En Sıcak Konular

Feministler Hayrünnisa Hanım'dan ne bekliyor?

9 Eylül 2007 16:13 tsi
Feministler Hayrünnisa Hanım'dan ne bekliyor? Feminist kadın derneklerinden Uçan Süpürge’nin Genel Koordinatörü Halime Güner, Hayrünnisa Gül için, "Cesur ve güçlü bir kadınsa bunu göstersin" dedi. Güner, Gül için üzüldüğünü belirtirken "içimi acıtıyor" diyor...

Çankaya Köşkü resepsiyonuna ilk kez çağrılan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e “Hayrünnisa Hanım niye burada yok” diye soran feminist kadın derneklerinden Uçan Süpürge’nin Genel Koordinatörü Halime Güner ve Başkent Kadın Platformu’nun başörtülü başkanı Zeynep Piyade, Hayrünnisa Gül’e “aktif first lady ol” çağrısı yaptı. Akşam'ın verdiği habere göre, Gül’ün, eşi Hayrünnisa Hanım için “O güçlü bir kadın ve her şeyin üstesinden gelir” dediğini anımsatan Güner, “Hayrünnisa Hanım, Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifade ettiği gibi cesur ve güçlü bir kadın ise, biz de ondan cesur kararlar bekliyoruz. Namus cinayeti ve erken evliliğe karşı yürütülecek mücadelenin başına geçerse çok faydalı olur” dedi. Çankaya’daki kabule türbanla katılan Zeynep Piyade ise Köşk’e giderek, Hayrünnisa Hanım’a hayırlı olsun ziyareti yapacaklarını açıkladı.

Mutsuz kadının evi

“Çankaya Köşkü’ne gidip gitmemekte çok tereddüt ettim. 30 yıldır kadının mutluluğu üzerine çalışmış biri olarak Köşk’te mutsuz bir kadının evine gidiyorum diye içim acıyordu” diyen Güner, bunu Gül’e de ilettiğini anımsattı. Güner, Gül’e “Eğer siz Türkiye’de başarı elde etmişseniz bunda payı olan bir kadının yan odada hapsolması canımı acıtıyor” dediğini aktardı.

Abdullah Gül’ün şaşırdığını ve konuyu kapatmak istercesine “O çok güçlü bir kadındır, hepsinin üstesinden gelir” dediğini belirten Güner, Gül’ün “Hayrünnisa Hanım ile beni göreceğiniz günler de olacaktır, bunların hepsi geçecek” sözlerini yeterli bulmadığını vurguladı.

15’inde evlendirildiği için eleştirilmişti

Halime Güner, Hayrünnisa Hanım’ın özgeçmişi itibarıyla güçlü bir duruş sergilediğini belirterek, kendisine şu çağrıyı yaptı: “Semra Özal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yasak olmaktan kurtardı. Semra Sezer, kız çocuklarının eğitimi için mücadele etti. Hayrünnisa Hanım da namus cinayetleri ve erken evlilik üzerine çok ciddi bir kampanyanın öncüsü olmalıdır. First lady’lik en yüksek temsil yeridir. Hayrünnisa Hanım’a erken evlilik üzerine çok eleştiriler gelmişti. Bu hamlesiyle dini baskılar ve dayatmalara yönelik çalışmada öncü olabilir.”

Resepsiyona herkes davetliydi

Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü’nde iş dünyası, sivil toplum örgütleri ile basın kuruluşlarının temsilcilerine verdiği resepsiyona, ‘Cumhuriyet mitinglerini’ düzenleyen derneklerin de davet edildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Cumhuriyet mitinglerini düzenleyen, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Şener Eruygur’a 5 Eylül günü için, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’a ise 7 Eylül günü için davetiye gönderilmiş, ancak Sayın Saylan davete icabet etmemişlerdir” denildi.



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs