En Sıcak Konular

Tuncel'e hemşehri davası: Müslüman PKK'ya terörist der!

11 Eylül 2007 21:05 tsi
Tuncel'e hemşehri davası: Müslüman PKK'ya terörist der! DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel dün yaptığı açıklamada, "Hiçbir Kürt PKK'ya terörist diyemez" demişti. Hemşerisi Kürtlerden çok ilginç bir suç duyurusu geldi: "Müslüman Kürtler terörist der"

Batman'da düzenlenen Hasankeyf Kültür ve Sanat Festivali'nde yaptığı konuşmada "Kimse bizden kardeşlerimize terörist dememizi beklemesin" diyen DTP Milletvekili Tuncel'e memleketi Malatya'dan cevap geldi.

Aktifhaber'in verdiği bilgiye göre, Malatya Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin, "Kimse kardeşlerimize terörist dememizi beklemesin" diyen Tuncel hakkında Malatya Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na suç duyurusunda bulundu.

Tuncel hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Malatya Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na verdikten sonra adliye çıkışında bir açıklama yapan Şahin, DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in Batman'da tutuklanan DTP il başkanı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, "PKK cenazesine biz şehit deriz kimse bizden kardeşlerimize terörist dememizi beklemesin" ifadesini kullandığını belirterek, bunun hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

"MÜSLÜMAN KÜRTLER PKK'YA TERÖRİST DERİZ"

Şahin, "Sebahat Tuncel PKK'lılara terörist diyebilir demeyebilir şehit de diyebilir bunun denilip denilmemesi konusundaki kararı yargı verecektir. Ancak Sabahat hanım hiçbir Kürt'ün PKK'ya terörist demeyeceğini belirtiyor ancak müslüman Kürtler terörist diyor. Bende Kürt'üm ben de diyorum PKK'nın cenazeleri teröristtir." dedi.

Teröristlere kesinlikle şehit denemeyeceğini ifade eden Şahin, müslüman bir kişinin vatanı, şerefi ve namusu için savaşması halinde şehit olabileceğini kaydetti.



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,434 µs