En Sıcak Konular

Polisten ihtiyaç molası tutanağı

11 Eylül 2007 08:42 tsi
Sokak ortasında ihtiyaç giderdiği iddialarını kabul etmeyen CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'un olay yerinde olduğu polis kayıtlarıyla kesinleşti.

Durgun'a tutanaklı cevap

Antakya Belediyesi tarafından sokak ortasından ihtiyaç giderdiği için para cezasına çarptırılan CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'un, “Orada değildim” açıklamasına karşın, olay yerinde olduğu polis kayıtlarıyla kesinleşti. Durgun'a, Antakya Belediye zabıtasının gelişi güzel yerlere ihtiyacını giderdiği için ceza kesmesiyle başlayan tartışmaya Emniyet son noktayı koydu. Durgun'un “İftira atıyorlar. Orada değildim” sözleri Hatay Emniyet Müdürü Osman Çaplı tarafından yalanlanlandı. Çapalı, “Milletvekili anılan saatte olay yerindeydi, ancak ihtiyaç giderdiğini görmedik” dedi. Çapalı, afiş asma nedeniyle 20 Temmuz'da AK Partililerle, CHP'li gençler arasında çıkan kavgada iki kişinin yaralandığını, Şehit Özen Karakolu'na götürülen partililer için Gökhan Durgun'un olay yerine geldiğini, bunu tutanakla saptadıklarını belirtti.

KARAKOLU ZİYARET ETTİ

Durgun'u ihtiyacını giderirken görmediklerini belirten Çapalı, “Gökhan Durgun'u anılan saatte orada gördük. Hatta CHP'li gençlerin durumunu sormak için Şehit Özen Karakolu'nu ziyaret etti. İhtiyaç giderdiği ve silah çektiği gibi suçlamalar var. AK Partililer, Gökhan Durgun'un da afiş yapıştırma olayının içinde bulunduğundan şikayetçi oldular. Milletvekili olduğu için savunmasını alamadık. Ancak, düzenlediğimiz tutanağı nöbetçi savcıya ilettik” açıklamasını yaptı.

Durgun'un “iftira” iddiasına Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, “Kimseye iftira atmıyoruz, görevimizi yapıyoruz” cevabını verdi. Durgun'un “elinde yolsuzluk dosyası” bulunduğu yönündeki sözleri için Yeloğlu, “Hodri meydan. Elinde belgesi, bilgisi olup da açıklamayan namerttir” dedi.

Gündeme getirdiği yolsuzluk iddiaları üzerine kendisine komplo korulduğunu öne süren Durgun, elinde Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu'na ait yolsuzluk dosyası bulunduğunu, bunu açıklayacağını da iddia etti. Durgun'un bu sözlerine tepki gösteren Yeloğlu, “Biz hiç kimseye iftira atmıyoruz. Görevimizi yapıyoruz. İnsani bir durumdur. Hatasını kabul edip cezayı ödese daha iyi olurdu. Hatalar insanlar içindir, hata yapılabilir” dedi.

ADLİYELER AÇIK

Durgun'un aylardır var olduğunu söylediği yolsuzluk dosyasını bir türlü açıklamadığına dikkat çeken Yeloğlu, “ 22 Temmuz'da seçim yapıldı. Seçimleri geçti hâlâ neyi bekliyorlar? Bir siyasetçi olarak seçim dönemininde açıklamayacak da ne zamam açıklayacak? Açıklayacağı bir dosyası varsa hemen açıklasın. Adliye de her zaman açık” diye konuştu.

“EN BÜYÜK CEVABI SEÇİMDE ALDI”

Durgun'un kendisi hakkında yolsuzluk iddialarında bulunduğunu hatırlatan Yeloğlu, “Benim hakkımda yolsuzluk dosyası varmış. Ben buradan hodri meydan diyorum. Kimin elinde ne tür belge bilgi varsa açıklasın. Açıklamayan namerttir” ifadesini kullandı. Yolsuzluk iddialarının “iftira” olduğunu vurgulayan Yeloğlu, “Bu iftiraları atanlar kendi attığı iftiranın altında boğulacaktır. Bu millet; iftira atanları da, iftira atılanları da, iftira atılan insanlar da bu iftiracıları çok iyi bilir. Seçim döneminde de 'yolsuzluk var' diye yaygara yapıp durdular. Neticede Antakya merkezde alınan yüzde 50 oy oranı bunun en güzel cevabıdır. Halkımız bunu çok iyi bilmektedir. Bu olaylardan umut ediyorum ki ders çıkarmış olsunlar. Umarım yalan iftira üzerine siyasetten vazgeçerler” diye konuştu.

yenişafak



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,573 µs