En Sıcak Konular

Şemsiyenin altındakiler kim?

11 Eylül 2007 09:10 tsi
Şemsiyenin altındakiler kim?

Yer Almanya’nın Meseberg Şatosu’nun önü. Siyah bir şemsiyenin altında kaybolan bir kadın ve erkek. Romantik bir çağrışım yapan bu karede yer alan kişiler ise Sarkozy ve onu kapıda karşılayan Merkel.

Akil Adamlara havale   
 
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin AB’nin geleceğini şekillendirmek için kurulmasını istediği "Akil Adamlar Komitesi"ne Almanya Başbakanı Merkel de destek verdi.Komite, AB’nin gelecek 30 yılının nasıl olacağına dair rapor sunacak. Genişlemenin de raporda yer alacağını belirten Merkel, Türkiye’ye alternatif sunmaya çalışmadıklarını savundu.

Akil Adamlara havale

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa’nın önümüzdeki 30 yıla dönük geleceğinin nasıl olacağını belirlenmesi için rapor hazırlamak üzere bir "Akil Adamlar Komitesi" oluşturulmasını planladıklarıın açıkladılar.

Mayıs ayında cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurtdışı resmi ziyaretini Almanya’ya yapan Nicolas Sarkozy, dün Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile üçüncü kez bir araya geldi. Meseberg Şatosu’ndaki görüşmede ağırlıklı olarak Afganistan ve Ortadoğu’daki gelişmelerle uluslararası finans piyasasında yaşanan kriz üzerinde duruldu. Basın toplantısında Merkel, Sarkozy’nin Avrupa’nın geleceğine dönük olarak uzmanlardan yer alacağı "Akil Adamlar" Komitesi oluşturulması talebine destek verdi. Liderler, AB’nin geleceğinin bu rapor ışığında şekillendirilebileceğini kaydetti.

ALTERNATİF DEĞİL

Akil Adamlar Komitesi’nde kimlerin yer alacağı konusunda henüz detaylı görüşmelerde bulunmadıklarını söyleyen Merkel, şöyle konuştu:

"Bu komitede AB Komisyonu’ndan, Avrupa Parlamentosu’ndan politikacıların bulunmaması daha doğru olur. Komitede, Avrupa’nın geleceğine yönelik kafa yoran şahsiyetler yer almalı. Biz bağımsız kişilerin oluşturacağı bir komitenin görüşünü almak istiyoruz. Ortaklarımızla bunu konuşmalıyız. Ben AB dönem başkanı Portekizli yöneticilerle konuştum. Onlar da bunu destekliyor. Bu komitenin orta vadede oluşturulması düşünülüyor. Avrupa Parlemantosu seçimlerinden (2009) sonra olması planlanıyor."

Başbakan Merkel, komisyonun Türkiye’nin AB üyeliğini nasıl etkileyeceği şeklindeki bir soruya da "Hazırlanacak rapor AB’nin geleceğiyle ilgili olacak. Burada Türkiye’nin AB üyeliğine alternatif gibi bir durum yok. Tabii komitenin çalışmaları AB’nin genişlemesini de içerecek" yanıtını verdi. Sarkozy de "Avrupa’nın gelecekte nasıl gelişeceği kararı önemli bir karar. Ben Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasına karşıyım. Bunu Başbakan Erdoğan’a da söyledim. Ben başka bir teklifte bulundum. Türkiye’yi AB’ye yaklaştıracak 30 başlığın müzakere edilmesinden yanayım" dedi.
 
hürriyet



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,354 µs