En Sıcak Konular

ABD'yi alkışla, daha çok silah al!

8 Eylül 2007 23:29 tsi
ABD'yi alkışla, daha çok silah al! Merkezi Washington'da bulunan bir düşünce kuruluşu, ABD'nin, terörle savaşında işbirliği yapan ülkeler için ödül olarak kullandığı askeri yardımı çok artırdığını, hatta bu ülkelerin insan hakları ve siyasi istikrarına ilişkin kaygıları bir yana bıraktığ

Merkezi Washington'da bulunan bir düşünce kuruluşu, ABD'nin, terörle savaşında işbirliği yapan ülkelere askeri yardımı artırırken siyasi istikrarı da umursamadığını savundu.

Düşünce kuruluşu Savunma Enformasyon Merkezi, ABD'nin 11 Eylül saldırılarının ardından müttefik olduğu Orta Doğu, Asya ve Afrika'daki 25 ülkeye silah satışında büyük artış olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Bu ülkelerin yarısının, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 2006'ta ciddi, ağır ya da önemli insan hakları sorunu bulunan ülkeler olarak nitelendiğini belirten düşünce kuruluşu, bu ülkeler arasında Yemen, Azerbaycan, Tayland, Endonezya, Çad ve Moritanya'nın bulunduğunu kaydetti.

Merkezin incelemelerinin, ABD'nin 25 ülkeye hükümetten hükümete silah satışının 2006'te 3.9 milyar dolara fırladığını gösterdiği, bir yıl önce ise bu ülkelere yılda 400 milyon dolarlık silah satıldığı belirtildi. ABD'nin geçen yıl 25 ülkeye sattığı 3.9 milyar dolarlık silah satışının, 2006'taki toplam 18 milyar dolarlık dış silah satışının yaklaşık yüzde 22'sini oluşturduğuna işaret edildi.

Düşünce kuruluşunun söz konusu çalışmayı yürüten araştırmacılarından Rachel Stohl, ABD hükümetinin silah satışındaki artış eğiliminin yükselmeye devam ettiğini de söyledi. Çalışmaya ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Washington, temmuz ayında İsrail, Mısır, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerine, İran'a karşı korunmalarına destek gerekçesiyle 43 milyar dolardan fazla askeri yardım sağlayacağını bildirmişti.
haber7



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,361 µs