En Sıcak Konular

Sağ omuz omuza, Sol paramparça

9 Eylül 2007 20:55 tsi
Sağ omuz omuza, Sol paramparça 

Bugün 9 Eylül 2007. Bugün siyasetin sağı için de solu için de çok önemli görüntülere imza atılan bir gün oldu. Sağ Söğüt'te omuz omuza iken aynı şeyleri sol için söylemek maalesef mümkün olmadı.

Türkiye bugün siyasi hayatında unutulmayacak bir gün yaşadı. Çünkü bugün Türk siyasetinin hem sağı hem de solu için önemli bir gündü. 22 Temmuz seçimleri sonrasında yüzde onluk seçim barajını geçen sağ partiler Türkiye'nin uzun zamandır hasret kaldığı görüntülere imza atarken, sol tarafta siyaset yapan partiler için aynı şeyleri söylemek maalesef mümkün olmadı. Hitap ettikleri seçmen profili nedeniyle birbirlerine çok yakın olan üç sağ parti bugün milletimizin uzun zamandır hasret kaldığı görüntülere imza attılar.

Seçim meydanlarındaki heyecanla söylenmiş sözler nedeniyle yaşanan kısa küskünlüğün ardından gerçekleştirilen hoşgörü ve dayanışma kültürü meyvelerini çabuk verdi. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 367 krizinin bitirilmesiyle başlayan yakınlık AK Parti, MHP ve BBP liderlerinin uzlaşmacı tavırlarıyla bugünlerde yerini özlenen tablolara bıraktı.

Bu yıl 726'ncısı düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt şenliklerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu önceki yılların aksine görmeye pek alışık olmadığımız ve uzun zamandır hayalini kurduğumuz birlik ve beraberlik görüntülerine imza attılar.

Üç lider vatandaşların yoğun tezahüratları altında şenliklerin yapıldığı tören alanına birlikte geldiler. Burada yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan liderler daha sonra Ertuğrul Gazi'nin türbesine kadar da birlikte omuz omuza yürüdüler. Türbede Ertuğrul Gazi'nin ruhuna yan yana dua eden üç lider alandan yine birlikte ayrıldılar. Siyasetimizin uzun yıllardır hasret kaldığı bu birlik ve beraberlik görüntüsü Türkiye'nin geleceğine dair umutlarımızın yeşermesine neden oldu.

Aynı şeyleri sol yalpazede siyaset yapan partilerimiz için söylemek maalesef mümkün olmadı. 22 Temmuz seçimleri öncesi ve sonrasında cadı kazanı gibi kaynayan sol partilerde sular hala durulmuş değil. Solda birlik mitingleri düzenlenerek yapılan 'birleşin birleşin' çağrılarına seçimlere CHP çatısı altında girilerek cevap verilen sol'da seçimlerde istediği oyu alamayınca üzerine sünger çekilen iç çekişmeler yeniden gün yüzüne çıktı.

Önce CHP ile seçimlere beraber giren DSP 13 milletvekiliyle CHP'den ayrılma kararı aldı. Hemen ardından da CHP'deki muhalif kanadın etkili ismi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,Baykal'a karşı isyan bayrağını açtı.Günler öncesinden Baykal'a karşı sert muhalefet yapan Sarıgül 999 hareketiyle bugün CHP Genel Merkezi önüne büyük bir kalabalığı topladı.Başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde Baykal muhaliflerinin desteğini alan Sarıgül ve ekibi sabahın erken saatlerinden itibaren polisin etten duvar ördüğü CHP Genel Merkezi'nin önüne geldiler.Sarıgül burada ' Baykal istifa ' sloganları eşliğinde CHP liderine sert sözlerle yüklendi.CHP Genel Merkezi önünde bunlar yaşanırken eleştirilerin hedefindeki Baykal ve CHP yönetimi partilerinin 84. kuruluş yıldönümünü kutlamak için Anıtkabir'e doğru çoktan yola çıkmıştı.CHP lideri Baykal'ın en ön safta yürüdüğü grup Atatürk'ün partisi CHP'ye yakışmayan görüntülerle Anıtkabir'e giriş yaptı.Partililer arasında çıkan arbede sonrası Anıtkabir'i korumakla görevli askeri birlik ezilme tehlikesi geçirdi.Partililerin bu şeklde Anıtkabir'e girmesine bazı partililerin bile isyan ettiği gözlendi.

Türk siyasetinde sol denince akla gelen Cumhuriyet Halk Parti'sinin bu halini görenler sol'un hali içler acısı demekten kendini alamadılar.

İki farklı olaydan fotoğraf karelerine yansıyan görüntüler Türk siyasetinin sağını ve solunu merak edenlere bir fikir vermesi açısından oldukça önemliydi.

Bir tarafta küskünlükleri bir kenara bırakmış AK Parti,MHP ve BBP'nin oluşturduğu birlik ve beraberlik görüntüleri,diğer tarafta ise bırakın farklı partiler arasındaki birlikteliği sol denince akla gelen CHP'nin içinde esen ayrılık rüzgarları.

samanyolu haber
 



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,704 µs