En Sıcak Konular

Ruhani'den yolsuzluk açıklaması

8 Aralık 2014 11:35 tsi
Ruhani'den yolsuzluk açıklaması İran Cumhurbaşkanı, ülkesindeki yolsuzlukların, İslam devrimin en önemli hedeflerinden birine hala ulaşılamadığı anlamına geldiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da düzenlenen yolsuzlukla mücadele konferansında konuştu.

Yolsuzluk öz eleştirisinde bulunan Ruhani, toplumda yolsuzluğun mevcut olduğunu, enflasyon ve işsizliğin yanında yolsuzlukla da mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Yolsuzluğun ana kaynağının 'tekelleşme' olduğunu vurgulayan Ruhani, "Eğer sermaye, gazeteler, haber ajansları, askeri güç ve diğer güç elemanları tek bir kurumda toplanırsa bu kurumun başındakiler Ebuzer ve Selman dahi olsalar yolsuzluk kaçınılmazdır" dedi.

"Halk, bizden yolsuzlukla kesin ve ayrım gözetmeksizin mücadele etmemizi istiyor" diyen Ruhani, bu mücadeleyi yapabilmek için e-devlet sisteminin yaygınlaştırılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

"DEVRİMİN ZAAFI ANLAMINA GELİR"

"İran halkı, ülkelerini yolsuzluktan arındırmak ve hiçbir fasidin bir daha hükümet sandalyesine oturamaması için devrim yaptı" diyen Ruhani, şöyle devam etti:

"Tüm konuşmalarımızda eski Şah rejiminden fasit Pehlevi rejimi olarak söz ediyoruz. Halkın bu eski rejime karşı ayaklanmasındaki en önemli etkenlerden biri de yaptıkları yolsuzluklardı. Allah korusun, eğer bizler yolsuzluk karşısında etkisiz olursak bu, İslam devriminin zaafı anlamına gelir. Bu devrimin en önemli hedeflerinden birine ulaşamadığımız anlamına gelir.

Halk yolsuzluğa iki şekilde yaklaşıyor. Ya ülke yöneticilerinin yolsuzluklara göz yumarak kirlendiklerini düşünüyor ve rejim ile devrimi zan altına sokuyor ya da yöneticilerin yolsuzluklardan bihaber yeteneksiz siyasetçiler olduklarını düşünerek 'İslam hükümeti yetersiz' sonucuna varıyor."
Ruhani, İran halkının rejimi yolsuzluklara bulaşmış olmakla veya hükümeti beceriksizle yargılamasının İslam devriminin en önemli hedeflerinden birine ulaşılamadığı anlamı taşıdığını belirterek, "Yolsuzlukla mücadele ve onu kökünden yok etmek bağımsızlık, emperyalizmle mücadele ve milli egemenliği sağlamak kadar önemlidir" diye konuştu.

aa






Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,939 µs