En Sıcak Konular

Tercüman, Hürriyet hakkındaki iddialarını sürdürüyor!

9 Eylül 2007 10:24 tsi
22 temmuz seçimleri öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’ye övgüler yağdıran Hürriyet Gazetesi’nin, son günlerde tavır değiştirerek saldırıya geçmesinin ardındaki sır perdesi aralanıyor.

Doğan Grubu, Sabah ihalesine alınmadı, çamur yayınlar başladı

Tercüman gazetesinin ortaya attığı iddiaya göre, 180 derecelik dönüşte, TMSF bünyesindeki ATV ve Sabah Gazetesi hakkında alınan kararlar belirleyici oldu. Medya gücüne ATV ve Sabah Gazetesi’ni de eklemek isteyen Doğan’ın, ihaleye alınmayacak olması nedeniyle, seçim öncesi yere göğe sığdıramadığı Başbakan Erdoğan ve AKP’yi hedef seçtiği belirtiliyor.

Kamuoyu, özellikle Sabah ve ATV’nin TMSF bünyesine alındığı süreci yakından izlemişti. Yaşanan tartışmalar sonrası Fon bünyesine alınan iki kurumun satışının seçimler öncesi gerçekleştirilmesi bekleniyordu. Aydın Doğan’ın da iki kuruma talip olduğu ifade edildi. Ancak seçim döneminde ihale gerçekleştirilmeyince süreç uzadı. Doğan’ın, kendisini medya devi olarak lanse eden Hürriyet Gazetesi de, bu süreci AKP’ye ve Başbakan Erdoğan’a övgüler dizerek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde tam destek vererek geçirdi. Hatta seçimlerin ardından halkın çok sevdiği ve hükümete yönelik eleştirel tarzıyla dikkat çeken Emin Çölaşan’a bile kapılarını kapattı. Hilton ve POAŞ’taki kirli çamaşırlarını da bu dönemde iktidara destek vererek, bazı gelişmeleri görmezden gelerek gizlemeyi planlayan gazete, son dönemde tarzını birden değiştirdi.

Plan bozuldu, şantaj başladı

Hürriyet’in seçim öncesi yürüttüğü yayın politikasının son dönemde aniden ve inanılmaz bir değişime uğraması kafaları karıştırdı. Bir anda AKP ve Başbakan Erdoğan ile ilgili olumsuz haberleri ön plana çıkarmaya başlayan Hürriyet Gazetesi’nin, patronu Aydın Doğan’dan gelen talimatlara göre şekillendiği iddiaları ortaya atıldı. İddiaya göre, hükümet ile Doğan arasındaki sıcak ilişkiler bozulmaya başlamıştı. Bozulmanın ardındaki neden ise Doğan’ın, ATV ve Sabah Gazetesi konusundaki beklentisinin gerçekleşmemesiydi.

Seçimden önce AKP’ye vereceği desteğin karşılığı olarak, seçim sonrası ATV ve Sabah ihalesine girmeyi ve iki yayın organını bünyesine katmayı planlayan Doğan’ın planlarının bozulduğu belirtiliyor. Zira Rekabet Kurumu, TMSF tarafından satışa çıkarılacak iki yayın organının ihalesine Doğan Grubu’nun da katılmaması gerektiği yönünde karar verdi.

Hükümetten ve Başbakan Erdoğan’dan bu yönde destek bulamayacağını başından anlayan Doğan’ın da günler öncesinden şantaj yayınlarına başladığı öne sürüldü. Seçim öncesindeki yağlama haberlerden vazgeçerek, son dönemde karalamaya dönük yayınlarına hız veren Hürriyet Gazetesi, birbiri ardına hükümeti kötüleyen manşetler attı. Kamuoyu ise Hürriyet’in yayın politikasındaki yalpalamaları dikkatle izlerken, tirajlardaki kaymanın da buna gösterge olduğu belirtiliyor. 180 derecelik dönüşün ardındaki gerekçeler de okur kitlesinde tartışma konusu oldu.

Doğan Grubu’nun giremeyeceği ATV ve Sabah ihalesine katılmayı planlayan isimlerin de Erdoğan’a yakınlığı dikkat çekiyor.

Erdoğan’ın ABD’yle temaslarında etkin olan Danışmanı Cüneyd Zapsu, Koza İpek ve Bugün Gazetesi’nin sahibi Akın İpek, Erdoğan’ın yakın arkadaşlarından işadamı Hasan Doğan, AKP Milletvekili Vahit Kiler, Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer, ihaleyle ilgilenen isimler arasında gösteriliyor.

Talipler de rahatsız etti

TMSF’nin 1.1 milyar dolar muhammen bedel belirlediği iki kurumun satışını yabancıların da dikkatle izlediği ifade ediliyor. Aydın Doğan’ın, bu kez Sabah ve ATV satışında umduğunu bulamayarak Hürriyet aracılığıyla AKP’yi hedef seçmesinde bu isimlerin de etkili olduğu öne sürülüyor. Doğan’ın, yeni ve güçlü rakiplerin medyaya girmesinden rahatsız olduğu yorumları yapılıyor. Kamuoyu ise bu süreçte hangi yayın organlarının politikalarında kayma olduğunu, hangilerinin sarsılmadan yayınlarına devam ettiğini net bir şekilde gördü.



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,074 µs