En Sıcak Konular

İzmir'de Erdoğan’a "hakaret" davası

30 Aralık 2014 16:32 tsi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde, katıldıkları bir eylemde attıkları sloganlarla "hakaret" ettikleri ileri sürülen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde, katıldıkları bir eylemde attıkları sloganlarla "hakaret" ettikleri ileri sürülen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya haklarında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklar Yağmur G. ile Sercan Ö. yer almazken, avukatları İlhan Gül Kireçkaya hazır bulundu.

Hakim Fuat Şenoğlu, 13 Mart'ta düzenlenen eylem görüntülerinin inceleyen Ankara Kriminal Polis Laboratuvar'ından raporun geldiğini bildirdi. Şenoğlu, raporda, eylem sırasında çekilen fotoğraflar ve görüntülerin incelenmesi sonucu grupta yer alan sanıklardan Sercan Ö'nün hakaret içeren sloganlara eşlik ettiğinin, Yağmur G'nin ise bazılarına eşlik ettiğinin belirlendiği bilgisinin yer aldığını aktardı.

Raporu kabul etmediklerini söyleyen sanık avukatı Kireçkaya, müvekkillerinin hakaret etmediğini, sloganların demokratik eleştiri olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Hakim Şenoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davaya müdahil olup olmayacağının sorulması için tebligat çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Konak meydanında 13 Mart'ta düzenlenen "Berkin Elvan’ı anma eylemi"nde hakaret ettikleri iddiasıyla 1 ile 3'er yıl arasında hapis cezası istemiyle Yağmur G. ve Sercan Ö. hakkında asliye ceza mahkemesinde dava açılırken, yaşları küçük olan 11 sanık hakkında çocuk mahkemesinde dava açılmıştı.

AA



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,501 µs