En Sıcak Konular

Bütün halkların ortak partisiyiz

3 Ocak 2015 19:12 tsi
Bütün halkların ortak partisiyiz HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Bütün halkların ortak partisiyiz. Bu ilkeleri benimseyen adaletli toplumda kardeşçe yaşama ilkelerini benimseyen herkes bu partinin sahibidir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bütün halkların ortak partisiyiz. Bu ilkeleri benimseyen adaletli toplumda kardeşçe yaşama ilkelerini benimseyen herkes bu partinin sahibidir" dedi.

Partisinin Van il başkanlığının Van Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Van EXPO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen birinci olağan genel kurul toplantısına katılmak üzere kente gelen Demirtaş, Gevaş ilçesi çıkışında partililer tarafından karşılandı.

Demirtaş, kongrede yaptığı konuşmada, her genel kurul toplantısının aynı zamanda bir yenilenmenin, güçlenmenin vesilesi olduğunu söyledi.

Bugüne kadar siyasi çalışmalarıyla çok önemli aşamalar katettiklerini ve onbinlerce insanın canı, kanı uğruna görkemli mücadele yürüttüklerini ve halkın çabasına layık olmaya çalıştıklarını belirten Demirtaş, yıllardır yürüttükleri mücadelenin siyasi olarak doruk noktasına ulaştıklarını söyledi.

Sadece bölgede değil, Türkiye'nin diğer bölgelerinde de halkın umudunun HDP üzerinde yoğunlaştığını dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki gerçek değişim ve demokrasi gücü haline gelmemizin altında yatan neden emektir. Biz emek üzerine, değerler üzerine büyümüş bir partiyiz. Bu farkı tüm Türkiye görüyor. Biz sadece Sünnilerin ya da Alevilerin partisi değiliz, hepsinin ortak partisiyiz. Van'da büyük bir sıçrama hamlesi gerçekleştirmemiz lazım. Bizden küsmüş, istemeden kalbini kırdığımız olan, bize mesafeli duran, kendimizi anlatamadığımız kim varsa bir değil on kez evine iş yerine gideceğiz. Onu ikna edene kadar, sorunu, derdiyle derttaş olana kadar hep birlikte çalışacağız. Hangi arkadaşımız eski tarzla çalışmaya devam ederse bilsin ki HDP'yi anlamamıştır. Çünkü biz devleti ele geçirmek için, bütün devlete HDP hegemonyası kurmak için yürümüyoruz. Biz iktidara geldiğimizde başkasının korkmaması lazım. Çünkü biz onları da iktidara taşıyacağız."

Demirtaş, konuşmasında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun "Kadının tek ve en önemli kariyeri annelik olmalı" şeklindeki açıklamasını eleştirerek, anneliğin en ayrıcalıklı konum olduğunu, kadına başka bir sorumluluk yüklemeyen zihniyetin Ortaçağ zihniyeti olduğunu savundu.

Bölgenin, dünyanın en büyük zenginliklerine sahip olduğunu ve bunun paylaşılamadığını ifade eden Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendi aralarında, sınırlar çiziyor, birbirlerine peşkeş çekiyorlar. Bizi birbirimize düşürerek yıllarca çatışmalar yaratıyorlar. Kendileri de bütün zenginlikleri paylaşıyorlar. Her şey bizim ama yoksulluğu, zulmü çeken de biziz. Yoksulluk ve işsizlik buranın yaşam tarzı olmuş. 'Burada PKK savaş başlattığı için geri kaldı buralar' diyorlar. 1927 rakamlarına göre de buralar geri, sonraki dönemlerde de bu böyle. Sayın Öcalan anasından doğmadan da buralar yoksuldu, işsizdi, perişandı. Dilimiz, kültürümüz, kimliğimiz, aşımız, ekmeğimiz, toprağımız, bir bütün olarak onurumuz elimizden alınmak istendi. Bunun böyle gitmeyeceğini biliyoruz. Değiştirmek için dönüştürmek için birlik olmak lazım. Bütün ezilenler kendi içinde birlik olmalı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak'ta kabineyi toplayacağını açıklamasını da eleştiren Demirtaş, yasaya göre Cumhurbaşkanının gerekli görmesi halinde kabineye başkanlık edebileceğini dile getirdi.

Demirtaş, toplumun bütün kesimlerini ve engellileri siyasete katacak önemli çalışmalar yürüteceklerini kaydederek, "Bizim başörtülü milletvekillerimiz, Alevi milletvekillerimiz olacak. Genç bir meclis grubu oluşturmamız lazım. Bunun için daha fazla çalışmamız gerekiyor. Baraj sorunumuz yoktur. Bizim amacımız yüzde 15'i aşmaktır. Yüzde 10 zihinlerdeki barajdır. Bizi durdurmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin yükselen yıldızıyız, engellemeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,727 µs