En Sıcak Konular

Barış için sandalye ile Çin'e gidiyor

9 Eylül 2007 21:48 tsi
Makedonyalı bedensel engelli Mile Stojkoski, dünya barışına katkı sağlamak amacıyla tekerlekli sandalyesiyle Makedonya'dan Çin'e gidiyor.

1996 yılında geçirdiği bir kazada belden aşağısı felç olan ekonomist Stojkoski, dünya barışına katkı sağlamak amacıyla 2 Ağustos tarihinde Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten Çin'in Başkenti Pekin'e gitmek üzere yola çıktı.

Ressam Zivka Popovski, Maria İvanovska, kameramanlar Ziatko Kostadinov, Georgi Georgiev ve Cane Georgievski ile birlikte yola çıkan Stojkoski günde 50 kilometre yol kat ediyor.

Bulgaristan'ı geçtikten sonra Türkiye'ye giriş yapan Stojkoski, Edirne, Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli'yi geçtikten sonra Sakarya'ya geldi. 2008 yılında Pekin'de düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine kadar Çin'e gitmeyi amaçlayan Stojkoski, yaklaşık 30 ülkeden geçecek. Yaklaşık bir yıl sürecek yolculuğu boyunca Stojkoski, her 100 kilometrede bir barış fidanı dikerek 15 bin kilometrede 150 barış fidanı dikecek.

Polis eskortu eşliğinde D-100 Karayolu kenarından tekerlekli sandalyesiyle birlikte ilerleyen Stojkoski, kendisine el sallayan vatandaşlara karşılık veriyor. Geceyi yanında bulunan karavanda geçiren Stojkoski, Guiness rekorlar kitabına girmeyi istiyor.

Dünya barışına katkı sağlamak amacıyla tekerlekli sandalyesiyle yola çıktığını ifade eden Stojkoski, şöyle konuştu: "Çin'e bir yılda varmayı amaçlıyorum. 2008 yılında Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak olimpiyat oyunlarının açılış töreninde orada olmayı amaçlıyorum. Yaklaşık 30 ülkeden geçeceğim. Her yüz kilometrede bir barış fidanı dikiyorum. Günde 50 kilometre yol gidiyorum."

Tekerlekli sandalyesiyle Sakarya'dan geçen Stojkoski, Düzce'ye doğru yoluna devam etti.

haber7



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,471 µs