En Sıcak Konular

Anıtkabir'de arbede çıktı

10 Eylül 2007 11:11 tsi
Anıtkabir böyle anma görmedi.. İzdiham arbede ve kargaşa hakimdi.

CHP'de aylardır beklenen 9 Eylül hesaplaşması dün CHP'nin 84'üncü kuruluş yıl dönümünde gerçekleşti. 999 parolasının mimarı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başını çektiği muhalifler genel merkez önünde 6-7 bin kişi ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı istifaya çağırdı.

Baykal ise aynı dakikalarda 40 bin kadar partili ile Tandoğan'dan yürüyüp Ata'yı ziyaret etti.

DÜŞÜK KATILIM

 Sarıgül ve ekibinin, dün sabah Genel Merkez önünde, "Parola 999 Hedef iktidar" sloganıyla Deniz Baykal ile parti yönetimine karşı düzenlediği eyleme düşük katılım oldu. Gösteride "Baykal dön de halka bak", "Baykal denize, CHP sola açılacak", "Diktatör Baykal", "Ankara’da deniz yok, Antalya’da yüz", "Ne gelen var, ne giden: Rodoslular" pankartları dikkat çekti.

SARIGÜL DUA ETTİ

Sarıgül, eylem sonrasında genel merkezin önünden ayrılırken ellerini kaldırarak dua etti. Sarıgül, "Artık partimizi Hakk’a ve halka geri verebilirsiniz. Beyefendi laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni korumuyor sadece kendi koltuğunu koruyor. Partide lider, padişahlık, imparatorluk sultasına son vereceğiz" dedi. Sarıgül’ün gösterisine katılanları mercek altına alan CHP yönetiminin Anıtkabir’e gitmek yerine genel merkez önündeki eyleme katılan partililer hakkında disiplin soruşturması açabileceği bildirildi.

ANITKABİR’DE ARBEDE

Genel Merkez yönetiminin çağrısı üzerine ise parti örgütü dün Anıtkabir’e akın etti. CHP yönetimi, 1400 otobüsün ücretini ödeyerek, partililerini Ankara’ya taşıdı. 40 bini aşkın partili, Anıtkabir’de izdiham yaşanmasına neden oldu. Atatürk’ün mozolesine çelenk konulması sırasında aralarında CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in de bulunduğu bazı milletvekilleri ve yöneticiler ezilme tehlikesi geçirdiler. İzdiham, Baykal’ın Anıtkabir Özel Defterini imzalamak için Misak-ı Milli Kulesi’ne gidişi sırasında da devam etti. Defterin imzalandığı salona girmek isteyen yüzlerce partili ile Anıtkabir güvenlik görevlileri arasında zaman zaman arbede yaşandı.

BİRLİĞİMİZ TEHDİT ALTINDA

Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı yazıda Cumhuriyetin dış saldırılara karşı koymada başarılı olduğunu belirten Baykal, Cumhuriyet’in içerden saldırılarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Baykal deftere, "İçeriği boşaltılmış, biçimsel bir kalıba dönüştürülmüş, bir demokrasi anlayışı Cumhuriyetimizi ve ulusal birliğimizi tehdit ediyor" diye yazdı.

ANITKABİR’DE SİYASET

Anıtkabir girişinde "Antalya Denizsiz, Türkiye Baykalsız, Manisa Yetençsiz Olmaz" ve "İnadına Sol İnadına Baykal" pankartları açıldı. Partililer Anıtkabir’e girişte ellerindeki CHP bayraklarını ve tüm pankartları kapıda bırakırken sadece Türk bayrakları içeri alındı. Anıtkabir içinde ise "Türkiye laiktir laik kalacak, Mustafa Kemal’in askerleriyiz" şeklinde başlayan sloganlar "İnadına sol, inadına Baykal, İnadına CHP İnadına Sol" ile siyasi bir içerik kazandı.

ÖRGÜTE TEŞEKKÜR

Baykal, partisinin kuruluş yıldönümü etkinlikleri dolayısıyla parti örgütüne de teşekkür mesajı gönderdi. Baykal mesajında, "Partimize, Cumhuriyetimize, geçmiş ve geleceğimize yakışır bir kutlama oldu. Bu coşku, bu etkinlik, bu kararlılık, hem CHP’ye büyük sorumluluklar düştüğünü hem de Türkiye’nin, laik Cumhuriyetin sahipsiz olmadığını gösterdi" dedi.

İnternet haber



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs