İşte bomba yüklü o araç! | " /> İşte bomba yüklü o araç! | "/>

En Sıcak Konular

İşte bomba yüklü o araç!

11 Eylül 2007 16:13 tsi
İşte bomba yüklü o araç! Sıhhıye Pazarı yanındaki çok katlı otoparkta bulunan ve içerisinde bomba bulunduğu tespit edilen minibüs, patlayıcı düzeneğinin etkisiz hale getirilmesinin ardından üzeri branda ile kapatılarak otoparktan çıkartıldı.

İlgili bilgiler:

300 kg TNT'nin gücü: Patlasaydı ne olurdu?
Ankara dünyanın gündeminde!
Bir bomba da Diyarbakır'da bulundu
Ankara'yı havaya uçuracaklardı!

Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparkta bulunan ve içerisinde bomba bulunduğu tespit edilen minibüs, patlayıcı düzeneğinin etkisiz hale getirilmesinin ardından üzeri branda ile kapatılarak otoparktan çıkartıldı.

Hurriyet'teki habere göre minibüs, polis eskortları eşliğinde detaylı inceleme yapılmak üzere Gölbaşı'ndaki Bomba İmha Uzmanı Eğitim Merkezi'ne götürüldü.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, patlayıcı maddenin incelenmek üzere Polis Kriminal Laboratuvarına gönderilmesinin ardından, minibüs üzerinde ve çevresinde incelemelere başlandı. Araçta parmak izi çalışması yapan ekipler, topladıkları delilleri de laboratuvara gönderdi.

Bomba yüklü aracı çok katlı otoparka getiren kişinin yakalanması çalışmalarını da sürdüren emniyet ekipleri, minibüsün üzerindeki 06 VMP 11 sayılı plakanın sahibini de tespit etti. Altındağ'da bir otomobilin üzerinden dün çalındığı öğrenilen plakanın sahibinin Solmaz Kılıçtepe Karakolu'na giderek başvuruda bulunduğu öğrenildi. Minibüsün nereden çalındığının ise motor ve şasi numaralarının karşılaştırılması sonrasında tespit edileceği belirtildi.

Emniyet yetkilileri, ayrıca minibüs içerisindeki patlayıcı madde düzeneğinin İstanbul'da 2003 yılının Kasım ayında sinagoglara, İngiltere Başkonsolosluğu ve HSBC Şubesine yönelik saldırılarda kullanılan bomba düzeneğine benzediğini belirterek, faillerin yakalanması için soruşturmanın dış kaynaklı radikal örgütler üzerinde yoğunlaştırıldığını kaydettiler.



Bu haber 1,073 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,469 µs