliç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Refahiye ve Üzümlü ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Tercan ilçesinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildiği öğrenildi.

KIRŞEHİR
Kırşehir'in Akçakent ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Kaman ve Akpınar ilçesinde ise taşımalı eğitim veren okullarda eğitime ara verildiği öğrenildi.

KIRIKKALE
Kırıkkale'nin Keskin, Sulakyurt ve Karakeçili ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Sulakyurt, Keskin ve Karakeçili ilçeleri ve bağlı köylerdeki okullarda bugün eğitim ve öğretim yapılmayacak. Kırıkkale merkez ve Bahşılı ilçesinde de taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bugün ara verildi.

HAKKARİ
Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki okul öncesi, ilk ve orta dereceli okulların 7 Ocak Çarşamba günü, bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

BALIKESİR
Balıkesir merkezde, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle, merkez Karesi ve Altıeylül ilçelerinde, okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumlarının bugün tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ve hamilelerin de bugün idari izinli sayılmalarına karar verildiği kaydedildi. Balıkesir kent merkezinde aralıklarla kar yağışı ve fırtına etkisini sürdürüyor.yarin-okullar-tatil-mi.jpg

KÜTAHYA
Kütahya kent merkezi il bazı ilçelerde taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar ile birleştirilmiş sınıflı köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İşitme Engelliler Merkezi'nde köyden taşınan öğrenciler ile birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarında eğitime 7 Ocak Çarşamba ara verildiği bildirildi. Simav ilçesinde ise tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği duyuruldu.

MALATYA
Pütürge, Doğanyol, Kale ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların tamamı, Arapgir ilçesinde ise yatılı bölge okulları dışındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Pütürge, Doğanyol, Kale ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların tamamı, Arapgir ilçesinde ise yatılı bölge okulları dışındaki okullar 7 Ocak Çarşamba tatil edildi.

ÇANKIRI
Çankırı'nın 7 ilçesinde taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi. Çankırı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ilgaz, Orta, Şabanözü, Atkaracalar, Çerkeş, Eldivan ve Bayramören'de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime tabii öğrenciler için eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

DENİZLİ
Denizli'de kar yağışı dolayısıyla Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) bazı ilçelerdeki birimlerinde eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı, merkez ile Buldan ve Kale'de eğitim öğretime ve sınavlara devam edileceği bildirildi.

PAÜ'den yapılan açıklamada, 7 Ocak Çarşamba Acıpayam, Bekilli, Çal, Çivril, Honaz ve Tavas’ta bulunan akademik birimlerde olumsuz ulaşım koşulları nedeniyle sınavlar dahil, eğitim öğretime bir gün daha ara verildiği belirtildi.

DÜZCE
Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda eğitim ve öğretime  7 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

BİLECİK8-ocak-perşembe-okullar-tatil-mi.jpgBilecik'te kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla Osmaneli ilçesi dışında kent merkezi ve ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime 7 Ocak Çarşamba ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

ARDAHAN
Ardahan'da kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezi ile Hanak, Çıldır ve Göle ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün verildiğini bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipinin eğitimi aksattığını belirterek, "İlk olarak Ardahan, yani il merkezine bağlı köylerde tatil kararı aldık ancak hava muhalefetinin arttığını görünce kent merkezi ile Hanak, Çıldır ve Göle ilçelerini de ekledik. 7 ocak çarşamba günü Ardahan ve üç ilçemizin merkez ve köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim yapılmayacak" dedi.

GİRESUN
Giresun'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Alucra, Çamoluk, Dereli, Doğankent ve Güce ilçesinin tamamında, Giresun kent merkezi ile Bulancak ve Yağlıdere ilçelerinin köylerinde, Giresun kent merkezi ile Bulancak, Yağlıdere ilçe merkezlerinde ise taşımalı eğitime dahil okullarda eğitime 7 Ocak Çarşamba, Akkurt ve Şebinkarahisar'da ise 7-8 Ocak tarihlerinde ara verildiğini belirtti.

BURDUR
Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda 7 Ocak Çarşamba eğitime ara verildiğini bildirdi.

OSMANİYE
Osmaniye’de sağanak nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamada, olumsuz hava şartlarından dolayı il genelindeki tüm okullarda eğitime 7 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi.

SARIKAMIŞ
Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz de hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle dün öğleden sonra başlattıkları kar tatilini bir gün daha uzattıklarını bildirdi.

Gürbüz, yaptıkları toplantının ardından 7 Ocak Çarşamba ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullar için tatil kararı aldıklarını kaydetti.

KONYA
Konya genelinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam ettiği belirtildi.

Kar yağışı ve don olayı dolayısıyla il merkezi ve ilçelerin tamamında eğitime bir gün ara verildiği bildirilen açıklamada; kamuda görevli hamileler ve engellilerin de 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KAYSERİ
Kayseri'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. Kayseri Valiliğinin resmi Twitter hesabından da paylaşılan bilgiye göre, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime 7 ocak çarşamba günü ara verildi. Kamuda çalışan engelli ve hamile personel de yarın idari izinli sayılacak.

UŞAK
Uşak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki ilk ve orta dereceli okullar ile Eşme ilçesindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında belirtilen hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında Eşme ilçesinde eğitime 07 Ocak Çarşamba ara verildiği bildirildi.

ISPARTA
8-ocak-okullar-tatil-mi.jpgIsparta'da kar yağışından dolayı tüm okullarda eğitim öğretime 7 Ocak çarşamba günü için ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kentte kar yağışından dolayı sıcaklığın gece sıfırın altında 18 dereceye kadar düşeceği belirtildi.

BURSA
Bursa'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.  Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul,  ortaokul ve liselerin 07 Ocak 2015 Çarşamba tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

SAKARYA
Sakarya'da kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm okullarda eğitime iki gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında bugün ve perşembe günü eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

KOCAELİ
Kocaeli'nde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KARAMAN
Karaman'da İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle 7 ocak çarşamba günü merkezdeki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Açıklamada, "İlimiz merkez ve merkeze bağlı tüm okullarda 7 Ocak Çarşamba günü uygun olmayan hava koşulları nedeni ile eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

SİVAS
Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verilmesini kararlaştırdığı belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

YALOVA
Yalova'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, hava sıcaklığındaki aşırı düşüş ve kar yağışı nedeniyle milli eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında, eğitime yarın bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

BOLU
Bolu'da kar yağışı nedeniyle eğitime 8 ocak çarşamba günü eğitime ara verildi, kamuda görevli hamileler ve engelli personelin de izinli sayılacağı bildirildi.

SAMSUN
Samsun Valiliği, devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle merkez ve tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde 8 ocak çarşamba günü eğitime ara verileceğini bildirdi.

AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı eğitime 8 ocak çarşamba günü ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik veriler ve devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde dün olduğu gibi eğitime ara verildiği belirtildi.  Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de aynı tarihte bir gün idari izinli olacağı kaydedildi.



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,995 µs