En Sıcak Konular

Van, Cumhurbaşkanı'nı karşılamaya hazır

11 Eylül 2007 09:38 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Van ziyareti öncesi tüm hazırlıkları tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 11-14 Eylül tarihleri arasında, Van'ın Başkale ve Hakkari'nin Yüksekova ilçeleri ile Siirt, Şırnak ve Diyarbakır'a ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün bugün başlayacak yurt gezisinde, bu illerde valilikleri, garnizon komutanlıklarını ve üniversiteleri ziyaret edeceği bildirildi.

Açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de görüşecek olan Cumhurbaşkanı Gül'ün, 14 Eylül Cuma günü Ankara'ya döneceği belirtildi.

Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurtiçi ziyareti için bugün Güneydoğu Anadolu'ya gidiyor. Gül, Van'dan başlayacağı turunda Başkale, Yüksekova, Hakkari, Siirt ve Şırnak'a da uğrayacak. Gül'ün Güneydoğu turu 4 gün sürecek.

Cumhurbaşkanı Gül, hem sivil toplum kuruluşlarıyla temasta bulunacak hem de terörle mücadele eden askerleri ziyaret edecek.

Abdullah Gül Köşk mesaisine hızlı başladı. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra art arda tebrikleri kabul eden, iki kabul resminde bin 500'e yakın konuğu Köşk'te ağırlayan Gül, bugün Güneydoğu turuna çıkıyor.

Gül cumhurbaşkanı olarak ilk yurtdışı gezisini de 18 Eylül'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirecek.

İLK ZİYARET VAN

Gül, cumhurbaşkanı seçildikten 14 gün sonra ilk yurtiçi ziyaretini Van'a yapacak. Bir gününü Van'da geçirecek olan Abdullah Gül, ardından Van'ın Başkale ilçesine geçecek.

Aynı gün Yüksekova ve Hakkari ziyaretleri olacak. Gül geceyi Hakkari de geçirecek.

Gül, Güneydoğu turunun üçüncü gününde Siirt ve Şırnak'ta bulunacak, Gül Ramazan'ın ilk günü iftarını da askerlerle birlikte Şırnak'ta yapacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Güneydoğu turunda son durak Diyarbakır olacak. Gül, 14 Eylül Cuma günü Diyarbakır'daki ziyaretlerinin ardından Ankara'ya dönecek.

BÖLGENİN SORUNLARINI DİNLEYECEK

Gül, Güneydoğu turunda yerel yöneticiler ve halk ile bir araya gelecek, sorunlarını dinleyecek, birlik beraberlik mesajları verecek.

Gittiği yerlerde terörle mücadele eden askeri birlikleri de ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül için bölgede olağanüstü güvenlik tedbirleri alınacak.

Genelkurmay Başkanlığı, 66 özel timi gezi boyunca Cumhurbaşkanı'nı koruması için görevlendirdi. 'Bordo Bereliler' olarak bilinen özel timden 11'i, Gül'ün hemen yanında olacak.

DTP GEZİYE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bazı illere yapacağı geziye büyük önem verdiklerini söyledi.

Demirtaş, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ilk gezisini bölgeye yapması bizce çok anlamlıdır. Sayın Cumhurbaşkanı'nı gittiği her kentte arkadaşlarımız ve vekillerimiz karşılamak ve ağırlamak isterler. Cumhurbaşkanı her yerde ev sahibidir, cumhurun başkanıdır" dedi.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Gül'ün gezisinde vereceği mesajların rahatlama ve motivasyon yaratabileceğini söyledi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Van'ı da kapsayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapacağı gezi öncesinde, Van Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemleri artırıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün yurtiçi gezisinin ilk durağı olan Van'da, şehir giriş-çıkış noktalarında yoğun güvenlik önlemi alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevre il ve ilçelerden gelen araçları durdurarak kimlik kontrolü yapıyor.

Bugün saat 16.05'te Van'a gelecek Cumhurbaşkanı Gül'ün izleyeceği güzergahta, Belediye ve Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri de çalışma başlattı.

Karayolları ekipleri, Gül'ün geçeceği güzergahta yolların trafik çizgisini yeniledi ve otları temizledi.

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, şehrin girişine "Sayın Cumhurbaşkanımız, İlimize Hoş Geldiniz" yazılı afiş astırdı.

Havaalanı ile Valilik ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı yolundaki kavşaklar ile caddeleri Türk bayraklarıyla süsleyen belediye ekipleri, Cumhurbaşkanı Gül'ün kullanacağı güzergahta yeşil alanlar ve yollarda çalışmalar yaptı.

VAN'DA TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

Van ve Başkale ilçesine yapacağı ziyaretin ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gidecek Cumhurbaşkanı Gül için burada da çalışma başlatıldı.

Kaymakamlığın bahçesinde, Karayolları 117'nci Şube Şefliği ekipleri tarafından asfaltlama çalışması yapıldı.

Belediye temizlik işleri görevlileri de ilçe merkezindeki cadde ve sokakları yıkayarak ilçeyi Gül'ün çarşamba günü yapacağı ziyaret için hazırlıyor.


Kaynak: Cnnturk



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,104 µs