Ankara'yı havaya uçuracaklardı! | " /> Ankara'yı havaya uçuracaklardı! | "/>

En Sıcak Konular

Ankara'yı havaya uçuracaklardı!

11 Eylül 2007 12:00 tsi
Ankara'yı havaya uçuracaklardı! Ankara'yı alarma geçiren bomba yüklü aracın içinden 300 kg'lık TNT sodyum nitrat maddesi çıktı. İstanbul'da gerçekleşen saldırılardan çok daha büyük çaplı tahribata yol açacak bu saldırıyı Emniyet'in on beş günlük istihbaratı engelledi.

Bomba uzman ekipleri aracın içinde 300 kg. TNT sodyum nitrat maddesi ele geçirdiler. Televizyonlara yansıyan bilgilere göre geçtiğimiz yıllarda istanbul’da gerçekleşen saldırıların çok daha üzerinde.

Bomba yüklü aracın ele geçirildiği Kurtuluş otoparkı Ankara'nın en merkezi ve işlek yerlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Çok katlı otoparkın yanında, TED Ankara Kolejine ait olan ve Çankaya Belediyesi'nce kullanılan tesisler, karşısında hergün onlarca nikah törenin yapıldığı Vedat Dalonay Nikah salonu ve Kurtuluş parkı yer alıyor. Otopark, Hacettepe ile İbni-Sina Hastahaneleri'de yaklaşık 300 metre uzaklıkta. Otoparkın etrafında da çok sayıda özel sağlık merkezleri, doktor muayahane ve eczanelerin bulunduğu bölgenin de tam ortasında yer alıyor.

Otoparkın arkasında ise askeri lojmanlar, işyerleri ve apartmanlar sıralanıyor.
Otopark, aynı zamanda Kurtuluş'tan Abdi İpekçi Parkı'na ve Atatürk bulvarına giden yolun da başlagıncında yer alıyor. Otoparkın hemen yakınında hergün açık olan halk pazarı, yüz metre yanında da SSK Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı merkez binaları da bulunuyor.
Otoparkın alt katlarında ve yan binalarında da toptancı ağırlıklı dükkanlar hizmet veriyor.
Her an binlerce Ankaralının geçiş yaptığı bu bölgede bombalı aracın patlaması halinde bir katliam söz konusu olacaktı.

Bomba yüklü aracın tespit edilmesiyle, otoparkın etrafındaki binalar tamamen boşaltıldı. Yollar trafiğe kesildi.
Mercedes Vito marka aracın içinin güçlü patlayıcılarla dolu olduğunu bilgisi yetkililerce verilirken, böyle bir saldırının Kızılay'daki binalara kadar zarar verebilecek etki oluşturabileceği iddia edildi.
Ankara Valisi Kemal Önal'ın, "Ankara Polisi büyük bir felaketi önlemiştir" sözleriyle açıkladığı patlayıcıyı değerlendiren emniyet yetkilileri, istihbarat çalışmasıyla belirlenen aracın 11 Eylül ve İstanbul'daki saldırılar benzeri bir görüntü yaratmayı amaçladığı fünyelendiğini ifade ettiler. Çalıntı olduğu bildirilen bomba yüklü araç üzerinde parmak izi incelemesi yapıldığını da belirten emniyet yetkilileri, ait olduğu şirket ve tüm olasılıkların tek tek incelendiğini de söylediler.

Bu arada olayın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polis yetkililerinden konuyla ilgili bilgi aldı. Atalay'ın incelemelerde bulunmak üzere olay yerine de gidebileceği kaydedildi.



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs