En Sıcak Konular

Büyükanıt'ın Çantasında Ne Vardı?

11 Eylül 2007 09:16 tsi
Büyükanıt'ın Çantasında Ne Vardı? Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü tebrik ziyaretine, elindeki kırmızı bir çantayla gitti. Büyükanıt'ın elindeki kırmızı dosyada ne vardı dersiniz?

Aktifhaber'den alınan bilgide, Org. Büyükanıt, Gül’ü ziyarete elinde çantasıyla gitti. Büyükanıt’ın çantasında, Gül’ün ziyaret edeceği harekat bölgesiyle ilgili bilgiler bulunduğu öğrenildi

Çankaya Köşkü’ndeki ilk Cumhurbaşkanı-Genelkurmay Başkanı buluşması dün gerçekleşti. Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin üzerinden geçen ilk iki haftada Çankaya Köşkü’ne tebrik ziyareti düzenlememeleri dikkat çekmişti. Komutanlar Gül’ün tebrikleri toplu olarak kabul ettiği üç resepsiyona da katılmamışlardı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan ilk yazılı açıklamada, komutanların resepsiyonun düzenlendiği gün Ankara dışında olacaklarının önceden bilindiği vurgulanmıştı. Daha sonra ikinci bir açıklama yapılarak, Orgeneral Büyükanıt’ın 10 Eylül Pazartesi günü “tebrik” ziyareti düzenleyeceği duyurulmuştu. Ancak dünkü kabulde esen hava, “Haftalık Olağan Görüşme” görüntüsü çizdi. Çünkü Orgeneral Büyükanıt dün Çankaya Köşkü’ne yalnız gitti. Kuvvet komutanları yanında yoktu. Büyükanıt’ın Gül’ün karşısına elinde çantasıyla çıkması “tebrik amaçlı çalışma ziyareti” mesajı olarak yorumlandı. Tüm tebrikleri Çankaya Köşkü Kabul Salonu’nda kabul eden Gül’ün, Org. Büyakanıt ile makamında görüşmesi de dikkat çekti. Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı Kabul Salonu’nda kabul etmişti.

Paşam hepsi sizin için geldi

Gül ile Büyükanıt’ın dünkü görüşmesi basının büyük ilgisini çekti. Karşısında 55 kişilik basın ekibini gören Gül, önce “Hepiniz burda mısınız” diyerek yaşanan izdihama güldü. Görüntü çekebilmek için merdivere çıkan kemaramanlara “Avizelere dikkat edin” diyerek takıldı. Gül’ün, “Paşam hepsi sizin için geldi” sözlerine Büyükanıt, “Hayırlı olsun. Başarılar dilerim” karşılığını verdi.

Gül ilk iftarı Cudi’de Mehmetçik’le yapacak

Gül, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt gezisine bugün başlayacak ve 4 gün süreyle Van, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır’ı ziyaret edecek. Askeri birlikleri ve özellikle de sınır karakollarını ziyaret edecek olması nedeniyle Gül’e Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın da eşlik etmesi bekleniyordu. Ancak Büyükanıt 10-13 Eylül tarihleri arasında Sırbistan Genelkurmay Başkanı’nı Ankara’da ağırlıyor. Orgeneral Büyükanıt “Gideceği illerde bulunan Kolordu Komutanları Sayın Cumhurbaşkanı’na eşlik eder. Ben ve Kuvvet Komutanı arkadaşlarımın Sayın Cumhurbaşkanı’na Doğu ve Güneydoğu Anadolu seyahatlerinde eşlik edeceği haberi doğru değildir” dedi.

Gezi programı Ramazan’ın ilk günlerine rastlayan Gül, ilk iftarını Şırnak’ta Cudi Dağı eteklerindeki 23. Sınır Tümen Komutanlığı’nda Mehmetçikle birlikte açacak.



Bu haber 268 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,483 µs