Ankara dünyanın gündeminde! | " /> Ankara dünyanın gündeminde! | "/>

En Sıcak Konular

Ankara dünyanın gündeminde!

11 Eylül 2007 14:03 tsi
Ankara dünyanın gündeminde! 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Ankara'da bomba yüklü bir aracın ortaya çıkarılması, dünyada yankı buldu. BBC, Ankara'daki bomba yüklü bir aracın ortaya çıkarılmasını tüm dünyaya duyurdu. İşte dışbasına yansımalar...

11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Ankara'da bomba yüklü bir aracın ortaya çıkarılması, dünyada yankı buldu. BBC, Ankara'daki bomba yüklü bir aracın ortaya çıkarılmasını tüm dünyaya duyururken Ankara'nın çok kalabalık bir semtte "Türk polisi büyük bir bomba buldu" ifadesini kullandı.

Milliyet gazetesinin haberine göre İngiliz yayın kurumu BBC, haberinde, Ankara Valisi Kemal Önal'ın polisin büyük bir bombanın patlamasını önlediği yolundaki açıklamalarına dikkat çekti.

11 Eylül saldırısı yıldönümü öncesi kentte güvenlik önlemlerinin sıkılaştırıldığını belirten BBC, 2003 yılında İstanbul'da İngiliz Başkonsolosluğu, bir banka ve sinagoglara karşı gerçekleştirilen bombalı saldırıların sonucunda 60'dan fazla insanın hayatını yitirdiğini anımsattı.

BBC, aracın, Ankara'nın merkezindeki nüfusu çok yoğun bir semtteki çok katlı bir otoparkta bırakıldığına dikkat çekti. Polisin bomba uzmanlarının patlayıcıyı etkisiz hale getirmek için çalışırken Otopark ve etrafındaki ev ve iş yerleri boşaltıldığını kaydeden BBC, Vali Önal'ın "Polisin titiz çalışmalarının olası bir felaketi önlediği" sözlerine de yer verdi.

Hürriyet haberine yalanlama

Öte yandan Başbakanlık, Hürriyet kaynaklı Başbakan Erdoğan'ın olay sonrası Başbakanlıktan alınarak Başbakanlık konutuna götürüldüğü haberini yalanladı. iyibilgi'ye yapılan açıklamada böyle bir durumun sözkonusu olmadığı, bu haberlerin toplumda paniğe sebep olduğu vurgulandı.



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs