En Sıcak Konular

İşte ABD'nin askeri psikolojisi: Ya Hristiyan ol ya da öl!

9 Eylül 2007 13:02 tsi
İşte ABD'nin askeri psikolojisi: Ya Hristiyan ol ya da öl! Pentagon, Irak'taki Amerikan askerlerine tüm dünyayı Hıristiyanlaştırmayı hedef alan bir oyun gönderiyor. Oyun Left Behind: Eternal Forces (Arkada Kalan: Sonsuz Güçler) adını taşıyor. Oyunda din değiştirmeyi reddeden Müslüman ve Yahudiler hunharca katled

Digital haçlı seferi! 
 
Eski aktör Stephen Baldwin bir ‘Haçlı’ oyunu hazırladı. Tüm dünyayı Hıristiyanlaştırmayı hedef alan bu video oyunu, Irak’taki Amerikan askerlerine gönderiliyor. Oyunun başında Tanrı tüm Hıristiyanları yanına topluyor. Ve diğerlerine iki seçenek sunuyor; ya Hıristiyan olacaksınız ya da öleceksiniz, karar sizin! Oyunda, din değiştirmeyi reddeden Müslüman ve Yahudiler anında ortadan kaldırılıyor.

Zaman'da verilen habere göre, Pentagon tarafından Irak’taki Amerikan askerlerine gönderilen bu oyun ‘Left Behind: Eternal Forces (Arkada Kalan: Sonsuz Güçler)’ adını taşıyor. Gönderen kurumsa Evanjelik (Hıristiyanlığın köktenci kolu) örgütlenmeye sahip “Operation Straight Up” (OSU)’tan başkası değil. Jonathan Spinks tarafından kurulan OSU, başlarda komedi ve akrobasi gösterileri yaparak asker ailelerini eğlendiren bir kurumdu. Yüzeysel olarak bakıldığında ise, hâlâ geleneksel bir eğlence grubu olarak lanse ediliyor. Gerçekte OSU, Ortadoğu’da savaşan Amerikan askerlerine Evanjelik Hıristiyanlığı aşılama çalışmaları yürüten ‘Amerika Seni Destekliyor’ programının bir koludur.

Bir diğer dikkat çekici durum, Evanjelik tiyatro topluluğunun Irak’a düzenlemek istediği geziler ve Evanjelik vahiy kitabının Arapçaya çevrilmesi oldu. Zira, OSU resmi web sitesinde ‘Bu oyunu göndererek Irak’ta askeri haçlıyı başlatmak istiyoruz’ diye yazdı. ‘Çünkü savaşla bölünmüş bir bölge için Tanrı’dan bize gelen bir güç var. Bize ‘Gidin orada haçlı düzenleyin ‘dediğini hissediyoruz. Irak’ın o tehlikeli topraklarında bu büyüklükteki haçlıyı ancak biz başlatabiliriz. Biz Tanrı tarafından böyle yapmakla görevlendirildik. Haçlı seferleriyle savaşlı alanları süpürüp Tanrı’nın himayesine gireceğiz’.

OSU’nun yaptığı bu tarz aktivitelere Amerikan Savunma Departmanı’nın Din Görevlileri Ofisi’nden merakla beklenen açıklama gelmese de, Amerikan İslami İlişkiler Konseyi’nden yapılan açıklamada bu oyunların toplatılması istendi. Askeri Dini Özgürlük Kurumu’nun kurucusu ve aynı zamanda eski Beyaz Saray avukatı Mikey Weinstein ‘Köktenci Hıristiyanların yaptıkları yüzünden kiliseyi ve devleti ayıran duvar yerle bir olmuştur. Orduyla Kilise’yi ayıran duvarı yıkan patlayıcı alet ise kesinlikle OSU’dur. Çünkü Irak, Haçlıları Müslüman bir ülkeye taşıma düşüncesinin bir gerçeğidir. Bu durum ise insanlık için gerçekten büyük bir tehdittir’ açıklamasında bulundu.

Büyük Ortadoğu Projesi değil, tam bir Haçlı Seferi

İşgalci ABD askerleri tarafından Iraklı mahkumlara yapılan işkencelerin hafızalardan silinmesi elbette ki mümkün değil. ABD askerlerinin canileşen ruh hallerini anlamak da keza… Buna rağmen, motive edicilerin nasıl çalıştığını anlatmak mümkün. “Operation Straight Up” (OSU), Irak’a ünlü isimler, ihtiyaç malzemeleri ve video oyun paketleri göndererek askerleri ‘öldürmeye’ motive ediyor. Başkan Bush’un da bağlı olduğu OSU’nun arkasındaki Evanjelik örgüt, dini yaymayı amaçlayan bu oyunu askerlerine yolladığı için, ‘askerlerin çok daha şiddet yanlısı’ olacağını düşünen çevreler tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor. Ve ABD ordusunun Irak ve Afganistan operasyonlarının asıl amacının “halkı özgürleştirmek” olmadığı gerçeğine vurgu yapılıyor. Aynı zamanda, Büyük Ortadoğu Projesi “Haçlı Seferi” olarak nitelendiriliyor. Özellikle de, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon)’nın, Irak’ta görev yapan askerlerine gönderdiği bu video oyunu ile “haçlı” tartışmalarına psikolojik bir gerçeklik kazandırdığı belirtiliyor.

Hıristiyanlar cennete, Müslümanlar ise sonsuz cezaya

Bu oyun, Tim LaHaye ve Jerry Jenkins’in çok satan ‘Pulp Fiction Series’inden ilham alınarak hazırlandı. Seride, Kanlı Armageddon Savaşı’ndan bahsediliyor. Oyunda, Hıristiyanlar vurulduklarında tekrar ayağa kalkabiliyorlar. Oysa, inanmayanlar (Müslümanlar, Yahudiler ve ateistler) ise, vurulduklarında sonsuz bir cezaya çarptırılıyorlar. Bu oyun aynı zamanda çok iyi bir strateji oyunu. Oyun, oynayan kişiye kendisini Evanjelik ordunun komutanı gibi hissettiriyor. 11 Eylül sonrası New York gibi bir yerde savaşan bir komutan, otomatik silahlar, helikopterler, tanklar… ‘Şeytan ve onun melekleri, canavar ve sahte peygamber, hayat kitabında yazılmayan herkes, odunla cayır cayır yanan gölde cezaya mahkum edilmeliler.’ OSU’nun web sitesine konulan bu cümle ‘Vahiy’ kitabından bir alıntı. Left Behind: Eternal Forces kitabındaki cezalandırma sistemiyle ise neredeyse aynı. Oyuncular BM’ye karşı da savaşıyorlar. LaHaye’in vahiy kitabına göre BM de İsa karşıtı ordulardandır. Bu nedenle, oyunda oyuncu BM’den bir asker öldürdüğünde ‘Praise the Lorld! (Tanrı’yı Yücelt)’ yazısı çıkıyor. Oyunu kazanmak için ise tutsakların dinini değiştirmek gerekiyor.

Evanjelik yayıncı ve Bush yanlısı Marvin Olasky ise Dünya Magazin web sitesinde ‘Bu adamların oyunlarının içeriği öldürmeye meyilli, katil ruhlu Müslümanların düşünme şekline benziyor.’ sözleriyle bu durumda bile Müslümanlara hakaret etmekten çekinmiyor. Ne yazık ki, askerleri vahşet konusunda “motive eden” bu oyuna yetkililerden hâlâ bir açıklama gelmedi. Amerikan Savunma Bakanlığı’ndan şu ana dek gelen tek bilgi, sabah kahvaltısı için Savunma Bakanlığı’na çağrılan OSU üyelerinin İncil’den mesajlar okuduğu ve daha sonra Pentagon toplantı salonuna geçilerek Left Behind: Eternal Forces oyununu oynayıp eğlendikleri yönünde. 



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,072 µs