En Sıcak Konular

Dökülecek kanın sorumlusu olur

10 Aralık 2014 08:34 tsi
Dökülecek kanın sorumlusu olur AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Polonya dönüşü uçakta önemli açıklamalarda bulundu.

"Güvenlik Paketi'ni sokakta engelleriz" diyen HDP liderine Başbakan Davutoğlu'ndan sert yanıt: Açıklamaları sorumsuzca. Dökülen her damla kanın sorumlusu Demirtaş olur.  

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Polonya dönüşü uçakta önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'güvenlik paketi'ne ilişkin "Sokakta engelleriz" yorumuna sert çıktı. Çözüm Süreci'nde bir kez daha kararlılık vurgusu yapan Davutoğlu'nun mesajları şöyle:

HİÇ TEREDDÜT YAŞAMADIK

- Sürecin kendisiyle ilgili zihnimiz her zaman berrak oldu. Tereddüt yaşamadık. Türkiye'nin her yerindeki aktörlerle temas kurduk. Bu, hükümet ve bir taraf arasında giden bir konu değil. Demokratikleşmeyle ilgili. Kimse bizden bir şey talep etmeden gereğini yerine getirdik. Çağdaş toplumda ne olması gerekiyorsa bu adımları attık. Çözüm Süreci işliyor. Yasaya da bunu bağladık.

6-7 EKİM OLMASIN DİYE

- Bize ve Türkiye'de yaşayanlara verilen söz, silahların bırakılması ve Türkiye'nin terk edilmesiydi. Herhangi bir adım atılmadı, bir de şiddet sokaklara yansıdı. Şiddet kullanılmasına ve bununla bölge halkına baskı yapılmasına karşıyız.  

- Demirtaş'ın açıklaması son derece sorumsuzca. Türkiye'nin güvencesi halkın oylarıyla seçilmiş hükümetimizin elindedir. 6-7 Ekim tekrar olmasın, benzer olaylar yaşanmasın diye iç güvenlik reformu yapılıyor. Molotofun ne haklı gerekçesi olabilir, silahlı gösterinin han-
gi çağdaş toplumda karşılığı var?

- Demirtaş'ı uyarıyorum. Şehirleri kan gölüne çevireceklerini söylüyorlarsa bundan sonra dökülecek her damla kandan Demirtaş sorumludur. Böyle bir çağrı varsa bir an bile tereddüt etmeyiz. Birileri Çözüm Süreci üzerinden kan dökmek, kaos çıkarmak isterse asla izin vermeyiz.

- Bu pakete sadece güvenlik değil özgürlük de dâhil. Bu paket aylar süren istişarelerle hazırlandı. Tedbirlerin tümü de bize Doğu ve Güneydoğulu kanaat önderleri, STK'lar, parti temsilcilerinden geldi. "Biz Suriye'de olduğu gibi bir partinin baskı altında tutacağı duruma isyan ederiz" dediler. Kamu düzeni herkese lazım, Selahattin Demirtaş'a da lazım.  

- Şu anda devlet Kandil'le görüşmüyor. Zaten süreç işliyor. Adaya gidiliyor, Kandil'e geçiliyor. Engel çıkarmıyoruz. İyi niyetli olunduğunda süreç devam eder. Art niyet olursa boyun eğmeyiz.

ATAMALARDA LİYAKAT ESAS

- Bizim için esas olan liyakat. Nepotizme her zaman karşı oldum. Atamalar belli nitelikler hesaba katılarak, yasal olarak yapıldıysa kimse buna karşı çıkamaz. Objektif kriterler uygulanır. Madem dosya açtılar. Biz de dosya açarız. Acaba Kılıçdaroğlu'nun döneminde SSK'ya kendi soyadıyla kaç yakını girdi? Öyle belgeler çıkar ki halkın arasına çıkamaz.  

Paralel Yapı'yla örgüt ortak çalışıyor
 
 Başbakan Davutoğlu, Paralel Yapı'nın PKK terör örgütüyle işbirliği içinde olduğunu söyledi, "Elimizde belge var" dedi: "Paralelciler, kiminle nasıl görüşüyorlar biliyoruz. 'Paralel'den mağdur olmuş gibi örgüt kimlerle nerede görüşüyor biliyoruz. Her türlü maskeyi indiririz. Paralel Yapı'yla örgüt ortak çalışıyor. Elimizde bunların belgeleri var. Aralarında irtibat olduğunu kamuoyu bilmeli. CHP de işbirliği yapıyor."

Akşam
 



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,217 µs