En Sıcak Konular

PKK kampında ABD subayları

11 Eylül 2007 08:00 tsi
PKK kampında ABD subayları 
Irak ordusuna dağıtılan Amerikan silahlarının PKK militanlarının üzerinde çıkmasının ardından Türkiye ile ABD arasında gerilim yaratacak bir başka iddia da dün İngiltere’nin saygın gazetelerinden Daily Telegraph’ta yer aldı.

İngiliz Telegraph gazetesi Kandil Dağları’ndaki PKK kampına girdi. Amerikalı komutanların PKK’lılarla düzenli görüştüğünü, bu görüşmeler için kampa bir helikopter pisti yapıldığını yazdı

Irak ordusuna dağıtılan Amerikan silahlarının PKK militanlarının üzerinde çıkmasının ardından Türkiye ile ABD arasında gerilim yaratacak bir başka iddia da dün İngiltere’nin saygın gazetelerinden Daily Telegraph’ta yer aldı. Gazetenin muhabiri Damien McElroy, Kandil Dağları’ndaki PKK kampına girdi ve örgütün elebaşı Murat Karayılan’la görüşerek izlenimlerini yazdı. McElroy, Irak’ta görev yapan Amerikalı subayların helikopterlerle sık sık Kandil Dağları’ndaki kampa gelerek örgütün lider kadrosuyla görüştüğünü kaydetti.

Buna delil olarak da Karayılan’ın “merkezi” olarak nitelendirdiği bölgeye ışıklandırması bile olan bir helikopter pisti yapılmış olmasını gösterdi. Ayrıca Amerika’nın Irak’ta bazı bölgelerde güvenliği sağlamak için anlaştığı özel güvenlik firmalarına ait ciplerin de PKK kampının yanında park etmiş halde durmasının manidar olduğunun altını çizdi. İşte izlenimleri:

İran, Amerika ve İngiltere’nin kamplardaki militanları silahlandırdığını ve eğittiğini ileri sürüyor. Resmi ağızlardan bu ülkelerin İran’da terörizmi desteklediğini dile getiriyorlar.

“Yeterince yardım yok”

PKK’lılar içlerinden birçok kişinin son dönemde İran’a gittiğini doğruluyor. Kandil’de ufuktaki çatışmanın sinyalleri kolayca görülebiliyor. Helikopterlerin ABD ordusuna bağlı subayları sık sık PKK liderleriyle düzenli görüşmeler için buraya getirdikleri belirtiliyor. Karayılan’ın merkez edindiği bölgenin yanında spotlarla aydınlatılmış bir helikopter pisti bulunuyor. PKK kamplarının yanında Amerika’nın Irak’ta güvenliği sağlamak için anlaştığı özel güvenlik şirketlerine ait park etmiş cipler de görülebiliyor. Ancak bunlara rağmen PKK liderleri Amerika ve İngiltere’nin kendilerine “yeterince” yardım etmediğinden yakınıyor.

Kandil’e medya akını

Dünyaca ünlü yayın organları son 1 yıl içinde Kandil’deki PKK kampının abonesi oldu. Independent, Telegraph, AFP, AP, Reuters, El Cezire, Washington Post gibi dünyaca ünlü yayın kuruluşları Kandil Dağları’ndaki PKK kamplarında örgütün lider kadrosu ve teröristlerle röportaj yaptı.

600 sığınak ve mağara var

Sınırötesı operasyon ihtimalinin gündemde olduğu haziran ayında yayınlanan “U.S.A.K Kuzey Irak Operasyonu Raporu” PKK’nın Kandil’deki yapılaşmasını ortaya koymuştu. Buna göre Kandil’de 600 sığınak ve mağara ile korunaklı tüneller bulunuyor. Kamplarda 100’den fazla jeneratör ve Kandil’de 2 küçük çaplı elektrik santralı var. Bir baraj ve şelaleden elektrik üretiliyor. Civardaki 30 köyle PKK içli dışlı. 15 doktor ve görevliden oluşan hastane sağlık hizmeti veriyor. Zirvesi 3 bin 500 metrede olan Kandil’e çıkış yolları mayınlı. Dağlarda 3 bin 500-3 bin 800 terörist olduğu sanılıyor.

vatan



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,834 µs