En Sıcak Konular

CHP'liler Anıtkabir'de skandala imza attı

9 Eylül 2007 19:36 tsi
CHP'liler Anıtkabir'de skandala imza attı

Mustafa Sarıgül önderliğindeki Muhalifler, Genel Merkez Önünde protesto gösterisi düzenlerken, Muhalif seslere kulak tıkamayı tercih eden Genel Başkan Deniz Baykal Ve CHP yönetimi, Anıtkabir'deydi. Bakın Anıtkabir'de neler yaşandı:

Baykal'ın Anıtkabir ziyaretinde alışılmadık görüntüler vardı. Anıtkabir'in içinde yaşanan arbedede birçok partili ezilme tehlikesi yaşadı.

  

 

 

CHP'nin kuruluş yıldönümü, muhalif seslerin gölgesinde kutlandı. Partinin 84.kuruluş yıldönümünde, muhalifler genel merkeze, genel başkan Deniz Baykal yanlıları ise Anıtkabir'e akın etti.

CHP yönetimi, Baykal ve ekibi aleyhine yaptığı muhalefet çalışmalarını, CHP Genel Merkezi önünde tamamlayan Sargıgül'e, bütün il ve ilçelerdeki teşkilatları Tandoğan'a çağırarak cevap verdi.

Büyük bir kalabalıkla Anıtkabir'e çıkan CHP'liler yanlarında getirdikleri bayraklarla Tandoğan'dan Anıtkabir'e kadar yürüdü. CHP'liler, Baykal muhaliflerine ellerindeki pankart ve afişlerle mesaj gönderdi.

CHP'yi simgeleyen bayrak, pankart ve afişler Anıtkabir'e alınmadı. CHP lideri Deniz Baykal, aslanlı yoldan yürürken, Baykal yanlıları ıslık ve alkışlarla genel başkanlarına destek verdiler. Burada yaşanan izdiham, Baykal'ın Atatürk'ün mozolesine çelenk koyduğu ana kadar devam etti.

Anıtkabir'in içinde yaşanan izdiham, bir süre sonra arbedeye dönüştü. Birçok partili, yaşanan kargaşada ezilme tehlikesi atlattı.

CHP'liler, Atatürk'ün manevi huzurunda alkış ve sloganlarını sürdürdüler. Mozole önünde yaşanan kargaşa, Anıtkabir Özel Defterinin bulunduğu Misak-ı Milli kulesinde de devam etti.

Anıtkabir özel defterini imzalayan Baykal, CHP yönetimi ile birlikte Misak-ı Milli kulesinden ayrıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen partililer, Anıtkabir bahçesinde Baykal'a destek tezahüratlarını sürdürdü. Anıtkabir'in huzurunu sağlamakla görevli askerler, burada da zor anlar yaşadı. Yaşanan arbedede görevini yapmaya çalışan bir kameraman yere düştü. Bazı partililer arasında yaşanan sürtüşme ise görevlilerin araya girmesiyle büyümeden yatıştırıldı.
 
samanyolu haber



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs