En Sıcak Konular

Ladin: Müslüman olun, bu savaş bitsin!

9 Eylül 2007 11:39 tsi
Ladin: Müslüman olun, bu savaş bitsin! El Kaide lideri Usame Bin Ladin, 11 Eylül saldırılarının 6’ncı yıldönümü için hazırladığı video kaydı herkesi şaşırttı. Çünkü otuz dakika boyunca kıpırdamadan konuşan Bin Ladin bu kez ne tehdit savurdu, ne de savaş nağraları attı.

Usame Bin Ladin, yeni video kaydında Bush yönetiminden küresel ısınmaya, mortgage krizinden Osmanlı’ya her konuya değindi

Amerikan halkına hitaben yaptığı konuşmada, bunlar yerine kapitalist sisteme saldırdı. “Siz Bush’a ve Rumsfeld’e Irak’ı kan gölüne çevirmeleri için izin verip masum olduğunuzu söylüyorsunuz. Bu benim 11 Eylül konusunda masum olduğumu söylemem gibi bir şey... Oysa değilim” dedi.

Haber10'un haberine göre, kasedin orijinal olduğunu doğrulayan Amerikalı istihbaratçılar Ağustos ortasında hazırlandığını söyledi. Bin Ladin’in kasette liderlik koltuğuna henüz oturan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown’dan bahsetmesi de bunu kanıtladı. Pentagon kaynakları konuşmayı Amerikalı El Kaideci Adam Gadahn’ın yazmış olabileceğini söyledi.

Dünyanın tehlikelerini gösteriyor

ABD Başkanı Bush ise normalde Bin Ladin’in ses ve görüntü kayıtları ile ilgili yorum yapmadığı halde bu kez “Bu kaset dünyanın ne kadar tehlikeli bir yer olduğunu gösteriyor. Özellikle de Irak’ın...” dedi. Bush’un bu sözleri, gelecek hafta yayınlanacak Irak raporu öncesinde destek toplamak için söylediği yorumları yapıldı. Bin Ladin’in konuşmasından bazı bölümler şöyle:

*Savaşı durdurmak için kongreye demokratları seçtiniz ama onlar sözünü tutmadı. Şimdiye kadar kayda değer hiçbir şey yapmadılar.

*Oysa savaşı durdurmanın iki yolu var. Bir, biz Irak’taki saldırıları artırabiliriz. İki, siz Müslüman olabilirsiniz.

*Demokratik sisteme inancınız kalmadığını görüyorum. Bunun alternatifi İslam... Üstelik yüksek vergi ve mortgage kriziyle uğraştığınızı biliyorum. İslam’da vergi yok, sadece zekat var. O da yüzde 2.5 oranında...

Kapitalist sistemden kurtulun

*Bush, Brown, Sarkozy, Blair hala insanların zekasını küçük görüp insan haklarından bahsediyor. Bundan daha güçlü bir terörizm olabilir mi? Kendinizi kölelikten, feodalizmden kurtardığınız gibi kapitalist sistemden de kurtarmalısınız.

*Bush’un ofisteki birinci dönemlerini tamamlamasına izin verdiniz. Daha da garibi, Irak’taki ve Afganistan’daki kan gölünü bildiğiniz halde onu ikinci bir dönem için seçtiniz. Şimdi masum olduğunuzu söylüyorsunuz. Bu benim 11 Eylül’de oğullarınızın kanının dökülmesinde sorumluluğum olmadığını söylemem gibi bir şey, ki bunu söylemiyorum!

ABD’ye Osmanlı’yı örnek gösterdi

Bin Ladin konuşmada, İspanya’da yaşayan Yahudiler’in 1492 yılında Osmanlı imparatorluğu’na sığınmasına gönderme yaparak şunları söyledi: “Yahudi soykırımı Avrupa’daki kardeşleriniz tarafından yapıldı. Oysa Yahudiler bize sığınsalar çok daha güvende olurlardı. Bunun kanıtı da var. Engizisyon Mahkemeleri Yahudiler’i acımasızca yargılarken onlar bizim ülkelerimize sığındı. Hristiyanlar da 14’üncü yüzyıldan beri bizimle huzur içinde yaşıyor. Bizi Hollywood kötü gösteriyor.”

Küresel ısınmayı bile eleştirdi

El Kaide liderinin konuşmasının en ilginç bölümlerinden biri küresel ısınmayla ilgiliydi. Bin Ladin “Aslında bütün insanlık tehlikede... Büyük şirketlerin fabrikalarından çıkan gazların dünyayı mahvettiğini biliyorlar ama ABD hala Kyoto Protokolü’nü imzalamadı. Oysa Afrika’da bunun milyonlarca insanı evsiz bıraktığını hatta öldürdüğünü biliyorlar” dedi.



Bu haber 255 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs