En Sıcak Konular

Ağar bir kez daha bırakıyor

13 Eylül 2007 08:29 tsi
Mehmet Ağar, partililere yeniden aday olmayacağını söyledi.

Seçimin ardından DP Genel Başkanlığı’ndan önce istifa edip sonra geri dönen Mehmet Ağar, partililere Kasım kongresinde kesinlikle aday olmayacağını söyledi. Çiller ise tek aday olursa aday olacak.

DP Genel Başkanlığı’ndan istifa kararından sürpriz biçimde vazgeçen Mehmet Ağar, 17-18 Kasım’da gerçekleştirilecek olağanüstü kongrede aday olmadığını açıkladı.

İstifa ve geri dönüş kararıyla ilgili bugüne kadar basına herhangi bir açıklama yapmayan, kararlarının gerekçelerine ilişkin konuşmaktan kaçınan Ağar’ın, geçtiğimiz hafta Genel Merkez’de görüştüğü partililere, ilk kez bu konularda “samimi” itiraflarda bulunduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Ağar ile genel merkezde görüşen partililer, “Bu çelişkili tavır, kamuoyunda partinin ve sizin imajınız hakkında olumsuz bir hava yarattı” eleştirisini aktardılar ve “Neden istifa kararınızdan vazgeçtiniz?” diye sordular.

Seçim gecesi istifa kararını tereddütsüz aldığını, ancak geri dönüş kararını verirken çok zorlandığını vurgulayan Ağar, “İnanın geri dönme kararını almak benim için hiç kolay olmadı. Çok zorlandım. Ama mecbur kaldım. DP’nin belirsizliğe sürüklenmemesi için dönmeye mecbur kaldım. Kongre sürecinin ileriye bırakılması, uzun süre başsız kalması partimizin hayrına olmayacaktı” dedi.

Bu samimi açıklamalar üzerine partililer, DP liderinin geri dönmesinin ardından kulislerde dillendirilen “Ağar kongrede yeniden aday olmaya hazırlanıyor” iddiasını gündeme getirdiler. Ağar ise, DP’lilerin “Kongrede yeniden aday mısınız?” sorusu üzerine, merakla beklenen kararını ilk kez açıkladı ve “Kasım kongresinde kesinlikle aday değilim” yanıtını verdi.

Çiller beklemede

Bu arada DP’li muhaliflerin yeniden Genel Başkanlığa getirmek istedikleri Tansu Çiller’in ise, son dönemde görüştüğü partililere, ancak ismi üzerinde konsensüs sağlanması durumunda Kasım kongresinde aday olabileceğini açıkladığı, aksi durumda yerel seçimlerin sonuçlanmasına kadar beklemede kalmayı tercih edeceğini bildirdiği öğrenildi.

vatan



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,212 µs