En Sıcak Konular

Gladio silahları kimde?

10 Eylül 2007 12:11 tsi
Hollanda’da, Soğuk Savaş döneminde etkin olan Gladio gizli örgütüne ait bir silah deposundan çalınan silahların bir bölümünün suç örgütlerinin eline geçtiği, ancak bu gelişmenin kamuoyundan gizlendiği öne sürüldü.

Hollanda Televizyonundan yayımlanan bir programda, ülkenin en önde gelen suç örgütü liderlerinden Sam Klepper ve John Mieremet’in, 1991 yılında Alkmaar kentinde gözaltına alınmaları sırasında, araçlarında ele geçirilen silah ve el bombalarının Gladio’ya ait bir silah deposundan çalınan silahlar olduğu belirtildi.
      İddiaya göre, 1980’li yılların ortalarında Lahey’in Scheveningen semtindeki ormanlık alanda Gladio’ya ait yer altındaki bir depodan önemli sayıda silah ve mühimmat çalındı. Silahların çalınması ve çalınan silahların bir bölümünün suç örgütü liderlerinin araçlarında yakalanması, askeri istihbarat ve polis tarafından yıllarca gizli tutuldu.
      Yönetimde açıklık ilkesi yasası çerçevesinde resmi belgelere dayanarak araştırma yapan program yapımcıları, önce Gladio’ya ait silahların çalınması, sonra bu silahların bir bölümünün suç örgütlerinin eline geçtiğinin öğrenilmesinin gizli tutulduğunu, ancak bu olayın uzun süre güvenlik birimleri arasında önemli huzursuzluğa yol açtığını belirttiler.
      Gladio silahlarının yakalandığı suç örgütü liderlerinden Sam Klepper 2000, John Mieremet de 2005 yılında uğradıkları silahlı saldırılarda
      yaşamlarını yitirmişlerdi.
      Hollandalılar, ülkelerinde Gladio adlı gizli bir askeri örgütün varlığını, 1990 yılının hemen başında dönemin Başbakanı Ruud Lubbers’ın açıklamasıyla öğrenmiş ve örgüt 1992 yılında resmen lağvedilmişti.

Milliyet



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,480 µs