En Sıcak Konular

IŞİD o tarihi 'kara gün' ilan etti

30 Aralık 2014 11:22 tsi
Ortadoğu'daki aktivistler, son 48 saatte 400'den fazla militanını kaybeden IŞİD'in 29 Aralık'ı 'kara gün' ilan ettiğini söyledi.

Bugüne kadarki en büyük kayıp verdiği günü yaşayan terör örgütü IŞİD, uzmanlara göre hem maddi hem de manevi yönden ağır darbe aldı. Irak ve Suriye'de terör estiren IŞİD, dün birkaç yerde girdiği çatışmalarda 400'den fazla militanını kaybetti. Bu IŞİD'in bir günde yaşadığı en ağır kayıp olarak geçti. Alınan haberlere göre ise IŞİD yüzlerce militanını birden kaybettiği 29 Aralık'ı 'kara gün' olarak ilan etti.

YESRİB'DE 123 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Selahaddin Emniyet Müdürü yaptığı açıklamada Yesrib kentinin geri alınması için başlatılan operasyonda 123 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı. Bazı aşiretlerle ortak gerçekleştirilen operasyon sonrasında Yesrib'in birçok bölgesinin örgütten geri alındığı bildirildi.

Amiyat kentindeki komutanlıktan yapılan açıklamada Kerkük'ün kuzeybatısında bulunan El-Houja'da gerçekleştirilen hava saldırıları sonrasında 50 IŞİD savaşçısının öldürüldüğü, yüzlercesinin ise yaralandığı belirtildi. Açıklamada IŞİD'in elinde bulunan buz üretim fabrikası ve gübre depolarının da bombalandığı kaydedildi.

400 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Son 48 saatte gerçekleştirilen hava ve kara operasyonlarda ağır darbe alan IŞİD'in birçok bölgeden geri çekildiği ve 'yaralarını sarmak' için bazı operasyonlardan vazgeçme kararı aldığı belirtildi. Öyle ki 28 ve 29 Aralık'ta Koalisyon güçleri, Irak ordusu ve Peşmerge güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 400 IŞİD militanını öldürdü.

Haber7



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,518 µs