En Sıcak Konular

Hakim Vildan Yeşilyurt hakkında bomba iddia

30 Aralık 2014 17:15 tsi
Erzurum'da PKK'yı çökerten ekip olarak bilinen polislere karşı düzenlenen operasyonla ilgili bomba detay ortaya çıktı. 5 polis hakkında tutuklama kararını teamüllerin dışına çıkılarak Pasinler'den özel olarak getirilen hakim Vildan Yeşilyurt verecek.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilen 5 polis hakkında kararı verecek olan hakim Vildan Yeşilyurt EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇLAMASIYLA Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Pasinler'den getirilerek geçici Sulh Ceza Hakimi olarak görevlendirilen Hakim Vildan Yeşilyurt'un 5 polis hakkında tutuklama kararı vermesine karşılık hakkındaki evrakta sahtecilik suçlamasının kaldırılacağı veya sümenaltı edileceği iddia edildi.

ERZURUM'DA PKK'YA GÖZ AÇTIRMADILAR

Erzurum Kaçakçılık, Organize ve İstihbarat Şube’de görev yapan 25 polis hakkında soruşturma başlatıldı. Operasyonun havuz medyasından Star Gazetesi’nin 18 Mart 2014 tarihli haberindeki usulsüz dinleme iddiaları nedeniyle yapıldığı öğrenildi. Operasyon hükümete yakınlığı ile bilinen Yargıda Birlik Platformu Erzurum temsilcisi Savcı Volkan Kavukçu tarafından yürütülüyor. Soruşturma kapmasında eski Erzurum İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak Kahramanmaraş'ta, emniyet amirleri Yücel Bilgiç Düzce'de, Serdar Doğan İstanbul'da, Aslan Kartal Ankara'da ve Soysal Aktürk Bolu'da gözaltına alınarak Erzurum'a getirildi. Erzurum'da ifadesi alınan 7 Emniyet görevlisinden 6'sı serbest bırakıldı. Geri kalan 9 kişiden 7'sinin yine başka illerde, 1'inin yurt dışında olduğu öğrenildi. 1 kişinin ise nerede olduğunun henüz tespit edilemediği belirtildi.

EFKAN ALA DEVREYE GİRDİ

Uçak görevden alındıktan sonra hükümet yanlısı yerel bir gazetede 200 İşadamını dinleyerek şantaj ve haraç topladığı iddia edilmişti. Yerel bir gazetede 200 İş adamı dinlendi haberinin ardından Efkan Ala devreye girdi. Ala’nın görevlendirdiği Mülkiye Başmüfettişleri yaptıkları araştırma sonucunda herhangi bir delil bulunamadı.

MÜFETTİŞLER RAPOR YAZAMADI

Müfettişler rapora herhangi bir somut delil yazamamalarına rağmen Hurşit Uçak hakkında soruşturma açmaya çalışmış ama dönemin valisi soruşturma izni vermemişti.

İNTİKAM OPERASYONU MU?

Hurşit Uçak’ın gözaltına alınmasının ardında farklı iddialar da gündeme geldi. 99’da Osman Ak ve ekibi telekulak skandalından gözaltına alınmıştı. Operasyonu planlayanlar arasında o dönem gözaltına alınan bir ismin olduğu iddia ediliyor. Osman Ak, 1998 ve 1999’da Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık’ın da aralarında bulunduğu 963 kurum ve kişiye ait telefonları dinlemekten yargılanmıştı.  17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından AKP hükümeti, Ak’ı Zonguldak emniyet müdürlüğüne atadı.

İHANETİ GÖREN GÖZLER

Soruşturma açılan polisler Erzurum ve çerçevesinde PKK’ya yönelik sayısız başarılı operasyona imza atmıştı. 21 Ekim’de eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak’ın Emniyet’e teslim olmadan önce yaptığı basın açıklamasında “İhaneti gören gözlerimiz çıkarılıyor, duyan kulaklarımız oyuluyor” cümlesi ile özetlediği sürecin Erzurum’a sıçradığı iddia ediliyor. Polis kaynakları, “200 işadamı dinlendi” haberinin bu operasyonun Erzurum ayağındaki bahanesi olduğuna dikkat çekti.

FACİALARI ÖNLEDİLER

Gözaltına alınan isimler PKK/KCK’nın Erzurum kırsalına yerleşmesini engelleyen birçok başarılı operasyona imza atmıştı. 17 Aralık’tan sonra tasfiye edilen polislerin ardından PKK Karayazı, Karaçoban, Tekman ve Hınıs gibi ilçelere yerleştiği tespit edildi.

Erzurum’da güçlenen örgüt AKP’li belediye meclis üyelerine baskı yaparak istifa ettirdikleri, sözde mahkeme kurup yargılama yaptıkları, vergi adı altında haraç topladıkları da ifade ediliyor. Gözaltına alınan Hurşit Uçak ve ekibi PKK’nın sayısız terör eylemini engellemiş, örgüte ağır darbeler vurmuştu.

BOMBACIYI YAKALADILAR

*20 Temmuz 2010’da Erzurum AKP il binası önüne konulan uzaktan kumandalı parça tesirli bomba patlamadan imha edildi. Bombacı ise sadece 15 dakika sonra olay yerine 500 metre mesafede yakalandı. Erzurum İstihbarat Şubesi’nin takibinde olan bombacı R.S’ye tam zamanında yapılan müdahale ile hiç kimse zarar görmeden eylem engellendi.

