En Sıcak Konular

Türkiye - İran boru hattında patlama

10 Eylül 2007 07:59 tsi
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinden geçen doğalgaz boru hattında patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle Türkiye - İran Tarnsit karayolu bir süre ulaşıma kapatıldı.

Doğubayazıt-Gürbülak yolunun 25. km.sindeki Barındı mevkiinde gece saat 23:00 sıralarında Türkiye-İran BOTAŞ doğalgaz boru hattında sebebi henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Şiddetli patlamanın ardından boru hattında yangın başladı.

Patlamadan sonra olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri, çevre güvenliğini sağlayıp, herhangi bir kazanın yaşanmaması için Türkiye-İran transit yolunu bir süre için trafiğe kapattı.

BOTAŞ istasyonlarındaki vanaların kapatılmasıyla yangın, yaklaşık 45 dakika sonra herhangi bir müdahale yapılmadan kendiliğinden söndü. Türkiye-İran transit yoluna yaklaşık 200 metre uzaklıkta meydana gelen patlamanın gece geç saatlerde olması nedeniyle araç trafiğinin az olması, olası bir faciayı önledi.

TIR ALEV ALDI

Patlama sırasında Türkiye-İran transit yolunda Gürbulak'tan Doğubayazıt'a gitmekte olan 33 E 7462 plakalı TIR'da patlamanın etkisiyle hasar oluştu. TIR şoförü Bedrettin Öztaş(48) "Önce bir patlamayla irkildim. Deprem oluyor sandım ve aracın direksiyon hâkimiyetimi kaybettim. TIR'ın arkasından alevlerin yükseldiğini görünce aracı terk ederek boş araziye kaçtım" dedi.

KAYMAKAM USUL: NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Doğubayazıt Kaymakam Vekili Ata Uslu'dan alınan bilgiye göre, gece saat 23:30 sıralarında doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamada ölen yada yaralanan olmadı. Patlamanın nedeninin sabah yapılacak araştırmayla belli olacağını söyleyen Ata Uslu, patlama nedeniyle boru hattı vanalarının BOTAŞ ekipleri tarafından kapatıldığını söyledi.

haber7



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,484 µs