En Sıcak Konular

DTP meclisi terk etmeyi tartışıyor!

11 Eylül 2007 08:53 tsi
DTP meclisi terk etmeyi tartışıyor! DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, mahkemelerin DTP'li milletvekillerinin yargılanmalarını sürdürme kararını eleştirerek "parlamentoyu terkedebilecekleri"ni söyledi.

Türk "Önümüzü keserlerse, barış yollarını kapatırlarsa, biz de evimize gideriz" dedi.

Milliyet'in haberine göre, Erbil'de yayımlanan ve bölgenin en çok satan gazetesi olan Hewler'de "Kürtler dışarı" başlığı altında verilen haberde, "Kürtlerin parlamentodan kovulması için harekete geçildiği" ileri sürüldü.

Haberde şöyle denildi:  "İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk ve Batman milletvekili Ayla Akat Ata'nın yargılanması doğrultusunda karar verdi. Mahkeme bu kararla, milletvekili dokunulmazlığını dikkate almadı. Mahkemenin bu kararının tarihte benzeri bulunmuyor. Başka bir DTP'li milletvekili Sebahat Tuncel de benzer şekilde mahkeme tarafından yargılanıyor. Mahkemenin yargılama kararı Anayasa'nın 14. maddesine dayandırılıyor, ancak bu şekilde şu ana kadar herhangi bir kimse yargılanmadı. Mahkemenin yargılanmasının bu üç kadın milletvekilinin aleyhine sonuçlanması durumunda milletvekillikleri düşürülecek ve parlamentodan çıkacaklar. Bu durumda, DTP'nin grubu ortadan kalkacak."

Sorunun ucu başkalarına da dokunur

Aynı gazeteye açıklama yapan Türk de, çalışmalarının engellendiğini ve hedef durumuna getirildiklerini savunarak, parlamentodan çekilebileceklerini açıkladı. Kürt sorununun çözüm adresi olarak parlamentoyu gördüklerini belirten Türk "Biz bütün sorunların barışçı yollardan ilerleyebilmesi için parlamentoyu seçiyoruz. Yoksa beş kuruş para için parlamentoya gelmedik. Evimize gitmek zorunda kalırız, fakat bu sorunun ucu sadece bize değil başkalarına da dokunur" dedi.

Baydemir demokratik seçimleri kastetti

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklamasını da değerlendiren Türk, konuşmanın yanlış noktalara çekildiğini iddia ederek şöyle konuştu:

"Erdoğan Baydemir'i, 'hizmet yapmıyor' diye eleştirdi. Erdoğan aynı zamanda 2009'da belediyeyi DTP'nin elinden alacaklarını söylüyor. Baydemir ise 'Biz Diyarbakır'ı veremeyiz, bu bir kaledir, eğer almak istiyorsanız gelin alın' diyor. Elbette Baydemir bunu söylerken demokratik seçimleri kastediyor. Fakat Türkiye'de devlet, hükmet ve medya ne dersek bunu farklı anlıyor ve yanlış noktalara çekiyor. Bunun nedeni Kürt sorununun çözüm yollarının tıkanmasını istemeleridir." Terörist Abdullah Öcalan'ın DTP'yi eleştirmesine de değinen Türk "Elbette Öcalan da bir insandır, bir Kürt'tür. Bütün insanlar ve bütün Kürtler gibi onun da bizi eleştirme hakkı var" dedi.



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,795 µs