En Sıcak Konular

Jerusalem Post: Türkiye, İsrail'e öfkeli!

9 Eylül 2007 17:03 tsi
Jerusalem Post: Türkiye, İsrail'e öfkeli! İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, İsrail uçaklarının Suriye hava sahanını ihlal etmesinin ve Türkiye sınırları içerisine yakıt tankı bırakmasının Ankara yönetimini 'kızdırdığını' açıkladı.

Büyük resimde topraklarımıza düşen yakıta tankına benzer bir parça taşıyan İsrail Hava Kuvvetlerine ait bir F-16 görülüyor. Küçük resimde ise aynı model uçağın yakıt tankı taşımayan hali görülmekte. (Kaynak: İsrail Hava Kuvvetleri sitesi)

haber 10'da yayınlanan veİsrail Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerine dayandırılan haberde, Türkiye'nin son gelişmelere rağmen herhangi bir girişimde bulunmadığı kaydedildi.

"Türkiye, İsrali Hava Kuvvetlerinin yaptığı iddia edilen baskına öfkeli" başlıklı haberde, Türkiye'nin İsrail uçaklarının Suriye'deki hava sahası ihlalinden duyduğu kaygıyı, resmi olarak dile getirmesine karşın, Tel Aviv hükümetinin Ankara'dan resmi bir 'protesto' almadığı ifade edildi.

Suriye sınırına yakın iki yakıt tankerinin bulunması üzerine, Türkiye'nin İsrail'den izah istediği haberlerine işaret eden gazete, Türk basınının söz konusu tankerlerin, istihbarat toplamaya gönderilen İsrailli F-151 uçaklarına ait olduğunu yazdığına dikkat çekti.

Haberde, Türk tarafının, Ankara'nın Tel Aviv'deki büyükelçiliğinden İsrail Dışişleri Bakanlığı nezdinde protestoda bulunmasını talep etmediği ve izah istenilmediği belirtildi. İsrail'deki Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisi de, Ankara'nın olaya ilişkin olarak Bakanlığı ile temasa geçmediğini söyledi. Jerusalem Post, İsrail Başbakanlığı'nın Suriye'deki uçuş iddialarına ilişkin sessizliğini koruduğunu da vurgu yaptı.

Bununla beraber, İsrail Bilim ve Teknoloji Bakanı Ghaleb Majadle'nin, A Sinara gazetesine İsrail uçaklarının günlük olarak Suriye hava sahasına girdiklerini söylediğine değinen gazete, Majadle'nin Suriye'deki son olayın bir savaşa yol açacağını sanmadığı şeklindeki görüşlerine yer verdi. Haberde, Majadle'nin, Suriye hava sahasına fotoğraf çekmek yada hata sonucunda girmiş olabilecekleri şeklindeki ifadelerinin altı çizildi.

Jerusalem Post, Parlamento Dışişleri Komisyonu Başkanı Tzani Hanegbi'nin, Suriye'de sorun olmasını istemedikleri, ABD ve Arap ülkelerinin de gereksiz gerginliğin yaratılmamasını için çalıştıkları şeklindeki sözlerine yer verdi.

Hanegbi'nin ayrıca "İsrail'in sessizliğinin ABD ile koordine edildiği" ifadesini de aktaran Jerusalem Post, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın detaylı bilgi olmadığı gerekçesiyle yorumda bulunmamasına da dikkat çekti.

Suriye'deki Tişrin gazetesi ise, hava sahası ihlallerini "İsrail'in düşmanca yeni operasyonunun Washington ile Tel Aviv arasındaki koordine edilen bir çabası" şeklinde niteledi. Tişrin, ABD'yi sessiz kalarak İsrail'in ihlallerini teşvik etmekle suçladı.

Bu arada, Arap ülkeleri, ihlali kınamayı sürdürürken Arap Birliği de, İsrail uçaklarının uçuşlarını "kabul edilemeyeceğini" duyurdu.

SAMANYOLUHABER



Bu haber 1,419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,503 µs