En Sıcak Konular

Ankara faciadan döndü

11 Eylül 2007 11:45 tsi
Ankara Kurtuluş'ta çok katlı bir otoparkta bulunan bir panelvanın bomba ile yüklü olduğu tespit edildi. Otoparkın çevresinde bulunan binalar boşaltıldı.

ANKARA'DA BOMBA İHBARI ORTALIĞI HAREKETLENDİRDİ


 Ankara'da Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparkta bulunan bir minibüs için bomba ihbarı yapıldı. Aracın içinde çok miktarda patlayıcı olduğu tespit edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Ankara Valisi Kemal Önal, ''Muhtemel bir felaketten kurtulduk'' dedi.

Vali Önal, "11 - 12 Eylül günleri hassas günlerimiz. Gece vatandaşlarımızın istirahatte olduğu saatlerde Ankara genelinde polis genel aramalar yapıyor. Uzman ekiplerimizin dün akşam başlattığı aramada Kurtuluş kapalı otoparkında dedektör köpeklerin tepki vermesi üzerine üzerine bir minibüste patlayıcı madde tespit edildi" dedi.


3-5 saate kadar sonuç alacaklarını belirten Vali Önal, "Endişe edecek birşey yok. Ankara polisinin başarılı ve titiz çalışması muhtemel bir felaketi önlemiştir. Vatandaşların can ve mal güvenliği bizim için önemlidir. Geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.


"Bunun eyleme dönmesi halinde neler olacağını söylemek dahi istemiyorum" diyen Kemal Önal, "Bilgiler netleşince açıklama yapılacak. Minibüs sahte plakalı. Patlayıcının miktarı için çok miktarda diyebilirim" ifadesini kullandı.


Otopark ve çevresindeki binalar boşaltılırken, Aksu caddesi, Tuna caddesi ve Marmara sokağı yaya ve araç trafiğine tamamen kapatıldı.


Polis vatandaşlara, "Otopark civarına geçiş yapmayın. Güvenliğiniz için bölgeden uzaklaşın" anonsu yaptı. Bomba imha ekibinin çalışmaları sürüyor.


Olay yerine gelen Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Emniyet yetkilileri, ABD'ye yönelik 11 Eylül saldırılarının yıldönümü olması dolayısıyla kentte birçok önlem alındığını hatırlattı.

Haber 10

 



Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs