En Sıcak Konular

Okul skandalı

10 Eylül 2007 19:20 tsi
Ankara'nın Etimesgut İlçesi Eryaman Semti Altay Mahallesi'nde yeni yapılan Cemil Meriç İlköğretim Okulu'na kaydettiren aileler, bugün okula gittiklerinde buranın son dakikada Kız Sağlık Meslek Lisesi yapıldığını görünce şoke oldu.

Eğitimin başlamasıyla çocukları ortada kalan veliler duruma tepki gösterek okul önünde eylem yaptı.

Altay Mahallesi'nde, bir okul komedisi yaşandı. Mahallede oturan aileler çocuklarını yeni yapılan Cemil Meriç İlköğretim Okulu'na kaydettirdi. Bir hafta önce de okul yönetimiyle toplantı yapan veliler, Okul Aile Birliği'ni oluşturdu. Ancak son dakikada alınan kararla ilköğretim okulu, Kız Sağlık Meslek Lisesi'ne çevrildi. Aynı semte başka okul olmaması nedeniyle çocukları ortada kalan veliler okul bahçesinde toplanarak duruma tepki gösterdi. Çocuklarıyla okul bahçesinde saatlerce bekleyen velilere hiçbir açıklama yapılmadı. Burasının ilköğretim okulu olarak kalmasını istediklerini belirten veliler, durum düzelinceye kadar okul bahçesinden ayrılmıyacaklarını söyledi.

ÇOCUKLARIMIZ ORTADA KALDI

Velilerden Gül Özdemir, kendileriyle dalga geçildiğini belirterek, “Benim kızım burada okuyacaktı. İlköğretim olarak gelip kızımın kaydını yaptık. Geçen hafta da okul müdürü bizi çağırarak okul aile birliğini oluşturduk. Şimdi tam okullar açılacakken bize buranın lise olduğunu söylüyorlar. Bunlar bizimle dalga mı geçiyorlar? Şimdi çocuklarımızın durumu ne olacak. Çocuklarımızın çevre okullara dağıtılacağını söylüyorlar. Ancak çevredeki hiç bir okulda yer yok ve bu saatten sonra da öğrenci kabul etmiyorlar” dedi.

Velilerden Hülya Berk ise haberi duyunca şok olduklarını belirterek, “Bize burasının ilköğretim okulu olduğunu söylediler ve kayıtlar başladı. Bizde çocuklarımızı getirip kaydettik. Şimdi ise kız meslek lisesi olduğunu söylüyorlar. Madem kız meslek lisesiydi de niye ilköğretim öğrencilerini kaydettiler. Neden okul aile birliğini oluşturdular” diye konuştu.

HÜRRİYET



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs