En Sıcak Konular

'El insaf' dedi 'Bismillah' sözü verdi

9 Eylül 2007 19:25 tsi
'El insaf' dedi 'Bismillah' sözü verdi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin bugünkü yönetiminin, birisi baraj altı olmak üzere 7 seçim mağlubiyeti yaşadığını belirterek, ''Hala orada oturuyorlar. 'El insaf' diyorum' dedi.

Kendilerini ''Demokratik CHP Hareketi'' olarak nitelendiren ve ''Parola; 999. Hedef; İktidar'' sloganıyla hareket eden CHP'li muhalifler, CHP genel merkezi önünde toplantı yaptılar. Burada otobüsün üzerinden meydandakilere seslenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin, ülkenin hiç bir karar mekanizmasında olmadığını savunarak, ''Kuruluş yıldönümümüzü böyle mi kutlayacaktık? Bunu hak etmiyoruz ve içimize sindiremiyoruz'' dedi.

Konuşmasına ''Ama böyle gelmiş böyle gitmeyecek'' sözleriyle devam eden Sarıgül, meydanlarda toplananların Türkiye'nin her ilinden geldiklerini ve ''CHP'yi Hak'la ve halkla buluşturacaklarını'' kaydetti.

Bu hareketin kişisel bir hareket olmadığını, CHP'yi yeniden Türkiye'nin umudu yapacaklarını belirten Sarıgül, Erdal İnönü, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin ve Altan Öymen'e çağrı yaparak partiye dönmelerini istedi. Artık sabırlarının kalmadığını, CHP'nin bugünkü yönetiminin, birisi baraj altı olmak üzere 7 seçim mağlubiyeti yaşadığını savunan Sarıgül, ''Hala orada oturmaya devam ediyorlar. El insaf diyorum'' diye konuştu.

Meydandakilerin ''Baykal istifa'' sloganlarına, ''Bu güce dayanamaz, mutlaka gidecek'', ''Baykal nerede, Sarıgül burada'' sloganlarına ise ''Kaçıyor'' şeklinde karşılık veren Sarıgül, Baykal'ın laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni değil ''kendi iktidarını koruduğunu'' savundu. Sarıgül, ''Artık gitme vakti geldi'' dedi.

-''ÇAREYİ DEMOKRASİDE ARAYACAĞIZ''-

Partiyi halkla yeniden buluşturacaklarını, kurumların arkasına sığınmadan partiyi statükocu yapıdan kurtaracaklarını, partiyi gençleştireceklerini, liderlik sultasına son vereceklerini, partinin önüne iktidar hedefi koyacaklarını, ulusal değerler üzerinden politika yapmayacaklarını belirten Sarıgül, ''Çareyi kurumlarda değil halkta ve demokraside arayacağız'' diye konuştu. CHP yönetiminin iktidardan korktuğunu ileri süren Sarıgül, tüm Türkiye'yi ''Bismillah'' diyerek kucaklayacaklarını, ''sosyal demokratların karamsarlığına son verecekleri'' söyledi.

''Bu, parti içi iktidar değil, Türkiye için iktidar yürüyüşüdür'' diyen Sarıgül, CHP yönetimine ''Artık gereğini yapın ve partiyi gençlere bırakın'' diye seslendi. ''Muhalefete razı olarak koltuklarını korumaya çalışanların, ülkenin geleceği olamayacaklarını'' savunan Sarıgül, Baykal ile şahsi bir meselesinin olmadığını, beraber uzun yıllar politika yaptıklarını kaydetti. Baykal-İnönü yarışında bütün enerjisini Baykal'dan yana kullandığını ifade eden Sarıgül, ''Bunun için İnönü'den özür dilerim'' dedi.

Sarıgül, genel başkan olması halinde yapılacak ilk seçimde iktidar olamazsa bu görevi bırakacağını söyledi. ''Bu beyefendinin sayesinde AK Parti yüzde 47 oy aldı'' diyen Sarıgül, ilk seçimlerde AK Parti'ye oy verenlerin de gönlünü kazanacaklarını ileri sürdü. Sarıgül, ''Bugün Baykal'ın yanına gidenler menfaat ağıyla gitti, siz ise merhamet ağıyla buralara geldiniz'' dedi. Sarıgül, konuşmasının sonunda Atatürk posteri çıkararak konuşmasını yaptığı otobüsten aşağı sarkıttı. Daha sonra ellerinde ''Söz veriyoruz altı oku iktidar yapacağız'' yazılı afiş tutan Sarıgül ve beraberindekiler, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle parti genel merkezinin kapısına kırmızı beyaz karanfillerden oluşan bir çelenk bıraktılar.

Sarıgül, burada yaptığı konuşmada da, ''Baykal ve arkadaşlarının gitme vakti geldi. Partimiz ve halk arasında yapay duvarlar var, bu duvarları ortadan kaldıracağız. Ben iktidar olmayacağım yere asla gelmem. Benim yaşamımda muhalefet kalmak yok. 'Küçük olsun, benim olsun' demem. Atatürk'ün düşüncelerini iktidara taşıyamayan, günlerini gün eden insanlara sesleniyorum: Gitme vaktiniz geldi, bunu geciktirmeyin'' diye konuştu. Çelenk bırakılmasının ardından Sarıgül ve meydandakiler, genel merkez önünden ayrıldılar.

haber7



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs