En Sıcak Konular

Adli tıptan tüyler ürperten tecavüz raporu

10 Eylül 2007 15:54 tsi


Samsun'da 10 yaşındaki üvey kızına tecavüz eden 37 yaşındaki Erkal Karatekin'e eski TCK'ya göre verilen 24 yıl hapis cezası, yeni TCK'ya göre 5 yıl indirildi. Yargıtay'ın isteği üzerine yeni TCK hükümlerine göre yeniden yargılanan Karatekin, İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'ndan tecavüz olayından sonra kızın ruh sağlının bozulmadığı raporu üzerine sanığın cezası 18 yıl 9 aya indirildi.

İkiyüz Evler Mahallesi'nde oturan işsiz Erkal Karatekin, 2003 yılında birlikte yaşadığı 40 yaşındaki Perihan Yavşan'ın kızı H.K.'ya tecavüz etti. Yavşan'ın başka evlere temizliğe gittiği sıralardaki tecavüzlerden sonra küçük kız, karnının ağırdığını söyleyince doktora götürülünce 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Olayın polise bildirilmesi üzerine H.K. kendisine üvey babası Erkal Karatekin'in tecavüz ettiğini söyledi. Yakalanan Karatekin tutuklandı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalarda ifade veeren H.K., üvey babasının kendisine 1 yıl içinde birçok kez tecavüz ettiğini belirterek, “Annem evde yokken bana tecavüz ediyordu. Söylememem için beni ölümle tehdit ediyordu” dedi. Erkal Karatekin, suçlamaları kabul etmedi. Ancak, küçük kızın dünyaya getirdiği erkek bebeğin babasının sanık olduğu adli tıp kurumunca tespit edilince, Karatekin, “İlişkiye girmedik. Sadece seviştik” diye savunma yaptı.

Samsun Ruh Sağlığı Hastanesi küçük kızın olaydan dolayı ruh sağlının bozulduğunu belirtirken, Devlet Hastanesi'ne kızın yaşının yapılan kemik testi ile 17 olduğu belirlendi. Mahkeme nüfus kayıtlarında H.K.'nın yaşının 10 olduğunu dikkate alıp, sanığa 2005 yılında üvey kızına defalarca kez tecavüz ettiği için 24 yıl hapis cezası verdi.

ADLİ TIP: YAŞI 12, OLAYDAN ETKİLENMEMİŞ DEDİ

Yargıtay dosya içerisinde küçük kızın yaşının tam olarak tespit edilemediğini ve sanığa yürürlükten kalkan eski TCK'ya göre ceza evirildiğini, Yeni TCK'daki hükümlere göre yeniden yargılanması gerektiğini bildirdi. Mahkeme dosya ile birlikte H.K.'yı İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'na göndererek yaşı ve ruh sağlının tespitini istedi. 4 ay önce gelen raporda H.K.'nin olay tarihinde 10 değil 12 yaşında olduğunu, yaşadığı tecavüz olayı nedeniyle de ruh ve beden sağlının bozulmadığına ilişkin rapor verdi. H.K.'nin kızın avukatı gönderilen raporu kabul etmediklerini belirtirken, Karatekin “Söyleyecek bir şey yok” diye konuştu.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi bugün açıkladığı kararında H.K.'nin beden ve ruh sağlığının bozulmadığı için cezada indirim yaparak sanık Erkal Karatekin'e koruma ve gözetme hükümlülüğü bulunan üvey kızına tecavüz etmek suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
milliyet



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,500 µs