En Sıcak Konular

ABD'de böylesi skandal ilk

10 Eylül 2007 10:32 tsi
ABD'de böylesi skandal ilk ABD'ye ait nükleer başlıklı füzeler bir çok ülkenin semalarında hareket ederken gündeme bile gelmez. Nükleer başlıklı füze taşıyan uçaklar ABD Üzerinde uçarsa bakın ne oluyor.

Bir B-52 bombardıman uçağının yanlışlıkla 6 nükleer başlıklı füze yüklenerek, ABD üzerinde 3 saat süreyle uçmasının ortaya çıkmasından sonra 6 yetkili görevden alındı.

Hava Kuvvetleri bünyesinde yapılan soruşturma sonrasında işten atılanlar arasında üst düzey bir komutanın da olduğu belirtildi.

Nükleer başlıklı gelişmiş Cruise füzeleri yüklü söz konusu B 52 bombardıman uçağının, 30 Ağustos günü, North Dakota'daki Minot Hava Üssü'nden, Louisiana'daki Barksdale Hava Üssü'ne, ülkeyi kuzey güney istikametinde boydan boya geçerek gittiği ortaya çıkmıştı. Füzelerin uçağa yüklenmeden önce, nükleer savaş başlıklarının neden çıkarılmadığıyla ilgili soruşturma sürerken, filo mühimmat komutanı ile hatalı yüklemeyi gerçekleştiren uçak ve yer personeli işten atıldılar. Askeri soruşturmalar sürerken, Kongre'nin her iki kanadındaki silahlı kuvvetler komiteleri de kendi soruşturmalarını başlattı.

Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Ike Skelton, "derin rahatsızlığa" sebep olduğunu belirttiği skandalla ilgili daha detaylı açıklama yapmaları için askeri yetkililere baskılarını artıracaklarını açıkladı. Kongre üyesi Edward Markey ise, "Kesinlikle mazeret kabul etmez." diye nitelediği skandalla ilgili olarak, "Daha önce hiç böyle bir şey olmadı ve on yıllarca biz olmasının imkansızlığından emin olarak yaşadık." dedi.

Aktif haber



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,504 µs