En Sıcak Konular

11 koç, 10 bin gül, 5 bin araç!

11 Eylül 2007 16:28 tsi
11 koç, 10 bin gül, 5 bin araç! Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk yurt içi gezisini Güneydoğu'ya yapacak olması bölge halkını heyacanlandırdı. Vanlılar, 11. Cumhurbaşkanı Gül için 11 koç kesip, 5 bin araçlık konvoy oluşturacak. Öte yandan Van caddeleri baştan sona yıkandı. İşte hazırl

Gül'ün gezisinin ilk durağı Van'da heyecanlı bekleyiş hakimken, Vanlılar, Gül'ün Türkiye gezisini Van'dan başlatmasının da anlamlı olduğunun altını çiziyor. Uzun yıllardan sonra bir Cumhurbaşkanının ağırlamaya hazırlanan Van'da muhteşem bir karşılama töreni yapılacak.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Türkiye gezisini Van'dan başlatmasını anlamlı bulan Vanlılar, Gül'ün Türkiye gezisini Van'dan başlatmasının toplumsal barışın inşası ve bölgede zaman zaman etkili olabilen terör olaylarınında önlenmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriyor.

Zaman'da yer alan habere göre Gül'ün gezisinin ilk ayağı Van'da yıllardan sonra ilk defa bir Cumhurbaşkanı ağırlamanı heyecanı yaşanırken, Cumhurbaşkanı Gül'ü için yapılan hazırlıklar arasında, Gül'ün 10 bin gülle ve yaklaşık 5 bin araçlık bir konvoyla karşılanması da var.

Abdullah Gül'ün bölge ziyareti öncesinde tüm kamu kuruluşlarında hummalı bir çalışma gözlenirken, Van Belediyesi, Gül'ün Van ziyareti öncesinde kentin tüm ana caddelerini baştan aşağı yıkadı.

Gül'ün bir günlük Van programında, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir geleceği bilgisi yer alırken, Gül'ün hangi sivil toplum örgütleri ile bir araya geleceği henüz netlik kazanmadı. Ancak Gül'ün herhangi bir ayırıma gitmeden tüm sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geleceği de kulislerde konuşuluyor.

Kentteki yaklaşık 28 sivil toplu örgütü ise Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmeleri durumunda, halka sivil toplum örgütlerinin ne denli önemli olabildiğinin gösterme şansına sahip olabileceklerinin altını çiziyor.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk yurtiçi ziyaretini gerçekleştireceği Van'dan sonra ilk ilçe ziyaretinin Başkale'ye olması ilçe halkı arasında sevinçle karşılandı. Van'ın Başkale ilçesinde Cumhurbaşkanı Gül için 'koç', kesilecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van programının ardından 12 Eylül Çarşamba günü sabahı helikopterle Van'ın Başkale ilçesine geçecek. Gül'ün Başkale ilçesinde Başkale Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan 11 koçun kesilmesi ile karşılanacağı belirtildi.

Yapılan hazırlıklar hakkında bilgi aldığımız Başkale Belediye Başkanı Ejder Yağızer, " Başkale halkı olarak 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün ilk ziyaret edeceği ilçe olduğumuz için çok sevinçliyiz. 11. Cumhurbaşkanımızın yeni göreve başlamasından dolayı ilçemiz olarak 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ü 11. koç keserek karşılayacağız." dedi.

Başkan Yağızer, "İlçemiz şu an çok hummalı bir çalışma içinde bir karşılama töreni hazırlamaya devam ediyor. İlçe merkezimiz şanlı bayraklarla donatılıp çeşitli noktalarda davul zurnalı bir karşılama içinde olacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Başkale ziyaretinden sonra helikopterle Hakkari'nin Yüksekova ilçesine hareket edeceği belirtildi.



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,876 µs