En Sıcak Konular

Ürdün'ün operasyonlara katılmayacağı iddiası

29 Aralık 2014 13:37 tsi
Ürdün'ün, kendilerine ait savaş uçağının düşme nedeni ortaya çıkarılmadan, koalisyon güçlerinin operasyonlarına katılmayacağı öne sürüldü.

Ürdün'ün, kendilerine ait savaş uçağının Suriye'de düşme nedeni ortaya çıkarılmadan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin operasyonlarına katılmayacağı iddia edildi.
 
"El-Arab El-Yevm" gazetesinde yer alan habere göre, Ürdün, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri içerisindeki ilgili taraflara, ordusuna ait savaş uçağının Rakka'da düşmesinin nedenleri ve ayrıntıları ortaya çıkarılmadan operasyonlara katılmayacaklarını iletti.
 
Haberde, Ürdün uçağının "dış müdahale ile mi düştüğü veya bütün testlerden başarıyla geçen uçakta teknik bir arıza mı meydana geldiği" konusunda araştırma yapmak üzere ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ortak birimi tarafından üst düzey soruşturma komisyonu oluşturulduğu belirtildi.
 
Koalisyon güçlerinin Irak'ın batısında ve kuzeyinde dün düzenlediği saldırılarda 250'den fazla IŞİD militanının hayatını kaybettiğinin ileri sürüldüğü haberde, gözlemcilerin koalisyonun bu durumu itibarını geri kazanmanın yanı sıra pilot Muaz Safi el-Kesasibe'yi kurtarmaya yönelik herhangi bir müzakerede IŞİD'in isteklerini en aza indirmek için kullanacağı değerlendirmesinde bulunduğuna yer verildi.
 
Suriye'nin Rakka kentinde geçen hafta, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçağın düşürüldüğü belirtilmiş, Ürdün ordusu, uçağın kendilerine ait olduğunu, pilot Muaz Safi el-Kesasibe'nin de terör örgütü IŞİD tarafından rehin alındığını doğrulamıştı.
 
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da "olaya ilişkin delillerin, uçağın IŞİD tarafından düşürülmediğini açık bir biçimde gösterdiğini" açıklamıştı.
 
Ürdün, koalisyon güçlerinin yaklaşık 3 aydır IŞİD'in Irak ve Suriye'deki karargahlarına yönelik hava saldırılarına katılıyor.

aa


Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,530 µs