En Sıcak Konular

Zekeriya Alp istifa etti Yusuf Namoğlu yeni başkan

16 Aralık 2014 17:38 tsi
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, düzenlediği basın toplantısından istifa ettiğini açıkladı. İstifanın ardından Merkez hakem Kurulu'nun yeni başkanı Yusuf Namoğlu oldu.

Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında haftalık toplantısını yapan MHK Başkanı Zekeriye Alp, Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'ın açıklamalarına tepki göstererek, "MHK Başkanlığı'nı bırakıyorum." dedi.

Her hafta salı günü düzenlediği basın toplantısıyla hakem kararlarını basın mensuplarının karşısında değerlendiren Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, bu haftaki toplantıda görevi bıraktığını açıkladı.

Gaziantepspor-Beşiktaş maçının ardından kırmızı-siyahlı kulübün başkanı İbrahim Kızıl'ın kendisine yönelik sert eleştirilerini barkovizyondan izleten Zekeriya Alp, daha sonra sinirli bir şekilde görevi bıraktığını duyurdu.

Zekeriya Alp, istifa kararını açıklamasının ardından, "Haddini bilmeyenlerin çoğaldığını görüyorum. Atıp tutmakla bu işler olmaz. Buyurun ben de bırakıyorum. Geçmişimi istiyorlar ama geçmiş bir daha gelmeyecek. Artık MHK'de bu tip işlerden insanları uzaklaştırmak için 3 yıldır arkadaşlarımla çalışıyorduk. İnsanlar sadece bir takdir bekliyor. Türk sporunda her kademede görev aldım. Sen bana nasıl şüpheli dersin? Önce kendine bak sen. Bu istifa bir birikim. Kıvılcım bu noktaya geldi. Çok düşündüm, kimsenin haberi yoktu. Yıldırım Demirören'in de haberi yok. Kolay kolay pes etmem ama bu tip durumlarda ne yapılması gerekiyorsa onun yapılması lazımdı." dedi.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

Zekeriya Alp'in istifasının ardından, Merkez hakem Kurulu'nun yeni başkanı Yusuf Namoğlu oldu. Namoğlu, yaptığı açıklamada "Zor bir dönem. Ben de hizmet etmek istiyorum." dedi.

Alp'in istifasının ardından harekete geçen Futbol Federasyonu yönetimi, Merkez Hakem Kurulu başkanlığı için Yusuf Namoğlu ile temasa geçti. Siyasetçi kimliğiyle de tanınan Yusuf Namoğlu 21 sene faal futbol hakemliği yaptı. Namoğlu, 2011 yılında da Merkez Hakem Kurulu başkanlığı görevini üstlenmişti.

"TFF'DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA" BAŞLIĞI İLE NAMOĞLU DUYURULDU

Bu arada Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 'TFF'den kamuoyuna açıklama' başlığı ile yaptığı resmi duyuruda, "Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in istifası Türk futbolunda önemli bir sorunun bir kez daha göz önüne gelmesine sebep olmuştur. Maalesef Sayın Alp gibi, dürüstlüğü ve tarafsızlığıyla herkesin takdirini kazanmış değerli futbol adamları maruz kaldıkları hakaretlerin sonucunda Türk futboluna hizmet edemez hale getirilmektedir. Dileğimiz, sorumluluk sahibi herkesin futbolda çatışma ortamına yol açacak açıklamalara bir an önce son vermesidir." denilerek şu ifadelere yer verildi:

"TFF Yönetim Kurulu olarak Sayın Zekeriya Alp'in istifasını saygıyla karşılıyoruz. Kendisine ve başında bulunduğu kurulun üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yönetim Kurulumuz, bugün yaptığı toplantıda Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Sayın Yusuf Namoğlu'nun getirilmesine oy birliğiyle karar vermiştir. Sayın Namoğlu birlikte çalışacağı kurulu kendisi oluşturacaktır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz."

İbrahim Kızıl ne demişti?

Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Galatasaray maçının hakemi Özgür Yankaya'yı sert sözlerle eleştirdi. Kızıl, “Galatasaray, buraya hocasız geldi. Özgür Yankaya, sağolsun o görevi üstlendi. Resmen yankesicilik yaptı” dedi. Kızıl, şöyle devam etti: “Galatasaray hakikaten büyük takım. Ama şu anda iyi pozisyonda değiller. Darmadağınlar. Özgür Yankaya, bu akşam ki yönetimiyle Galatasaray’ı kurtarmıştır. Yankaya, sonunda amacına ulaştı. Ben maçın gözlemcisine de sordum. ‘Dinine, imanına müslümansan doğru söyle, buradaki pozisyon faul müydü?’ dedim. Çıt yok. Orada faul bize verilmeliydi. Vermedi. 5 dakika oyun durdu. 3 dakika uzatma veriyor. Doğruları konuşuyoruz diye bize ceza vereceklerse versinler. O zaman bırakıp gidelim. Dilsizler gelsin yönetsin kulüpleri. Başkanlık yapsınlar. Ahlaksızca şeyler söylüyorsam, bana ceza versinler. Yankesinin biri gelip hakkımızı çalsın, biz de buna sessiz mi kalalım. Olur mu böyle şey? Özgür Yankaya, resmen yankesicilik yaptı.”

ZEKERİYA ALP KİMDİR?

Türk eski millî futbolcu. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün unutulmaz futbolcularındandır.

Futbolculuk kariyeri

Kulüp takımları kariyeri

1968 - 1969 sezonunda Feriköy’den Beşiktaş’a transfer oldu. 1968’den 1978’e kadar 11 sezon boyunca 204 lig maçında forma giydi. Daha çok savunma yönü güçlü olan Zekeriya Alp, 6 gol attı. Zekeriya Alp, sol kanatta görev yapar ve o kanatta attığı deparlarla tanınırdı. İstikrarlı ve centilmen bir futbolcuydu.

Türkiye Birinci Lig’deki ilk resmi golünü 5 Eylül 1971’de Beşiktaş’ın Vefa’yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada kaydederek takımını 1-0 öne geçirmişti. 22 kez Türkiye Millî Futbol Takımı’nda forma giyen Zekeriya Alp, Beşiktaş’ın en talihsiz dönemlerinde forma giymişti. Sadece 1975’te bir Türkiye Kupası Şampiyonluğu yaşayan başarılı futbolcu, 1978’de futbolu bıraktı.

Futbolu bıraktıktan sonra spor yazarlığı, TV yorumculuğu ve spor yöneticiliği yaptı. Çeşitli dönemlerde Beşiktaş yönetiminde ve Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev aldı. Levent Bıçakçı yönetiminde Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcülüğü yaptı. Daha sonra ise Yıldırım Demirören başkanlığı döneminde merkez hakem kurulu başkanlığı görevine getirilmiştir.

Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,092 µs