En Sıcak Konular

Ali İsmail Korkmaz davası 21 Ocak'a ertelendi

26 Aralık 2014 16:00 tsi
Bugün karar beklenen Ali İsmail Korkmaz davası, müebbetle yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın duruşmaya katılmaması nedeniyle ertelendi. Duruşma 21 Ocak 2015 tarihine atıldı.

Ali İsmail Korkmaz davasında müebbetle yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan duruşmaya katılmadı. Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili açılan davanın 6. duruşması yapıldı. Güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alınan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bugün karar bekleniyordu. Dava nedeniyle polis, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Adliyeye çıkan bütün yollar araç trafiğine kapatıldı. Vatandaşlar ise adliye içine üst kontrolünden sonra alındı.
 
Dava için adliyeye gelen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz, polis noktasında kısa süre bekletildi. Polis müdürünün gelmesini beklediklerini açıklayan polislere aile ve CHP İl Başkanı Mustafa Ayan tepki gösterdi. Aile ve beraberindekiler polis müdürünün gelmesiyle içeri alındı. Mahkeme salonunda Ali İsmail Korkmaz fotoğrafı baskılı çok sayıda tişört dağıtıldı. HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de Ali İsmail baskılı tişört giydi.  Davayı Tuncel’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili İhsan Özkes de takip etti.

DAVA 21 OCAK'A ERTELENDİ

Dava, müebbetle yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın duruşmaya katılmaması nedeniyle ertelendi. Duruşma 21 Ocak 2015 tarihine atıldı.

Mahkeme ara kararını açıkladı. Davaya Korkmaz ailesi lehine katılmak isteyen baro başkanlarının katılma talebi reddedildi. Sanık Mevlüt Saldoğan’ın sağlık gerekçesiyle mahkeme gönderdiği mazeretini kabul edildi. Saldoğan’ın bir sonraki celsede hazır edilmesi konusunda cezaevine yazı yazılmasına, bir sonraki duruşmada sağlık mazereti devam etmesi halinde en yakın sağlık kuruluşundan ya da adliyeden SEGBİS yöntemiyle celseye katılmasına karar verildi. Ayrıca tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Yalçın Akbulut’un tutuklanma talebinin ise reddine karar verildi. Bir sonraki duruşmanın 21 Ocak 2015 tarihinde saat 09.30’da yapılması kararlaştırıldı. Karar sonrası Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, "Bizim çocuklarımız toprakta yatıyor, bu katiller sıcakta uyuyor." diyerek tepki gösterdi.

 
200 KİŞİ ADLİYE ÖNÜNE GELDİ

Duruşma öncesinde Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Kayseri’den yaklaşık 200 kişilik grup Adliye önüne geldi. Ali İsmail Korkmaz’ın kıyafetlerinin giydirildiği ve Korkmaz’ın fotoğrafından oluşan maskenin takıldığı manken ise demir bariyerlerin önüne kondu.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olan sanıklarla birlikte avukatları, Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi duruşma salonuna alındı. Adliye binası dışında ise İstanbul, Eskişehir, Ankara ve Kayseri’den gelen 200 kişilik grupta toplandı. Ali İsmail Korkmaz ile ilgili sloganlar atan grup, tepkilerini burada dile getirdi.

OLAY
 
Haziran 2013 tarihinde üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde dövüldükten sonra beyin kanaması geçirmiş ve 38 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013’te yaşamını yitirmişti. Tutuklu sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın ‘kasten adam öldürme’ (müebbet hapis) suçundan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve fırın işçisi Ebubekir Harlar’ın ‘nitelikli yaralama’ suçundan cezalandırılmasını savcı talep etmişti.

(CİHAN)


Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,433 µs