*Erzurum Karayazı ve Malazgirt kırsalında 27 Haziran 2012 günü gerçekleştirilen operasyonda 3 örgüt mensubu yakalandı. Operasyonda sağ olarak ele geçen örgüt mensuplarının verdiği bilgiler doğrultusunda 38 kilogram patlayıcı, 4 adet el bombası, 13 adet fünye ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

*Şube Müdürü Hurşit Uçak’ın operasyonda kendi hayatını tehlikeye atarak ÇEM kod adlı teröriste ilk müdahaleyi yapanlar arasında yer aldığı ortaya çıktı. Mesai arkadaşları Uçak’ın cesareti ile diğer personeli de motive ettiğine ve operasyonun başarı ile sonuçlanmasında büyük rol oynadığına dikkat çekti.

AKP’LİLERE SALDIRI ENGELLENDİ

*PKK’nın çökertilen kırsal yapılanması akabinde toplanan istihbarat doğrultusunda başlayan çalışmalar sonrasında 27 Kasım 2012’de PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK’ya yönelik Karayazı’da yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Operasyon neticesinde;

*2012 Mayıs ayında AK Parti Karayazı  İlçe Başkanı’nın aracına bomba konulması,

*2012 Haziran ayı içerisinde Karayazı Elmalıdere Jandarma Karakolu'na yapılan silahlı saldırı,

*2012 Haziran ayında Karayazı'da Tutak yolunda Polis Özel Harekat aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının patlatılması olayları aydınlatıldı.

ÖRGÜTÜN ÖZEL KUVVETİ CEM'İ YAKALADILAR

*2 Temmuz 2012’de Erzurum Karayazı’da eylem hazırlığında olan PKK/KCK terör örgütünün bölge sorumlusu ÇEM kod adlı teröristin de bulunduğu 6 kişi yapılan operasyonda yakalandı. Teröristlerin kullandığı araçta çok sayıda el bombası ve uzun namlulu silah ele geçirildi.

*Öz Savunma Birlikleri’nin Kandil’deki bombalama, suikast vb eğitimlerini veren şahıslardan olan ÇEM kod adlı teröristin Kandil Dağı'nda bölge üzerine Doktor Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin ile de zaman zaman görüşmeler yaptığı öğrenildi. Ayrıca ÇEM kod adlı teröristin Devrimci Karargah Örgütü üyelerine Kuzey Irak'ta eğitim verdiği de ortaya çıktı.

ÇEM'İN KATILDIĞI EYLEMLER

Serhat eyaleti Doğu grup sorumlusu Çem kod adlı teröristin Erzurum ve çevresinde katıldığı eylemler ise şöyle:
"Ağrı, Doğubayazıt, Kars-Kağızman, Iğdır bölgelerindeki terör eylemleri, 2011 Göksu'da yola patlayıcı madde döşeme, Elmalı Jandarma Karakolu'na saldırı, Karayazı BTR aracına bombalı saldırı, Kars yol kesme ve TIR yakma eylemleri."

"ADALET BİR GÜN YERİNİ BULACAK"

Sahur operasyonuyla tutuklanan polislerin eşleri, Silivri’de açık görüşe katıldı. Polis yakınları, mahkeme gününün belirsiz olduğunu ve iddianamenin hâlâ yazılmadığını belirterek ‘adalet’ istedi

Sahur operasyonuyla gözaltına alınıp tutuklanan terör ve yolsuzluğu soruşturan polisler, Silivri Cezaevi’nde yakınlarıyla açık görüşte buluştu. Polis yakınları adaletin er ya da geç tecelli edeceğini söyledi.

LOJMANDAN ÇIKARTIP MAAŞINI KESTİLER

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy’un eşi Sümeyye Aksoy eşinden moral aldığını söyledi. Sümeyye Aksoy, “Camın arkasından görmektense böyle görmek daha iyi oluyor. Bir hafta moraller sıfıra iniyor ama onlardan moral alıp dönüyoruz. Darbeye teşebbüs,  vee terör örgütü üyeliği gerekçesiyle tutuklandı.

Bu duruma sadece gülüyoruz, komedi film izler gibi bakıyoruz. Mahkeme günü belli değil, iddianame yok. Azılı terör örgütlerine yapılamayanlar yapılıyor maalesef” diye konuştu. Eşinin meslekten ihraç edildiğini ve aylardır maaş almadıklarını belirten Aksoy, “Sıkıntı yaşıyoruz. İki çocuğum da okula gidiyor.

Lojmandan çıkardılar. Maddi olarak ailelerimiz sıkıntı yaşatmıyor ama ailelere muhtaç olmak bile içimizi acıtıyor. Eşlerimiz haklı olduğu anlaşılınca mesleğe dönecek. Adalet bir gün yerini bulacak” ifadelerini kullandı.

İstihbarat Şube eski Müdür Yardımcısı Erol Demirhan’ın eşi Nazife Demirhan 22 Temmuz’dan beri zulüm yaşadıklarını söyledi. Ülke adına üzüldüklerini belirten Demirhan, “İstiklal mahkemelerini aratmayacak tarzda kurulmuş olan sulh hakimliklerinin yaptığı muameleler, aldığı kararlar ortada.

ZULME ORTAK OLUYORLAR

Biliyoruz ki adalet er ya da geç yerini bulacak. Silahlı terör örgütü üyesi olmaktan tutukladılar. Zannediyorum, devletin kendisinin onlara verdiği silah. O zaman tüm emniyet teşkilatı örgüt müdür” dedi.  Demirhan, eşlerinin suçsuz yere içerde olduğunu bildikleri için de gururlu olduklarını kaydetti. “İsnat edilen suçları işlemiş olsalardı milletin gözünün içine bakarak konuşamazdık” diyen Demirhan, “Şuan sessiz kalanlar, görüp de görmezden gelenler bu zulme ortak oluyor. Her şey yoluna girince çok mahcup olacaklar” şeklinde konuştu.

BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,095 µs