En Sıcak Konular

İşte Erdoğan'ın liderlik şifreleri

9 Eylül 2007 12:39 tsi
İşte Erdoğan'ın liderlik şifreleri Gazeteci-yazar Fatih Bayhan, ''Recep Tayyip Erdoğan'ın Liderlik Şifreleri'' adlı kitabında, Başbakan Erdoğan'ı liderliğe götüren özelliklerini sıralayarak, liderliğinin şifrelerini açıklıyor.

Söz konusu kitap, kitapçı raflarında yerini aldı. Bayhan, yaptığı açıklamada, ''olgun bir demokratik süreç için henüz genç sayılan Türkiye tarihine, pek çok siyasi önderin sığdırıldığını'' belirterek, ''Kitabımda, Başbakan Erdoğan'ın il başkanlığından başlayarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ardından kurduğu siyasi hareketi ve Başbakanlığa yükselişine kadar yaşanan süreci incelemeye çalıştım'' dedi.

''Tarafsız bir gözle incelenerek, siyasete meraklı ve siyasette başarılı olmak isteyenlere model olabilecek uygulamaların irdelendiği eserinde, Başbakan Erdoğan'ı başarıya götüren nedenleri tek tek sıraladığını'' ifade eden Bayhan, ''Erdoğan'ın yönetim tarzının incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira siyasette başarının tesadüflere yer bırakmayacak kadar çalışma gerektirdiğini biliyorum'' diye konuştu.

Fatih Bayhan, bu eseriyle ''Halkıyla açık ve şeffaf iletişim kuran bir liderin gizlediği, örttüğü şeyleri deşifre etmek yerine, görülen ama belki fark edilmeyen, yaşanan ama belki hissedilmeyen noktaları gün yüzüne çıkartmayı amaçladığını'' anlattı.

Samimiyet, çalıkanlık, vefalılık, iyi yöneticilik...

Bayhan'ın 4 bölümden oluşan kitabının üçüncü bölümünde yer alan ''Liderlik Şifreleri'', ''samimiyet, çalışkanlık, vefalılık, iyi yöneticilik, kararlılık, ilkelilik, cesaret, halk adamlığı, teşkilatçılık, mütevazılık, programlılık, vizyon sahibi olma, zamanı iyi kullanma ve benzeri'' sıfatlar şeklinde sıralanıyor.

Kitabında, ''Duruşu, konuşması, icraatları, samimiyet çizgisinin en açık delilidir. Erdoğan'ın insanlarla tokalaşırken muhatabının gözlerinin içine bakması, hem bir değer, hem de samimiyet ifadesi olarak tesir bırakıyor'' diyen Bayhan, ''Erdoğan'ın bir işte erteleme, öteleme ve bahane üretmeyi kabul etmediğini'' ifade ediyor. Fatih Bayhan, ''Kiminle nasıl çalışacağı, kimden nasıl faydalanacağını bilen bir lider için başarı kaçınılmazdır'' görüşünü dile getiriyor.

Bayhan, kitabında Başbakan'ın ''iyi yöneticilik'' anlayışını da şöyle açıklıyor: ''Erdoğan, iyi bir ekiple etkin ve tutarlı bir idare anlayışıyla başarıyı yakalamıştır. Yöneticiliğinde hissiyatı ve gerçeği ayırt edebilen bir özelliğe sahiptir. Erdoğan'ın yönetirken takımda aradığı en önemli iki şeyin olduğunu görüyoruz. O da liyakat ve güven... Bu iki temel özelliğe dikkat eden lider, takım sinerjisiyle başarıyı yakalamayı, sonuca ulaşmayı elde edebilir.''

Kitabında, Başbakan Erdoğan'ın, ''ilkelilik'' özelliğinin de bulunduğunu belirten Bayhan, ''Erdoğan'ın siyaset tarzına daha yakından bakıldığında da önceden birtakım ilkeler belirlediğini, sonra da bu ilkeler etrafında iş ve işlemler yaptığını görüyorsunuz'' görüşünü dile getiriyor.

Haber7'nin haberine göre, Bayhan, ''Erdoğan'ın risk almayı seven bir yapısı var. Onun için küçük ya da büyük fark etmez. Risk almayı seviyor. Onun gibi liderlere 'risk avcısı' da deniyor'' sözleriyle, cesaretin, liderlik için gerekli bir özellik olduğuna işaret ediyor.

Yazar, kitabında, Erdoğan'ın ''halk adamı olması'' özelliğini, ''3 çocuğunu kuş gribinden kaybeden aileye ev verdi'', ''Tren kazasında ölen genç kız için Kur'an okudu'' ve ''Adaşının adak mevlidine gitti'' ifadeleriyle destekliyor. Fatih Bayhan, Erdoğan'ın ''mütevazılığı''na ilişkin ise ''Aracını durdurdu ve indi'', ''Köylünün meyve bahçesine davetini kırmadı'' gibi örnekler veriyor. Erdoğan'ın en yoğun günlerinde bile günlük tutmasını, programlı olmasına bağlayan Bayhan, Başbakan'ın zamanı iyi kullanmasını da ''onunla yakından çalışan ekibin, gece-gündüz kavramları da değişiyor. 'Durmak yok, yola devam' sloganı, tam burada yerine oturuyor'' ifadeleriyle özetliyor.



Bu haber 309 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,557 µs