En Sıcak Konular

O savcılar için kritik gün

30 Aralık 2014 08:07 tsi
O savcılar için kritik gün Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkındaki ‘görevden uzaklaştırma’ talebinin bugün karara bağlaması bekleniyor .

HSYK 3. Dairesi, haklarında çok sayıda şikayet bulunan Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkındaki inceleme kararını soruşturmaya dönüştürülmesine karar vermiş, söz konusu isimlerin soruşturma tamamlanana kadar görevden uzaklaştırılmasını talep etmişti. Konuyu gündemine alan HSYK 2. Dairesi, dört savcının açığa alınıp alınmayacağına ilişkin kararı bugün verecek.
 
MÜFETTİŞ İHRAÇ İSTEDİ
 
HSYK 3. Dairesi, ilk olarak haklarındaki şikayetler eski 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici tarafından sümen altı edilen Cumhuriyet Savcıları Zekariya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Muammer Akkaş hakkındaki şikayet dosyalarını masaya yatırmıştı. HSYK müfettişlerinin savcıların ‘ihracını’ istediği raporlarını inceleyen 3. Daire, 4 isimle ilgili incelemeyi soruşturmaya dönüştürülmesine karar vermişti.

2. Daire görüşecek

3. Daire, kararın ardından savcılar hakkında soruşturma başlatılması talepli yazısını HSYK 2. Dairesi’ne gönderdi.  HSYK 3. Daire ayrıca, soruşturmanın selameti açısından soruşturma tamamlanana kadar Öz, Akkaş, Kara ve Yüzgeç’in görevden uzaklaştırılmalarını da talep etmişti. Bugün toplanacak olan 2. Daire, 4 isimle ilgili dosyayı da gündemine aldı.
 
KARARI VERECEK
 

2. Daire’nin,  bugün yapacağı toplantıda,  “Kusurlu, uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfuzuna ve saygınlığına zarar vermekle” suçlanan 4 savcı hakkındaki ‘görevden uzaklaştırma’ talebini karara bağlaması bekleniyor. HSYK 2. Dairesi’nin 3. Daire’nin talebini kabul etmesi durumunda 4 savcı, soruşturma tamamlanana kadar görevden uzaklaştırılacak. 2. Daire, soruşturma tamamlandıktan sonra ise 4 isme, uyarma, aylıktan kesme, kınama, kademe ilerlemesini durdurma, derece yükselmesini durdurma, yer değiştirme ve meslekten çıkarma gibi cezalardan birini verebilecek.

Yeni Şafak
 


Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs