En Sıcak Konular

CHP'de Süheyl Batum şoku

11 Aralık 2014 10:02 tsi
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'u partiden attı. Süheyl Batum ihraç kararına karşı hukuki yola başvuracağını duyurdu.


CHP MYK tarafından disipline sevk edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından partiden ihraç edildi. Batum, ihraç kararına karşı her türlü hukuki yola başvuracağını söyledi.

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından yaptığı açıklamada 'bu istifalarla partiyi sarsarak düzene sokacaklarını' söylediği gerekçesiyle CHP MYK tarrafından 'partiyi kamuoyu önünde doğrudan tartışmaya açtığı ve parti bütünlüğünü sarsan tutum içine girdiği' gerekçesiyle 'kesin ihraç istemiyle' disipline sevk edilen Batum hakkında karar verildi.

8 SAAT SÜREN TOPLANTIDAN İHRAÇ ÇIKTI

Dün toplanan CHP YDK, Batum'un savunmasını aldı. Yaklaşık 8 saat süren toplantıda oy çokluğuyla Batum'un partiden ihraç edilmesi kararı çıktı. Ancak kararın oybirliğine çevrilmesi eğilimi belirince açıklama bugüne bırakıldı.

BATUM SAVUNMA YAPTI

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) geçtiğimiz haftlarda Batum'u Grup İç Yönetmeliği'nin 78, Tüzüğün 68/E, 70/A hükümleri uyarınca kesin çıkarma cezası istemiyle YDK'ya sevk etmişti. Başkanlığını Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın yaptığı CHP YDK, dün Batum hakkındaki ve gündemindeki diğer dosyaları görüşmek üzere toplandı.

Batum da saat 11.00'da başlayan YDK toplantısına katılarak, sevkine ilişkin savunmasını verdi. Partiye gelişinde soruları yanıtlayan Batum, "savunmasında ne söyleyeceği" sorusu üzerine, "Ben düşünce özgürlüğünü falan savunmayacağım, herhalde Cumhuriyeti kuran partide düşüncemizi savunamayacak durumdaysak, kötü bir şeydir" dedi.

İHRAÇ ÇIKMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORDU

Batum, "İhraç kararının çıkacağına inanıyor musunuz" sorusunu da "Yok. Bu sürecin buraya neden geldiğini arkadaşlara soracağım. Yoksa 'parti iyi gitmiyor' diyen insanlar ihraç edilecek olsa çok zor olurdu. Hem de CHP'ye yakışmazdı. Bakalım göreceğiz" diye konuştu.

Batum daha sonra savunmasını yapmak üzere YDK toplantısının yapıldığı kata çıktı. Toplantıda 2,5 saat kalan Batum, partiden ayrılışında ise toplantının bir "sohbet havasında" geçtiğini söyledi.

Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,911 µs