En Sıcak Konular

Sabah ve ATV'ye yeni talip var: Murdoch!

11 Eylül 2007 23:46 tsi
Sabah ve ATV'ye yeni talip var: Murdoch! News Corp Başkanı ve COO'su Peter Chernin, TMSF tarafından yapılacak Sabah-atv ihalesine teklif vermeyi düşündüklerini söyledi.

ABD merkezli News Corp.'un Başkanı ve COO'su Peter Chernin, TMSF tarafından 7 Kasım'da yapılacak Sabah ve ATV ihalesine teklif vermeyi düşündüklerini söyledi. Bir ziyaret için Polonya'da bulunduğu sırada Reuters'a verdiği söyleşide Chernin, "Kesinlikle bakacağız. Teklif verip vermeyeceğimize bir ay içinde karar vereceğiz" dedi.

İHALE 7 KASIMDA
Patronlardunyası'nın haberien göre, TMSF, Sabah ve atv'nin satış ihalasini 7 Kasım'da yapacak. ihale için muhammen bedel 1.1 milyar dolar olarak belirlendi. İhale şartnamesine göre gerekli önyeterlilik incelemesinin yapılması için taliplerin en geç 15 Ekim 2007 tarihine kadar belgelerini Satış Komisyonu'na teslim etmesi gerekiyor. Ön yeterliliği geçen katılımcılar için ise son teklif verme tarihi 6 Kasım 2007 olacak. Rekabet Kurulu, Doğan ve Çukurova gruplarının ihaleye giremeyeceklerini daha önce açıklamıştı. Ayrıca ihaleye girebilecek olan iki grubun ortaklarının kazanmaları durumunda yollarını ayırmaları gerekiyor.

YÜZDE 25 SINIRI VAR
Katılımcı şirketlerin 2005 yılı ve sonrasına ait olması şartıyla en son yayınlanan ve bağımsız denetim şirketlerince denetlenmiş konsolide mali tablolarında toplam özkaynaklarının (azınlık hakları hariç olmak üzere) asgari 300 milyon dolar olması gerekiyor. Bu oranın içinde yabancı yatırımcıların payının ise en fazla 75 milyon dolar (yani yüzde 25) olması hükme bağlanıyor.

WSJ'I 5 MİLYAR DOLARA ALDI
News Corp son olarak 5 milyar dolara dünyanın en öneli finans gazetelerinden biri olan Wall Street Journal'ı uzun bir görüşme sürecinin sonucunda bünyesine katmıştı. WSJ'yi kontrol eden Bancroft ailesi, başta editoryal bağımsızlık olmak üzere birçok konuda Rupert Murdoch'u ikna ettikten sonra satışa onay verdi. News Corp Başkanı ve COO'su Peter Chernin, TMSF tarafından yapılacak Sabah-atv ihalesine teklif vermeyi düşündüklerini söyledi.



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs