En Sıcak Konular

Bombanın hedefi Başbakan Erdoğan mıydı?

11 Eylül 2007 14:36 tsi
Ankara'da bomba alarmında Erdoğan, Başbakanlık'tan alınarak Başbakanlık konutuna götürüldü.

Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparktaki araçta bulunan patlayıcı maddenin düzeneği yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucunda etkisiz hale getirildi.

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, bomba ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi. Yılmaz, bomba ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı'nda gerekli incelemelerin yapıldığını belirterek, bombaya ilişkin kesin sonuçların bu incelemenin tamamlanmasının ardından Ankara Valiliği tarafından açıklanacağını kaydetti.

Yılmaz, "Şu aşamada olayı bu gerçekleştirdi, şu gerçekleştirdi şeklinde açıklamalar yapılmaması gerektiğini" belirterek, "Bir bomba uzmanı gibi, kendinizi onların yerine koyup yorum yapmayınız. Bunun en doğrusu kriminal polis laboravutarında kimyasal analizler sonucu ortaya çıkacaktır" dedi.

"11 Eylül saldırısının yıldönümü" nedeniyle Ankara genelinde alınan geniş güvenlik önlemleri kapsamında Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparka bırakılmış 06 VMP 11 plakalı, mavi renkli bir araç içerisinde patlayıcı madde bulunduğu tespit edildi.

Yapılan sorgulama sonucunda aracın plakasının çalıntı olduğu belirlenirken, söz konusu plakanın gerçekte ait olduğu aracın sahibinin polise "çalıntı ihbarında" bulunduğu öğrenildi. Bunun üzerine sabah saat 09.00 sıralarında otopark çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınmasıyla başlayan çalışmalar, yaklaşık 3 saat sürdü.

Patlayıcı dedektör köpeklerinin de araçta patlayıcı madde bulunduğunu işaret etmesinin ve görsel olarak da aracın içerisinde çok yüklü miktarda patlayıcı madde bulunduğunun tespit edilmesinin ardından bomba imha ekipleri türü henüz açıklanmayan patlayıcının düzeneğini etkisiz hale getirdiler.

Çalışmalar süresince otopark ve çevresindeki binalar boşaltılarak aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. İmha çalışması sırasında bölgedeki binaların doğalgazları da kesildi. Otoparkın çevresi yaya ve araç trafiğine kapatılırken, itfaiye ve 112 Hızır Acil ekipleri de olası bir patlamaya anında müdahale etmek için hazır bulundu.

Otoparkın ikinci katında park edilmiş, içerisinde patlayıcı madde bulunan minibüsün çekici yardımıyla otoparktan çıkarılacağı ve Gölbaşı'nda bomba imha ekiplerine ait bir merkeze götürülerek gerekli incelemelere orada devam edileceği öğrenildi.

Otopark çevresindeki güvenlik kameralarının kayıtlarını da incelemek üzere toplayan polis, soruşturmalarını derinleştirerek sürdürüyor.

BAŞBAKAN KONUTA GÖTÜRÜLDÜ

Bombanın bulunduğu bölgenin Başbakanlık'a yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olması polisi alarma geçirdi.

Erdoğan, Başbakanlık'tan alınarak Başbakanlık konutuna götürüldü.


Polis telsizlerinden Başbakanlık konvoyuna hiçbir sivil aracın yaklaştırılmaması için anons yapıldı.


Polis şimdi önceden edindiği istihbaratlar ve araç çevresindeki bulgulardan yola çıkarak Başkent'te şüpheli avına başladı.

Haber 10



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,331 µs