En Sıcak Konular

Gözaltına alındı polisleri şikayet etti

10 Eylül 2007 20:36 tsi
Galata Köprüsü'nde balık tutarken ''mahrem yerleri göründü'' iddiasıyla hakkında dava açılan Gülcan Köse, adliyeye gelerek kendisini gözaltına alan polislerle ilgili ''taciz edilip, dövüldüğü'' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Galata Köprüsü'nde balık tutarken ''mahrem yerleri göründü'' iddiasıyla hakkında dava açılan Gülcan Köse, adliyeye gelerek kendisini gözaltına alan polislerle ilgili ''taciz edilip, dövüldüğü'' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adliyesine gelen Gülcan Köse, Memur Suçları Savcısı Abdülaziz Özatlan'a, 12 Haziran 2007 tarihinde Galata Köprüsü'nde iki güvenlik görevlisinin kendisine laf atmasıyla başlayan tartışmanın ardından yaşanan olaylarla ilgili bilgi verdi.

Köse, olay yerine gelen polisler tarafından ''kötü muamele görerek dayak yediği ve taciz edildiği'' iddiasında bulunarak, olaya karıştıklarını öne sürdüğü 4 polis memuru hakkında şikayette bulundu. Şikayet başvurusunun ardından adliye önünde kendisini bekleyen basın mensuplarına olayla ilgili açıklamalarda bulunan Köse, birkaç yıldır İstanbul'un çeşitli yerlerinde balık tuttuğunu, Galata Köprüsü'ne de stres atmak amacıyla yalnız başına balık tutmaya gittiğini anlattı.

Köse, olay günü balık tutarken, köprü güvenliğini sağlayan iki kişi ile halktan iki kişinin ''kıyafetin çok güzel'' diyerek kendisini taciz ettiğini, bu olaydan yarım saat sonra da bulunduğu yere 3-4 polisin geldiğini belirterek, şu iddialarda bulundu: ''Polisler beni Küçükpazar Karakoluna götürdüler. Orada 2 saat bekledim. İfademi almadılar. Sonra 'Sirkeci'ye götüreceğiz' dediler, Sarayburnu tarafına götürdüler. Oradan Yenikapı'ya, ardından tekrar Sarayburnu'na götürdüler. Orada bir otoparka götürdüler. 4-5 saat orada kaldım.

Dalga geçtiler. Çaylarını içtiler. Elbisemi çektiler. Daha sonra beni Eminönü'nde bıraktılar. 3 polis vardı. Beni, 'Hiçbir karakola gitme, kimliğin bizde. Sabah çok kötü şeyler yaparız' diye tehdit ettiler. Ben, buna rağmen hakkımı aramaya karar verdim. Sirkeci Polis Merkezi'ne gittim. Bu arada beni bırakan polisler buraya gelerek beni dövdü. Polislerden biri de karakolun içinde bana tabanca çekti. Yediğim dayaktan daha sonra bayılmışım. Sonra beni hastaneye götürdüler.

Hastaneden çıkmam gece yarısını buldu. Karakolda bir başkomiser de vardı. Ondan da beni ezdirdiği için şikayetçiğim. Onları durdurabilirdi. Hakarete uğrayan, darp ve işkenceye uğrayan benim. '' Köse, hastaneden aldığı raporunda ''boyununda iz, dudakta patlak'' ibarelerinin bulunduğunu ve bunları da dosyaya koyduğunu kaydetti. Galata Köprüsü'ne yarın akşam açık kıyafetle gideceğini belirten Köse, ''görsünler açık kıyafet nasıl olurmuş'' diye konuştu.

AA
 



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,095 µs