En Sıcak Konular

21 Ekim'de referandum kesinleşti

10 Eylül 2007 22:16 tsi
21 Ekim'de referandum kesinleşti Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 21 Ekim'deki referandumun kaçınılmaz olduğun açıkladı.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 21 Ekim'de referandumun yapılacağını, bunun yapılması gerektiğini söyledi. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, Suriye ile İsrail arasındaki gerginlik anımsatılarak, İsrail uçaklarına ait yakıt tanklarının Türkiye sınırları içine düştüğü, bu konuda Bakanlar Kurulunda bir değerlendirme yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerin, Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin bir açıklama yaptığını, ilave birşey söylemesine gerek olmadığını ifade etti.

Çiçek, Anayasa değişikliği nedeniyle 21 Ekim'de referandum yapılmasının söz konusu olduğu ifade edilerek, bu referandum sürecinin devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, işleyen bir sürecin bulunduğunu belirtti. 21 Ekimde bir referandumun yapılacağını, bunun dar kapsamlı bir anayasa değişikliği olduğunu anlatan Çiçek, ''21 Ekim'de referandum yapılacak. bunun yapılması gerekiyor, çünkü işleyen bir süreç'' dedi.

Yeni anayasa taslağını bundan ayırmak gerektiğini ifade eden Çiçek, ''Biz bu referandumun yapılmasında fayda görüyoruz. Artık cumhurbaşkanı seçimleri Türkiye'de her defasında bir rahatsızlık, bir sancı, bir beklenti konusu olmasın. Bunu artık kökten çözmemiz lazım. Artık vatandaş kendi cumhurbaşkanını seçsin diyoruz'' diye konuştu. Yurt dışındaki vatandaşların oy kullanmasında temel ilkelerin neler olacağına ilişkin soru üzerine, bu konuda sadece bir karar aldıklarını, diğer ülkelerdeki verileri toplayacaklarını belirtti.

Çiçek, yurt dışında yaşayan vatandaşların da başka ülkelerin vatandaşları gibi, gümrük kapılarına gelmeden, böyle bir zahmete katlanmadan bulundukları ülkede, istedikleri gibi oylarını kullanabilmelerini arzuladıklarını kaydetti. Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığından bazı personelin başka kurumlara kaydırıldığı, bunun kadrolaşma olduğu yönünde TÜSİAD'dan eleştiri geldiğinin ifade edilmesi üzerine, bunun kurumlardaki farklı ücret uygulamalarından kaynaklandığını ifade etti.

Kadrolaşmanın söz konusu olmadığını dile getiren Çiçek, kamu kuruluşlarındaki ücret dengesizliğinin giderilmesi ve personel reformunun yapılması halinde bunun ortadan kalkacağını vurguladı. Bakan Çiçek, TÜSİAD'ın eleştirileri konusunda ise bu tür açıklamalar yapılırken doğru bilgiye dayalı açıklamalar yapılmasının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından önem taşıdığını belirtti. Eksik veya yanlış bilgiye dayalı açıklamalar yapılabildiğini ifade eden Çiçek, bütün kurumlardan doğru bilgi aldıktan sonra açıklama yapmalarını istedi.

Tuzla Tersanelerinde yaşanan iş kazaları konusundaki bir soru üzerine, konunun ilgili bakana sorulmasının yararlı olacağını kaydeden Çiçek, toplantıda cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve toplu görüşmelerin gündeme gelmediğini kaydetti. Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti sırasında Bakanlar Kurulu toplantısına katılıp katılmadığı yolundaki soru üzerine de Cumhurbaşkanı Gül'ün Bakanlar Kurulu toplantısına katılmadığını ifade etti.



Bu haber 311 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs