En Sıcak Konular

El Kaide Gazze'ye yerleşti

9 Eylül 2007 23:42 tsi
İsrailli araştırmacı Reuven Paz, El Kaide terör örgütünün silahlı ve güçlü Filistinli aileler aracılığıyla Gazze Şeridi'ne yerleştiğini savundu.

İslami hareketleri araştıran Project for the research of islamist movements'ın (PRISM) müdürü olan Paz, Uluslararası Terörle Mücadele Enstitüsü'nün (ICT) Tel Aviv'deki Herzliya'da düzenlediği ''Terörizmin global etkisi'' konulu konferanstaki konuşmasında, ''İslam Ordusu''nun liderliğini yapan Mümtaz Doğmuş'un ailesini örnek gösterdi.

Doğmuş ailesinin adı İngiliz BBC muhabiri Alan Johnston'un kaçırılması ve 114 gün rehin tutulması olayında geçmişti. Paz, ''Burada elimde Mümtaz Doğmuş'un 'Cihadın yankıları' adındaki internet sitesinde, El Kaide'nin stratejisini kabul ettiğini ve bunu İsrail'e karşı kullanmak istediğini beyan ettiği Haziran tarihli açıklaması var.

Kendisi Usame Bin Ladin'i bir simge olarak görüyor. Gazze'de El Kaide'nin kullanmak istediği uyuşturucu ya da silah kaçakçılığında faal başka aileler var ve bu da bu topraklarda hüküm süren kaosu daha da körükleyecek. Hamas bunu engellemeye çalışıyor ama çoğu Gazze'nin güneyinde bulunan bu aileler çok güçlü'' ifadesini kullandı.

Mümtaz Doğmuş'un kuzeni olan ve aynı zamanda İslam Ordusu kadrolarında yer alan Ebu Aşur, Temmuz ayında AFP muhabirine, ''El Kaide ile çok iyi ilişkileri'' olduğunu söylemiş ve El Kaide'nin kendilerine yurt dışından para gönderdiğini açıklamıştı.

haber7



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs