En Sıcak Konular

Suriye yedek askerleri topluyor

10 Eylül 2007 09:02 tsi
Suriye yedek askerleri topluyor
İsrail jetlerinin hava sahasını ihlaline sert tepki gösteren Şam yönetimi, askeri ve diplomatik atağa geçti. Suriye'nin yedek askerleri göreve çağırdığı öne sürüldü.

İsrail savaş uçaklarının Suriye hava sahasını ihlal etmesiyle başlayan gerilim giderek artıyor. İhlale sert tepki gösteren Şam yönetimi, İsrail'e yönelik stratejiyi belirlemeye çalışırken, bir yandan da diplomatik ve askeri önlemler alıyor. Lübnan'da yayımlanan En Nehar adlı gazete, Suriye yönetiminin, İsrail ile muhtemel bir savaşa hazırlık amacıyla yedek askerleri göreve çağırdığını duyurdu. Gazete, bu kararın İsrail'le yaşanan gerilimle bağlantılı olup olmadığının ise bilinmediğini yazdı.

İSRAİL, SURİYE'NİN TEPKİSİNİ ÖLÇMEK İSTEDİ

Londra'da Arapça yayımlanan El Hayat gazetesi, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in, Türkiye'ye hareketinden önce, Şam'daki AB ülkeleri büyükelçileri ile bir araya geldiğini yazdı. El Hayat, Şam'daki yetkililerin, İsrail'in, Suriye'nin tepki ve niyetini ölçmek için 'diplomatik ve askeri deneme' yaptığı görüşünde olduğuna inandığını ancak İsrail'e verilen karşılığın 'ciddi ve caydırıcı” olduğu şeklindeki görüşlerine de yer verdi.

İHLALE MUTLAKA KARŞILIK VERİLECEK

Resmi bir ziyaret için İtalya'da bulunan Suriye Devlet Başkanı Faruk El Şara da, İsrail'in Suriye'nin hava sahasını işgal etme girişimine yanıt verme hazırlığında olduklarını açıkladı. İtalyan La Republica gazetesine mülakat veren Şara, Suriye'nin İsrail'e verilecek muhtemel karşılıkları gözden geçirdiğini belirterek, “Ulusal güvenlikle ilgili olduğundan detayları açıklayamam. Bütün söyleyebileceğim, askeri ve siyasi kademelerin ciddi karşılıkları değerlendirmekte olduğudur. Yanıt gecikmeden verilecek” dedi. Ancak ayrıntı vermedi. Bu arada İsrail uçaklarından Türk topraklarına düştüğü kesinleşen yakıt tanklarıyla ilgili olarak geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü belirtiliyor.

Muallim Ankara'da

Kuzey sınırları gece yarısı bombalanan Suriye, İsrail'e askeri olarak karşılık vermeye hazırlanırken diplomatik atak da başlattı. Dışişleri Bakanı da saldırıdan sonra alelacele Ankara'ya gelirken, hava bombardımanına ilişkin delilleri de elden getirdiği öne sürüldü.Londra'da Arapça yayımlanan El Hayat gazetesi de, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in, Türk hükümet yetkililerine İsrail uçaklarının hava sahasını ihlaline ilişkin kanıtları sunacağını bildirdi. Dün akşam Ankara'ya inen Muallim'i Suriye Büyükelçiliği yetkilileri karşıladı.

yenişafak



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,735 µs